Przeinstalowalem sobie win7. Zainstalowalem wszystkie potrzebne programy i chcialem zrobic obraz partycji na przyszlosc, ale moja uwage zwrocilo to ze procek jest obciazony non stop w 50-60% zaraz po starcie systemu. W tle dziala Kaspersky IS. Wylaczylem juz usluge udostepniania Windows Media Player w sieci i nic to nie dalo. Ktos ma pomysl?
Z zalaczniu screen procesow wszyskich uzytkownikow.
Co zamula moj procesor?
Co zamula moj procesor?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Szukasz czegoś wartosciowego na forum? Zacznij od Kosza bo moze tam zostało to wyrzucone dla powiększenia wolnej przestrzeni dyskowej.
Re: Co zamula moj procesor?
Włącz zakładkę wydajność i monitor zasobów. Tam zerknij co używa najwięcej procka.
Wychodzi na to ze najbardziej zamula system. Nawet przed reinstalacja systemu obciazenie nie bylo tak duze.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Szukasz czegoś wartosciowego na forum? Zacznij od Kosza bo moze tam zostało to wyrzucone dla powiększenia wolnej przestrzeni dyskowej.
Hm, u mnie to samo zużywa 0,2 %... Co google na to ?
Znalazłem coś takiego : http://www.pctips.pl/news/105597/Window ... towac.html
Można tam odszukać co dokładnie z kernela zabiera tyle z procka...
Znalazłem coś takiego : http://www.pctips.pl/news/105597/Window ... towac.html
Można tam odszukać co dokładnie z kernela zabiera tyle z procka...
Sprawdzilem programem ktory podales. 48% obciazenia daje sterownik karty sieciowej Atheros. Po wylaczeniu sterownika w menadzerze urzadzen zuzycie procesora spadlo do 8-12%, a proces SYSTEM zajmuje 1-2 %.
Sciagnalem go ze strony Toshiby, gdzie byly wszystkie potrzebne sterowniki do laptopa. Teraz scigne najnowsza wersja sterownika ze strony producenta karty. Moze pomoze.
Dziekuje za pomoc i rewanzuje sie pochwala.
-- Dodano: śr 02-01-2013, 12:02 --
A gdzie sie podziala opcja wystawiania pochwal?
Sciagnalem go ze strony Toshiby, gdzie byly wszystkie potrzebne sterowniki do laptopa. Teraz scigne najnowsza wersja sterownika ze strony producenta karty. Moze pomoze.
Dziekuje za pomoc i rewanzuje sie pochwala.
-- Dodano: śr 02-01-2013, 12:02 --
A gdzie sie podziala opcja wystawiania pochwal?
A nie wiem, trzeba zgłosić do moderatora ;-P Bo sam sobie nie mogę... 

- jasonbourne
- Pasjonat
A tak przy okazji, może warto zrobić na forum dział o problemach ze sprzętem, oprogramowaniem itp? Niby nie temat forum, ale przewija się dość często, a wątki bywają ciekawsze niż na forach komputerowych.
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl
Ilez to razy ktos uratowal mi d... gdy mialem problem komputerowy. Tez uwazam ze warto zalozyc oddzielny dzial.jasonbourne pisze:A tak przy okazji, może warto zrobić na forum dział o problemach ze sprzętem, oprogramowaniem itp? Niby nie temat forum, ale przewija się dość często, a wątki bywają ciekawsze niż na forach komputerowych.
Faktycznie, forum pare razy ratowało mnie, z tym że to było kiedyś w czasówkach, a warto aby został ślad po problemach i ich rozwiązaniach , tak że ten pomysł z działem o problemach sprzętowych popieram całym sobą.
ave
ave
jasonbourne pisze:A tak przy okazji, może warto zrobić na forum dział o problemach ze sprzętem, oprogramowaniem itp? Niby nie temat forum, ale przewija się dość często, a wątki bywają ciekawsze niż na forach komputerowych.
iwan pisze:Ilez to razy ktos uratowal mi d... gdy mialem problem komputerowy. Tez uwazam ze warto zalozyc oddzielny dzial.
http://forex-nawigator.biz/forum/nowy-d ... 21793.htmlttomek pisze:Faktycznie, forum pare razy ratowało mnie, z tym że to było kiedyś w czasówkach, a warto aby został ślad po problemach i ich rozwiązaniach , tak że ten pomysł z działem o problemach sprzętowych popieram całym sobą.
ave
Piszcie tutaj , moze admin w koncu to zrobi ...
Ze mnie dupa nie trejder!!!