USB 2.0 Display Link
USB 2.0 Display Link
Używam do moich monitorów VGA Display Adapter USB 2.0 ....
Czy ktoś z wiedzą głębszą od mojej płytkiej na temat komputerów może mi udzielic informacji czy jak zmienię komputer na taki ze wyjściami USB 3.0 będa one dalej dobrze współpracować, czy będę musiał wynienić je na takie z USB 3.0 ?
Czy ktoś z wiedzą głębszą od mojej płytkiej na temat komputerów może mi udzielic informacji czy jak zmienię komputer na taki ze wyjściami USB 3.0 będa one dalej dobrze współpracować, czy będę musiał wynienić je na takie z USB 3.0 ?
- niemiaszek
- Przyjaciel Forum
Re: USB 2.0 Display Link
też mam dodatkowe dwa monitory podpięte przez dwie takie karty graficzne VGA Display Adapter do USB 3.0 w lapku, ale u mnie idzie to jeszcze przez Hub...jackub pisze:Używam do moich monitorów VGA Display Adapter USB 2.0 ....
bez problemu będzie Ci wszystko śmigać, USB 3.0 jest wstecznie kompatybilne z USB 2.0
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"
niemiaszek pisze:też mam dodatkowe dwa monitory podpięte przez dwie takie karty graficzne VGA Display Adapter do USB 3.0 w lapku, ale u mnie idzie to jeszcze przez Hub...jackub pisze:Używam do moich monitorów VGA Display Adapter USB 2.0 ....
bez problemu będzie Ci wszystko śmigać, USB 3.0 jest wstecznie kompatybilne z USB 2.0
witam
szukam zewnętrznej karty graficznej do laptopa do której można by podłączyć dwa monitory- czy możecie polecic coś dobrego sprawdzonego ?
Ja , używam tego, Niemiaszek równiez ... stara karta jaką miałem nie chciała pracować z WIN 10 ta smiga bez problemuslaw2005 pisze:niemiaszek pisze:też mam dodatkowe dwa monitory podpięte przez dwie takie karty graficzne VGA Display Adapter do USB 3.0 w lapku, ale u mnie idzie to jeszcze przez Hub...jackub pisze:Używam do moich monitorów VGA Display Adapter USB 2.0 ....
witam
szukam zewnętrznej karty graficznej do laptopa do której można by podłączyć dwa monitory- czy możecie polecic coś dobrego sprawdzonego ?
http://www.amazon.com/Plugable-Graphics ... B004D0QC0A
Są wersje na USB 3, oczywiście droższe....
Możecie powiedzieć, jak to wygląda technicznie?
Monitor podpięty pod tę kartę wyświetla to samo co na wbudowanej matrycy laptopa?
Plus drugi monitor podpięty pod wyjście karty graficznej laptopa?
Jaki adapter do monitora o rozdzielczości 1920x1200 byście polecili?
Monitor podpięty pod tę kartę wyświetla to samo co na wbudowanej matrycy laptopa?
Jaki adapter do monitora o rozdzielczości 1920x1200 byście polecili?
Bork, bork, bork! Swedish Chef
[quote="wojtasek"]Możecie powiedzieć, jak to wygląda technicznie?
Prościzna jeśli ja dałem sobie z tym radę...
Monitor podpiety pod kartę graficzną lapka może powielać ekran lapka albo być niezaleznym i to samo z monitorem podpiętym pod zewnętrzną kartę video USB ...
1920X1158 powinna każda karta z USB3 obsługiwac ... ale nie mam własnych doświadczeń w tym zakresie...
ładnego masz misia .... wspomnienia ze Svalbardu...?
Prościzna jeśli ja dałem sobie z tym radę...
Monitor podpiety pod kartę graficzną lapka może powielać ekran lapka albo być niezaleznym i to samo z monitorem podpiętym pod zewnętrzną kartę video USB ...
1920X1158 powinna każda karta z USB3 obsługiwac ... ale nie mam własnych doświadczeń w tym zakresie...
- niemiaszek
- Przyjaciel Forum
wojtasek
jeżeli wytrzymasz do jutra to Ci dokładnie wytłumaczę i pokażę jak mam wszystko u siebie
jeżeli wytrzymasz do jutra to Ci dokładnie wytłumaczę i pokażę jak mam wszystko u siebie
dzięki! nie mam wprawdzie USB3, ale są też adaptery z wysoką rozdzielczością na USB2jackub pisze:Monitor podpiety pod kartę graficzną lapka może powielać ekran lapka albo być niezaleznym i to samo z monitorem podpiętym pod zewnętrzną kartę video USB ...
