FX-Trader.pl

Reklamy oraz linki do ciekawych miejsc w sieci zajmujących się rynkiem Forex.
Wojtek89
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Wojtek89 »

Ojj "xsuchyx" widzę, że korki z matmy by ci się przydały, a no można popłynąc w taki sposób, że jak ktoś by zainwestował wtedy na początku maja, to straciłby 50% wpłaconej gotówki, proste nie?! A co jeśli szczęscie by wam nie sprzyjało i reszte też byście przegrali. Dywersyfikacje ryzyka macie niezbyt dobra.
To co wy za ścieme puszczacie, mówicie, że ten system stosujecie od kilku lat a teraz, że od 21 marca, zastanówcie się, bo sami sobie zaprzeczacie. Bo różnicy nie ma żadnej czy Wy za kogoś zrobicie transakcje, czy ktoś ją zrobi według waszych wskazań, więc nie bądzcie oszustami, i największy DD jaki mieliście to 50% wszystko jasno widac na stronie.

Awatar użytkownika
Szwajcar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Szwajcar »

W kwestii DrawDown i zarządzania pieniędzmi ja tylko napiszę, że duże poważne hedge fundy zaprzestają świadczenia usług po osiągnięciu DD 20%. Po prostu zbyt dużo inwestorów odwraca się od takich inwestycji, bo boi się ryzyka.

pawelklos
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pawelklos »

Wojtek89 pisze:Ojj "xsuchyx" widzę, że korki z matmy by ci się przydały, a no można popłynąc w taki sposób, że jak ktoś by zainwestował wtedy na początku maja, to straciłby 50% wpłaconej gotówki, proste nie?! A co jeśli szczęscie by wam nie sprzyjało i reszte też byście przegrali. Dywersyfikacje ryzyka macie niezbyt dobra.
To co wy za ścieme puszczacie, mówicie, że ten system stosujecie od kilku lat a teraz, że od 21 marca, zastanówcie się, bo sami sobie zaprzeczacie. Bo różnicy nie ma żadnej czy Wy za kogoś zrobicie transakcje, czy ktoś ją zrobi według waszych wskazań, więc nie bądzcie oszustami, i największy DD jaki mieliście to 50% wszystko jasno widac na stronie.
Dokładnie o to chodzi, gdyby ktoś zainwestował przed tym wydarzeniem to był by w plecy 50% i nie jest istotne dla takiej osoby "spokojnie odrobimy"

Chyba że przyjmujecie chętnych tylko i wyłącznie na starcie danego roku a wycofanie środków może nastąpić jedynie pod koniec roku. Wtedy miało by to sens.

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Szwajcar pisze:W kwestii DrawDown i zarządzania pieniędzmi ja tylko napiszę, że duże poważne hedge fundy zaprzestają świadczenia usług po osiągnięciu DD 20%. Po prostu zbyt dużo inwestorów odwraca się od takich inwestycji, bo boi się ryzyka.
Słyszałem to od doświadczonych traderów....
kompletnie tego nie mogę zrozumieć../ słaby jestem z psychologi.. :P //

Starasz się pracujesz po 20 godzin robisz rzetelnie robotę..,uzyskujesz 30 % średniorocznie.../ŻLE ..ponieważ inwestorzy uciekną....,
olewasz robotę ,masz wszystko gdzieś...też żle.....

Jedyna poważna alternatywa o której pisałem wielokrotnie to wszystko robić samemu dla siebie,w przeciwnym wypadku pierdo...ca można dostać... :P

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
WIELKIXJAN
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: WIELKIXJAN »

