Szukam brokera dla malutkiego kapitału.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
dmk
Bywalec
Bywalec

Szukam brokera dla malutkiego kapitału.

Nieprzeczytany post autor: dmk »

Witam wszystkich. Z tego względu, że zmieniam strategię http://forex-nawigator.biz/forum/tworze ... 26356.html, bo grałem kiedyś za 100 zł na Plus500 i udało mi się zarobić 630 zł szukam brokera, u którego będę mógł grać za takie pieniądze. Obecnie ciągle inwestuję na Plus500 ale oni posiadają bezużyteczną platformę i coraz częściej słyszę o nich negatywne opinie. Analizuję rynek z konta real XTB na MT4 ale tutaj aby grać muszę mieć minimum 2000 zł a niestety jeszcze tyle nie posiadam. Obecnie gram na 4 parach walutowych: EUR/USD, GBP/USD, EUR/JPY z tego względu, że są płynne i mają tanie kontrakty. 2 kontrakty w Plus500 kosztują średnio 45 zł i to jest ok. 7-8% mojego kapitału. Czy istnieje broker u którego mogę grać za jeszcze mniejsze pieniądze, żeby miał gwarantowany Stop Loss oraz nie pobierał prowizji i miał niski spread? Oczywiście w grę wchodzi platforma MT4. Może macie jeszcze jakieś rady i wskazówki? Będę bardzo wdzięczny! Pozdrawiam i życzę dużej ilości pipsów!

dziwnyadam
Uczestnik
Uczestnik

Re: Szukam brokera dla malutkiego kapitału.

Nieprzeczytany post autor: dziwnyadam »

Sadze ze XM powinein ci pasować tam nie ma limitów a dostaniesz jeszcze bonus na start i całkiem fajne sa te punkty premiowe za transakcje które potem mozesz na dodatkowy kapitał wymienic

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

Admiral markets jest w porządku.
Co do Plus500 to gratuluje odwagi. Sprawdź czy dasz radę w ogóle wypłacić tą kase :roll: .

andrzej-sk
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: andrzej-sk »

dmk pisze:Witam wszystkich. Z tego względu, że zmieniam strategię http://forex-nawigator.biz/forum/tworze ... 26356.html, bo grałem kiedyś za 100 zł na Plus500 i udało mi się zarobić 630 zł szukam brokera, u którego będę mógł grać za takie pieniądze. Obecnie ciągle inwestuję na Plus500 ale oni posiadają bezużyteczną platformę i coraz częściej słyszę o nich negatywne opinie. Analizuję rynek z konta real XTB na MT4 ale tutaj aby grać muszę mieć minimum 2000 zł a niestety jeszcze tyle nie posiadam. Obecnie gram na 4 parach walutowych: EUR/USD, GBP/USD, EUR/JPY z tego względu, że są płynne i mają tanie kontrakty. 2 kontrakty w Plus500 kosztują średnio 45 zł i to jest ok. 7-8% mojego kapitału. Czy istnieje broker u którego mogę grać za jeszcze mniejsze pieniądze, żeby miał gwarantowany Stop Loss oraz nie pobierał prowizji i miał niski spread? Oczywiście w grę wchodzi platforma MT4. Może macie jeszcze jakieś rady i wskazówki? Będę bardzo wdzięczny! Pozdrawiam i życzę dużej ilości pipsów!
Jasne kontrakty w Plus 500 na EUR/USD kosztują 45zł :shock: Chyba na demo. Na dzień dzisiejszy na ich platformie najmniejszy kontrakt EUR/USD 20000 czyli 0.2 lota - depo 416zł. Ty masz 45 depo to musisz mieć niezłą dzwignie.
Co do złych opini na ich temat to faktycznie przy takim kapitale to rozglądaj się za nowym brokiem.

dmk
Bywalec
Bywalec

dziwnyadam pisze:Sadze ze XM powinein ci pasować tam nie ma limitów a dostaniesz jeszcze bonus na start i całkiem fajne sa te punkty premiowe za transakcje które potem mozesz na dodatkowy kapitał wymienic
Mpapiez pisze:Admiral markets jest w porządku.
Co do Plus500 to gratuluje odwagi. Sprawdź czy dasz radę w ogóle wypłacić tą kase :roll: .
Dzięki, już zabieram się za ich porównanie!
andrzej-sk pisze:Jasne kontrakty w Plus 500 na EUR/USD kosztują 45zł :shock: Chyba na demo. Na dzień dzisiejszy na ich platformie najmniejszy kontrakt EUR/USD 20000 czyli 0.2 lota - depo 416zł. Ty masz 45 depo to musisz mieć niezłą dzwignie.
Co do złych opini na ich temat to faktycznie przy takim kapitale to rozglądaj się za nowym brokiem.
Jasne, dźwignia na pewno jest wysoka. Udało mi się bez problemu wypłacić pieniądze. Teraz czekam na ich odbiór.

Edit:
Sprawdziłem tych 2 brokerów, mają stosunkowo dużo złych opinii, dlatego mam problem z wyborem. Zauważyłem, że XM ogólnie ma lepsze promocje i jest trochę bardziej rozbudowany, kontaktowałem się z ich biurem obsługi i te bonusy są naliczane oddzielnie, nie można ich wypłacić, ale liczą się przy zawieraniu transakcji. Który broker wg Was będzze lepszym brokerem na granie mikro?

dziwnyadam
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: dziwnyadam »

Na XM można wypłacać ten bonus tylko jego przelicznik jest słaby bo przy przeliczeniu na zwiekszenie kapitału konta dzielisz te punkty przez 3 czy cos a przy zamianie na gotówke przez 40 więc moim zdaniem wiecej jestes wstanie zarobic z kapitału a nie w wypłaty kilki groszy :D

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

dmk pisze: Edit:
Sprawdziłem tych 2 brokerów, mają stosunkowo dużo złych opinii, dlatego mam problem z wyborem. Zauważyłem, że XM ogólnie ma lepsze promocje i jest trochę bardziej rozbudowany, kontaktowałem się z ich biurem obsługi i te bonusy są naliczane oddzielnie, nie można ich wypłacić, ale liczą się przy zawieraniu transakcji. Który broker wg Was będzze lepszym brokerem na granie mikro?
Opiniami się nie przejmuj - obydwaj brokerzy są po prostu dość znani i stąd tyle złych opinii.
Nie wiesz jeszcze że większość przegrywa na foreksie bo zły broker na nich poluje ?:)

O XM nie wypowiadam się bo ich nie znam.
Admiralsi to z drugiej strony duża firma oraz regulowana, a co za tym idzie większe (wg mnie) bezpieczeństwo kasy.

dmk
Bywalec
Bywalec

Mpapiez pisze:
Opiniami się nie przejmuj - obydwaj brokerzy są po prostu dość znani i stąd tyle złych opinii.
Nie wiesz jeszcze że większość przegrywa na foreksie bo zły broker na nich poluje ?:)

O XM nie wypowiadam się bo ich nie znam.
Admiralsi to z drugiej strony duża firma oraz regulowana, a co za tym idzie większe (wg mnie) bezpieczeństwo kasy.
Cześć, dzięki za odpowiedź. Uważam podobnie, wiele osób stara się zrzucić odpowiedzialność na innych za swoje porażki. Powiem szczerze, że Ci brokerzy i tak są tylko chwilowi, w celu zdobycia większego kapitału i przejścia na ECN :)

ODPOWIEDZ