Zawieszanie platformy przy RENKO

Wszystko co związane z zapleczem technicznym tradera, czyli m.in. komputery, smartfony, tablety, VPS'y itp.
Awatar użytkownika
tantric
Gaduła
Gaduła

Zawieszanie platformy przy RENKO

Nieprzeczytany post autor: tantric »

Witam.Mam od jakiegoś czasu problem .Gdy załaduje np 3-4 wykresy RENKO platforma mi się wiesza.Objawia się to tym,że nie mogę juz wykonać żadnych operacji na platformie oprócz jej wyłączenia.Po restarcie problem nie znika ,pozostaje zawieszona.Jak moge wyłaczyć uruchomione templaty na nie odpaolonej platformie,czy jest taka mozliwość?Albo jakieś inne rozwiązanie tego problemu?Kompa mam starego 4 rdzenie po 2400.Po uruchomieniu platformy komp wyje jak szalony .CPU usage pokazuje 27% a phisical memory 65%.Pozdrawiam i prosze o info ,jezeli ktos moze pomóc.
"Możesz wierzyć w to , w co wierzyć postanowisz lecz nie oszukuj samego siebie ... gdyż tylko to , co czynisz świadczy o tym , w co naprawdę wierzysz"
"Szaleństwem jest powtarzanie tych samych czynności i oczekiwanie innego wyniku"

Awatar użytkownika
seba
Pasjonat
Pasjonat

Re: Zawieszanie platformy przy RENKO

Nieprzeczytany post autor: seba »

C:\Program Files\MetaTrader\profiles\nazwa twojego profilu\
i tu sobie recznie spod windowsa mozesz wykasowac te wykresy ktore ci zamulaja
po restarcie platformy juz ich nie bedzie
:)
Ruch zwrotny skończy się dokładnie w miejscu ustawienia SL

Awatar użytkownika
wenpow
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: wenpow »

zmien wskazniki. u mnie 8 wykresow z renko chodzi bez problemow na starym laptopie

Awatar użytkownika
tantric
Gaduła
Gaduła

Witam
seba .Dzięki za porady.Jednak jeżeli chodzi o wykasowanie profili to jest to niemożliwe,bo nie mam zrobionego profilu na te wykresy.Potrzebuje raczej wykasować szablon a nie wiem jak to zrobic.
wenpow . Dzieki,zrobiłem trochę inaczej niz napisałeś.Nie wiedziałęm ,które wskaźniki mulą więc wyrzuciłem wszystkie,odpaliłem platforme i wyłączyłem mulacy szablon.
Pozdrawiam
"Możesz wierzyć w to , w co wierzyć postanowisz lecz nie oszukuj samego siebie ... gdyż tylko to , co czynisz świadczy o tym , w co naprawdę wierzysz"
"Szaleństwem jest powtarzanie tych samych czynności i oczekiwanie innego wyniku"

Awatar użytkownika
seba
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: seba »

tantric pisze:Witam
seba .Dzięki za porady.Jednak jeżeli chodzi o wykasowanie profili to jest to niemożliwe,bo nie mam zrobionego profilu na te wykresy.Potrzebuje raczej wykasować szablon a nie wiem jak to zrobic
tantric :)
nie masz kasowac profili tylko tak jak pisalem konkretne wykresy ktore ci zamulaja i nie mozesz uruchomic platformy...czyli wchodzisz do tego folderu ktory ci pokazalem wczesniej i tam masz:
- chart01
- chart02
- chart03
itp itp
i jeden z nich prawdopodobnie wszystko blokuje

a jezeli nie masz stworzonego swojego oddzielnego profilu na te wykresy to masz wszystko w profilu DEFAULT...czyli:
C:\Program Files\MetaTrader\profiles\default\chart01.chr
C:\Program Files\MetaTrader\profiles\default\chart02.chr
C:\Program Files\MetaTrader\profiles\default\chart03.chr
itp itp :)
Ruch zwrotny skończy się dokładnie w miejscu ustawienia SL

Awatar użytkownika
tantric
Gaduła
Gaduła

seba dzieki , trzeba było tak od razu..pozdrawiam

ODPOWIEDZ