Nasze miejsca pracy

Wszystko co związane z zapleczem technicznym tradera, czyli m.in. komputery, smartfony, tablety, VPS'y itp.
kocurnikov
Stały bywalec
Stały bywalec

Nasze miejsca pracy

Nieprzeczytany post autor: kocurnikov »

Panowie i panie, w to piękne, słoneczne i gorące, niedzielne popołudnie tak zmęczony lejącym się żarem z nieba postanowiłem się dowiedzieć jakich narzędzi technicznych (komputer, monitor) używacie do tradowania. Ja jestem traderem ze stosunkowo krótkim stażem i jeszcze nie zdołałem zarobić na odpowiedni sprzęt. Na razie inwestuję tylko i wyłącznie przy użyciu jednego 17-to calowego laptopa. Niestety jest to dla mnie dość uciążliwe co chwile szperać w kilkunastu otwartych zakładkach zarówno w przeglądarce jak i na platformie. Za jakiś czas mam zamiar zakupić 3 takie monitory:
http://allegro.pl/monitor-led-benq-24-f ... 39499.html
Jakiś 32" telewizor no i komputerowy kombajn który to wszystko uciągnie. Jeżeli możecie to wklejajcie zdjęcia swoich trading roomów :D Pozdro.

ForexStar
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: ForexStar »

Sprzęt nie jest na tyle ważny co umiejętności. Co prawda 17" laptop może największy nie jest ale handlować na tym można bez problemu. O ile faktycznie dwa monitory mogą być przydatne o tyle więcej wydaje mi się, że to już zbędna rzecz. Zarabiać można spokojnie na jednym monitorze. Nawet na tym laptopie.
Zapraszam na mojego bloga o foreksie. Kliknij poniżej w "WWW".

Awatar użytkownika
siersciuch
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: siersciuch »

niby nie są potrzebne, ale ułatwiają życie, poco jeździć rowerem jak mozna samochodem ;)
jeżeli będziesz uparty, prawdopodobnie częściej odniesiesz sukces, niż doznasz porażki.

Awatar użytkownika
admkowal
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: admkowal »

siersciuch pisze:niby nie są potrzebne, ale ułatwiają życie, poco jeździć rowerem jak mozna samochodem ;)
True tylko niektórzy nie postrzegają monitora/komputera jako narzędzie a jako element, który czym lepszy tym Twój poziom spekulacji będzie wyższy. Coś w stylu: "Mam teraz takie stanowisko pracy jak profesjonalista - nie mogę teraz przegrać" Ale jeśli ktoś skalpuje na kilku parach to na pewno przyda się kilka monitorów.
its not what you trade its how you trade it
trading is waiting
--
więcej info na temat tradingu - strona www w profilu

AK

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

Tutaj już jest temat o tym:
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... sc&start=0

Można i tak:
;)

Obrazek
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

Awatar użytkownika
admkowal
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: admkowal »

daromanchester pisze:Tutaj już jest temat o tym:
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... sc&start=0

Można i tak:
;)

do tego to potrzeba chyba osobistej elektrowni... lol
its not what you trade its how you trade it
trading is waiting
--
więcej info na temat tradingu - strona www w profilu

AK

Awatar użytkownika
siersciuch
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: siersciuch »

wszystko wraca do pytania czy jest to potrzebne, chyba ze niektórzy wychodzą z założenia ze kupno ferrari poprawia ich umiejętności prowadzenia. A jak kogos stać i poprawia mu to samoocene, to czemu nie :)
jeżeli będziesz uparty, prawdopodobnie częściej odniesiesz sukces, niż doznasz porażki.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

siersciuch pisze:wszystko wraca do pytania czy jest to potrzebne
Więc i właśnie o to chodzi. Niektórzy dzięki ferrari dojadą do celu szybciej, a dla niektórych nie będzie żadnej różnicy czym do niego jadą, bo i tak jadą w korku ;).

Każdy sam musi ocenić co jest mu faktycznie potrzebne, a nawet jeśli ma to tylko poprawić jego samopoczucie to w jakimś stopniu też można uznać, że dodatkowy monitor jest przydatny... :)

Sam obecnie używam 22", 24" monitorów i dodatkowo laptopa 15", co zapewnia mi wystarczający komfort pracy.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

apa-sf
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: apa-sf »

u mnie skromnie: 14 calowy dosyć mobilny solidny laptop + stary ale jary 17 calowy LCD kupiony lata temu, ale ze ślicznie świecącą matrycą i "budą".

Awatar użytkownika
Saluste
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Saluste »

Jest takie powiedzenie "Złej baletnicy rąbek u spódnicy..."

No ale skoro mowa mowa o ułatwieniach, czasami nie trzeba wydawać dużo kasy żeby fajnie sobie coś zorganizować. Ja mam normalny pc i monitorem 17 ale podpiąłem go sobie kablem dvi hdmi do telewizora.

ODPOWIEDZ