Wojtek89 pisze: To co wy za ścieme puszczacie, mówicie, że ten system stosujecie od kilku lat a teraz, że od 21 marca, zastanówcie się, bo sami sobie zaprzeczacie.
Powtórzę raz jeszcze, chodź tę informację można znaleźć w wątku. System stosowany jest od lat, od listopada zaczęliśmy wysyłać Analizy klientom na e-mail/sms, w styczniu powstała firma, a 21 marca uruchomiliśmy pierwsze konto PAMM.
Wojtek89 pisze: więc nie bądzcie oszustami, i największy DD jaki mieliście to 50% wszystko jasno widac na stronie.
Proszę o nie pomawianie nas o oszustwo. Ostatnie wypowiedzi dotyczyły, co zostało wyraźnie i wielokrotnie pokreślone konta PAMM.
Szwajcar pisze:W kwestii DrawDown i zarządzania pieniędzmi ja tylko napiszę, że duże poważne hedge fundy zaprzestają świadczenia usług po osiągnięciu DD 20%. Po prostu zbyt dużo inwestorów odwraca się od takich inwestycji, bo boi się ryzyka.
Warto rozpatrzyć to w kontekście potencjalny zysk do potencjalnej straty. Jeśli inwestorzy mieliby zarobić tylko 20% rocznie to rzeczywiście strata 20% to dość dużo.

pozdrawiam

Wojtek89
Bywalec
Bywalec

Wielkixjan, sam dajesz potwierdzenie moim słowom, nieważne jest czy to było na kontach PAMM, czy po wysłaniu analiz, rozchodzi się o ten Wasz system, największą stratę mieliście 50% i widać to czarno na białym. Gdybyście te 2 lata wcześniej mieli już konto PAMM, to wtedy byłaby tam taka strata. A z resztą jeśli się tak przed tym 50% DD bronicie, to w takim razie po co na stronie umieściliście wyniki, jakie ponoć osiągneliście, skoro nie są one z waszych kont PAMM, ani z analiz jakie wysyłaliście ludziom, więc nie można ich z niczym porównać.
Prawda w oczy kole.

Awatar użytkownika
WIELKIXJAN
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: WIELKIXJAN »

Wojtek89 pisze:Wielkixjan, sam dajesz potwierdzenie moim słowom, nieważne jest czy to było na kontach PAMM, czy po wysłaniu analiz, rozchodzi się o ten Wasz system, największą stratę mieliście 50% i widać to czarno na białym. Gdybyście te 2 lata wcześniej mieli już konto PAMM, to wtedy byłaby tam taka strata. A z resztą jeśli się tak przed tym 50% DD bronicie, to w takim razie po co na stronie umieściliście wyniki, jakie ponoć osiągneliście, skoro nie są one z waszych kont PAMM, ani z analiz jakie wysyłaliście ludziom, więc nie można ich z niczym porównać.
Prawda w oczy kole.
Wcale się przed tym nie bronimy. Stronę wcześniej odpowiedziałem Tobie na posta, cytuję:
hannibal pisze:45% chwilowej straty....hmm....ciekawe jakby było jakby się powtórzyły jazdy z 2007-2008 r....albo choćby pomyłka maklera z maja 2010..
Sądząc po tej wypowiedzi, wywnioskowałem, że masz na myśli aktualny DD na koncie PAMM w 2011 roku, skoro zastanawiałeś się jakby to było w 2007-2008 i w 2010 roku, dlatego odpowiedziałem, co później sam potwierdziłeś, że chodziło o konto PAMM na którym maksymalny DD wynosił 25%. Nie ukrywamy naszych wyników, dlatego podajemy je na naszej stronie. Maksymalny DD w całej naszej historii mieliśmy 50% i wcale się przed tym nie bronimy. Myślę, że w ostatnich postach doszło po prostu do nieporozumienia.

pozdrawiam

Wojtek89
Bywalec
Bywalec

Nareszcie wszystko jasne.
W takim razie życzę jak najlepszych wyników i by taki DD się już wam nigdy więcej nie powtórzył.

hannibal
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: hannibal »

jest też pewna niezaprzeczalna prawda że jak stracisz 50% to musisz zarobić 100% żeby wrócić do punktu wyjścia

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

WIELKIXJAN pisze: Nie ukrywamy naszych wyników, dlatego podajemy je na naszej stronie. Maksymalny DD w całej naszej historii mieliśmy 50% i wcale się przed tym nie bronimy
Wielki Szacunek za uczciwe postawienie sprawy..
Również życzę najlepszych wyników i by taki DD się już wam nigdy więcej nie powtórzył.

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

ODPOWIEDZ