Witajcie
Mam pytanie techniczne , mam kompa którego przeznaczyłem pod serwer(ma chodzić 24h na dobę i obsługiwać maxymalną ilość mt4 jednocześnie z EA) .
Komp:
Celeron 3GHZ ,2GB ramu
Win Xp
Obecnie odpaliłem 16 xMT4 - i już nie moge włączyć ani jednej więcej bo juz się wiesza coś .
Wciąga teraz 700-800 ramu
Chciałbym uruchamić około 30 xMT4. Pytanie więc jest - co ogranicza??? System ? czy zbyt mało ramu ?
Macie jakieś doświadczenia i sugeste w tym temacie?
Maxymalna ilość MT4 na jednym kompie
Re: Maxymalna ilość MT4 na jednym kompie
Nie znam Twoich zamierzeń - ale czy nie lepiej zastąpić 30*MT wprowadzeniem Numer Magic do EA?
Wszystkie roboty pracują głównie na EU i zależy mina tym by każdy z testowanych EA miał podpięte myfxbook aby móc kontrolować jego wyniki .Dlatego każde EA musi mieć osobne MT4
Swego czasu też miałem wrażenie, że tylko ok. 20 terminali jest w stanie uruchomić się na jednym komputerze, ale to nie jest prawdą - jeśli masz wystarczającą ilość ramu to nawet i 40 jesteś w stanie uruchomić i chodzą sprawnie 

algotronic- zaawansowane rozwiązania dla traderów
Odwiedź naszą stronę WWW, aby poznać pełną ofertę
czyli wszystko zależy od RAMU???
Czy system operacyjny xp 32bity - może ma jakieś ograniczenia???
W obecnym kompie mam 2GB ramu ale wciaga tylko 70--800MB więc teoretycznie ma jeszcze 1GB wolnego
W obecnym kompie mam 2GB ramu ale wciaga tylko 70--800MB więc teoretycznie ma jeszcze 1GB wolnego
32-bity 'widzą' ok. coś ponad 3.2GB Ramu. Ograniczenia nie można znieść.3dvision pisze: Czy system operacyjny xp 32bity - może ma jakieś ograniczenia???
XP 64-bit chyba do 128GB
Nie tyle zależy, co jeśli przyjdzie stronicować pamięć to wtedy będzie dość duży ubytek wydajności.3dvision pisze:czyli wszystko zależy od RAMU???
U mnie terminale chodzą pod WinServer 2008 R2 z 24 GB RAMu, więc "troszkę" więcej...
algotronic- zaawansowane rozwiązania dla traderów
luktom pisze:Nie tyle zależy, co jeśli przyjdzie stronicować pamięć to wtedy będzie dość duży ubytek wydajności.3dvision pisze:czyli wszystko zależy od RAMU???
U mnie terminale chodzą pod WinServer 2008 R2 z 24 GB RAMu, więc "troszkę" więcej...
I ile na jednym kompie masz odpalonych MT4??
dziś próbowałem na xp 64bit i 8gb ramu - włączyłem 32xmt4 i chodziło bez problemu wciągało niecałe 2GB ramu
Ja na starym komputerze z 2 GB ramu miałem 16 terminali... Jeszcze zależy od tego jak bardzo będziesz obciążał poszczególne MT4 ilością wykresów/wskaźników (szczególnie tych niestandardowych) lub automatów.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu