Witam,
Od jakiegoś czasu przeglądam sieć w poszukiwaniu tematu. Poszukuje brokera/maklera
które zapewni mi :
uczciwego i taniego z
dostęp do forex, EFT, akcji na S&P500 z możliwością krótkiej sprzedaży, handlu surowcami i CFD na indeksy
najlepiej ECN z platformą MT 4 ma osx.
Czy Waszym zdaniem jest to wykonalne w jednym miejscu czy lepiej na starcie nastawić się na dwóch lub więcej dostawców jeśli chodzi o taki przekrój instrumentów ? Z tego co widzę to najbliżej mi do XTB jeśli chodzi o różnorodność pozdrawiam
broker a różne rynki
Re: broker a różne rynki
Witaj,
Zacznijmy od tego, że nie ważne w jakim modelu będzie działał broker, bo jeśli grasz na CFD to stroną transakcji i tak będzie broker. Jeśli nie Twój to inny, który udostępnia CFD Twojemu. Ale na walutach to już co innego.
Duży wybór instrumentów na MT4 ma XTB i HFT.
Zacznijmy od tego, że nie ważne w jakim modelu będzie działał broker, bo jeśli grasz na CFD to stroną transakcji i tak będzie broker. Jeśli nie Twój to inny, który udostępnia CFD Twojemu. Ale na walutach to już co innego.
Duży wybór instrumentów na MT4 ma XTB i HFT.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
Znalazłem DiF Brokers, ma bardzo duży wybór instrumentów, ale minimalny depozyt i koszty są duże. Jest też Bossa zagranica z mniejszym depozytem.
Skłaniam się chyba ostatecznie za Bossą Zagranica i dodatkową platformą na sam forex, Fxpro ...
Skłaniam się chyba ostatecznie za Bossą Zagranica i dodatkową platformą na sam forex, Fxpro ...
Może Etx capital? Mają dużo instrumentów, tyle o nich wiem. Nie handlowalem tam więc nie wiem jak się sprawy maja, chybamieli bonus bez depozytu to możesz przetestować. Osx nie wspierają, pozostaje uruchomienie pod wine 

trzeba mieć jaja jak super saiyan
Daniel 12:12 Blessed is he that waiteth, and cometh to the thousand three hundred and five and thirty days.
Daniel 12:12 Blessed is he that waiteth, and cometh to the thousand three hundred and five and thirty days.
ETX, mimo, że duża firma, to panuje tam atmosfera trochę jak z Wilka z Wall Street. Swego czasu naciągali na debiuty, a kontakt z nimi był fatalny. W kwestii bonusów to otrzymałem od nich 5 różnych wersji jakie należy spełnić, aby go otrzymać, a gdy poprosiłem te warunki na piśmie (PDF lub nawet e-mail) od polskiego przedstawiciela, to i tak zadzwonił, aby mi o tym opowiedzieć. Ogólnie radzę podchodzić sceptycznie.
Masę instrumentów ma CMC Markets - ok. 10 tys. ale nie mają MT4 i mieć nie będą.
Rozdział kapitału na 2-3 brokerów to zawsze dobry pomysł.
Masę instrumentów ma CMC Markets - ok. 10 tys. ale nie mają MT4 i mieć nie będą.
Rozdział kapitału na 2-3 brokerów to zawsze dobry pomysł.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Dokładnie z tymi bonusami u nich to jest tak, że każdy opiekun mówi co innego i NIE MA SZANS byś cokolwiek dostał na piśmie.raposo pisze:W kwestii bonusów to otrzymałem od nich 5 różnych wersji jakie należy spełnić, aby go otrzymać, a gdy poprosiłem te warunki na piśmie (PDF lub nawet e-mail) od polskiego przedstawiciela, to i tak zadzwonił, aby mi o tym opowiedzieć. Ogólnie radzę podchodzić sceptycznie.
A support ETX jest TRAGICZNY, zawsze musisz kilka razy przypominać o tym, że zleciłeś wypłatę bo jakoś zawsze ona "ginie" w systemie.
To już lepiej skorzystać z XTB tam przynajmniej nie ma problemu z wypłatą no i PITa robią.
Jestem w trakcie otwierania rachunku w bossa. Zostaje wybór brokera FX. Skłaniam się w stronę ProFX tylko nie wiem jak z platforma Web bo czasem pracuje na osx. Czy ktoś ma doświadczenie z FxPro cTrader Web ECN Online bo w sumie jak połączenie internetowe padnie to platforma na komputerze też nie będzie działać. Wiec to chyba nie takie wielkie utrudnienie ? pozdrawiam
No tak to akurat jest zawsze, że jeśli nie działa Ci internet to na każdej platformie też nic nie zrobiszLJZ pisze:Jestem w trakcie otwierania rachunku w bossa. Zostaje wybór brokera FX. Skłaniam się w stronę ProFX tylko nie wiem jak z platforma Web bo czasem pracuje na osx. Czy ktoś ma doświadczenie z FxPro cTrader Web ECN Online bo w sumie jak połączenie internetowe padnie to platforma na komputerze też nie będzie działać. Wiec to chyba nie takie wielkie utrudnienie ? pozdrawiam

cTrader w wersji WEB to wg mnie najlepiej odwzorowana wersja platformy Web względem oryginału. Działa, jak na WEB, wyjątkowo dobrze i oferuje wiele potrzebnych funkcji. Zbyt wiele jednak bym nie wymagał, bo to nadal WEB, czyli nie może być zbyt rozbudowana, aby mogła sprawnie działać.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
raposo Dziękuje za odpowiedz. Piszesz, że nie ma co wymagać zbyt wiele w jakim sensie ? Jakie są wg Ciebie największe minusy platformy web, które mogą utrudniać codzienny trading na forex ? Przykładowo czy wszystkie rodzaje zleceń są dostępne na platformie web ?
Tak ale najcześciej nie można np. zapisywać własnych profili, używać niestandardowych wskaźników, automatów itd itp. Jeśli ktoś tego nie potrzebuje i wymaga jedynie podstawowych funkcji to nie odczuje różnicy.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu