ECN kogo wybrać?

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
znf
Bywalec
Bywalec

ECN kogo wybrać?

Nieprzeczytany post autor: znf »

Planuje otworzyć rachunek rzeczywisty w banku. BZWBK czy Alior? kogo dziś polecilibyście?

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Re: ECN kogo wybrać?

Nieprzeczytany post autor: DavidFx »

znf pisze:Planuje otworzyć rachunek rzeczywisty w banku. BZWBK czy Alior? kogo dziś polecilibyście?
ja jestem w bzwbk jest ok ale mogliby dac wkoncu zloto ktore planuja od 2 lat ze dadza ale im cos nie wychodzi
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

znf pisze:Planuje otworzyć rachunek rzeczywisty w banku. BZWBK czy Alior? kogo dziś polecilibyście?
Zależy czego dokładnie potrzebujesz i jakie prowizje jesteś w stanie zaakceptować?

WBK ma MT4, Alior ProTradera - zupełnie inne platformy, gdzie ta druga zaliczała sporo awarii ale chyba sobie już z tym poradzili, bo wątek Aliora się uspkoił :). W WBK prowizja 0,0045%, w Aliorze tak samo. To raczej górny przedział prowizyjny na rynku.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
cytrynek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: cytrynek »

Ja wybrałem mForex i nawet po ostatnich wpadkach, o których tutaj czytałem wyprzedzają konkurencję dość znacznie.
Zamieszczane przeze mnie analizy i opinie są wyłącznie moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią żadnych rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.

GawronB
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: GawronB »

Proponował bym , abyś zastanowił się właśnie nad mForex czyli mBank oni zdecydowanie wyprzedzają zarówno Alior jak i BZWBK dużo więcej oferują instrumentów prócz walut to metale i indexy. Mają MT4 chyba najpopularniejszą platformę praktycznie niezawodną a i prowizje niższe o ile pamiętam 0,0035 % . Napisz do raposo on chyba jeszcze niższą potrafi załatwić w mForex .

openinvestment
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: openinvestment »

Mforex to nie ECN, trole.

-- 28 lut 2015, 16:35 --

I nie wyprzedzają konkurencji, są tacy sami i to nie były tylko wpadki.

Awatar użytkownika
Leonardo
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Leonardo »

mForex to ja nie polecam na danych dostawcy płynności się wycofują i jak nie spreed
skoczy do 26 pipsów to zamkną zlecenie ponad 60 pips od SL, a że nie widać ceny żeby tam była
to znowu wina MT4, albo nie handlować na danych albo liczyć się ze stratami większymi od zakładanych.
mForex_spreed.PNG
mForex_close.PNG
Pozdrawiam,
Leo
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Najważniejsze nie jest to, co robisz, ale to, jak to robisz."
"Dokładnie wiedz czego szukasz, łatwiej będzie znaleźć."
"Pomyśl, zanim pomyślisz."

GawronB
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: GawronB »

openinvestment pisze:Mforex to nie ECN, trole.

-- 28 lut 2015, 16:35 --

I nie wyprzedzają konkurencji, są tacy sami i to nie były tylko wpadki.
bardzo merytoryczna i pomocna opinia, dużo wnosząca w temacie i poparta wieloma racjonalnymi argumentami :mrgreen:
a dla ścisłości zawsze można sprawdzić czy mForex to ECN
http://www.mforex.pl/

andrzej-sk
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: andrzej-sk »

GawronB pisze:Proponował bym , abyś zastanowił się właśnie nad mForex czyli mBank oni zdecydowanie wyprzedzają zarówno Alior jak i BZWBK dużo więcej oferują instrumentów prócz walut to metale i indexy. Mają MT4 chyba najpopularniejszą platformę praktycznie niezawodną a i prowizje niższe o ile pamiętam 0,0035 % . Napisz do raposo on chyba jeszcze niższą potrafi załatwić w mForex .
mforex oferuje dużo więcej instrumentów od Aliora? jakie np. ma instrumenty , których nie ma alior?

znf
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: znf »

Bzwbk w mojej opini to stabilny bank. Myślę, że lepiej z nimi inwestować. Jak wygląda sprawa z podatkiem?

ODPOWIEDZ