(sprawdziłem na Allegro ), więc damy radę mam nadzieję.
jak to by się udało, to zostanę przy swoim lapie na razie, bo już chciałem
coś kupić na DDR4, ale nagle Skylake okazał się być Skyfall i trzeba czekać na korekty:
http://www.purepc.pl/procesory/skylake_ ... procesorow
Co do misia - niestety (na szczęście?) spotkałem go tylko w internecie.
spoko, nigdzie mi się nie spieszyniemiaszek pisze: jeżeli wytrzymasz do jutra to Ci dokładnie wytłumaczę i pokażę jak mam wszystko u siebie
Bork, bork, bork! Swedish Chef
- niemiaszek
- Przyjaciel Forum
wojtasek u mnie wygląda to tak
lapek: HP Envy 17" 3D
procek: Intel Core i7 2630QM CPU 2.0 GHz
pamięć: 8 GB RAM
SSD: Samsung EVO 850 250 GB (Win7 64, pozostałe programy)
HDD: 500 GB (bzdety)
karta graficzna: Intel R HD Graphics
karta graficzna: Radeon HD 6850M
net podpięty kablem a nie przez wifi
monitorki AOC 2369M, matryca IPS, a co najważniejsze najlepszy stosunek jakości do ceny(przed zakupem brałem pod uwagę DELL 2412M)
http://www.morele.net/monitor-aoc-i2369vm-579267/
zewnętrzne karty graficzne koniecznie FullHD(szkoda oczu na mniejszą rodzielczość)
http://axago.eu/cz/produkty/usb-adaptery/ADG-HD.html
pod USB 3.0 w lapku mam HUB(rozdzielacz USB) UNITEK z zasilaniem, na którym chodzi jedna z kart graficznych plus drukarka i 2 wolne porty
drugą kartę graficzną na USB mam podpiętą bezpośrednio w port w lapku
pod lapkiem mam podstawkę chłodzącą SILENTIUM
fotka z indeksem wydajności lapka
-- pt 15-01-2016, 10:53 --
jak to wszycho podepniesz to monitorami zarządzasz w Windowsie
mój lapek ma dwie karty graficzne wbudowane(Intel HD i Radeon HD), więc jeden z monitorów jest podpięty przez VGA a drugi przez HDMI
oczywiście u mnie muza zawsze musi być jak siedzę i klikam, więc mam stary zestaw CERATIVE Inspire P380(dwa głośniczki + subwoofer)
w sumie to byłoby na tyle, ale jakbyś miał jakieś pytania to w miarę możliwości odpowiem
lapek: HP Envy 17" 3D
procek: Intel Core i7 2630QM CPU 2.0 GHz
pamięć: 8 GB RAM
SSD: Samsung EVO 850 250 GB (Win7 64, pozostałe programy)
HDD: 500 GB (bzdety)
karta graficzna: Intel R HD Graphics
karta graficzna: Radeon HD 6850M
net podpięty kablem a nie przez wifi
monitorki AOC 2369M, matryca IPS, a co najważniejsze najlepszy stosunek jakości do ceny(przed zakupem brałem pod uwagę DELL 2412M)
http://www.morele.net/monitor-aoc-i2369vm-579267/
zewnętrzne karty graficzne koniecznie FullHD(szkoda oczu na mniejszą rodzielczość)
http://axago.eu/cz/produkty/usb-adaptery/ADG-HD.html
pod USB 3.0 w lapku mam HUB(rozdzielacz USB) UNITEK z zasilaniem, na którym chodzi jedna z kart graficznych plus drukarka i 2 wolne porty
drugą kartę graficzną na USB mam podpiętą bezpośrednio w port w lapku
pod lapkiem mam podstawkę chłodzącą SILENTIUM
fotka z indeksem wydajności lapka
-- pt 15-01-2016, 10:53 --
jak to wszycho podepniesz to monitorami zarządzasz w Windowsie
mój lapek ma dwie karty graficzne wbudowane(Intel HD i Radeon HD), więc jeden z monitorów jest podpięty przez VGA a drugi przez HDMI
oczywiście u mnie muza zawsze musi być jak siedzę i klikam, więc mam stary zestaw CERATIVE Inspire P380(dwa głośniczki + subwoofer)
w sumie to byłoby na tyle, ale jakbyś miał jakieś pytania to w miarę możliwości odpowiem
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.