Broker ktory sprosta moim wymaganiom

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
Awatar użytkownika
oswarek
Gaduła
Gaduła

Broker ktory sprosta moim wymaganiom

Nieprzeczytany post autor: oswarek »

czy ktos moze mi polecic jakiegos brokera ktory sprostalby moim wymaganiom?
- broker STP lub ECN
- mikroloty (0.01 lota)
- konto w PLN
- min. depozyt od 2 000zł
- dzwignia minimum 1:200
- broker ktory korzysta z platformy ktora umozliwia skladania zlecen OCO oraz wysyla TS na serwer i nie wymaga do uzycia go wlaczonej platformy ewentualnie wtyczka do mt4 ktora umozliwia skladnaie zlecen OCO a platformy bym nie wylaczal...
- broker wysylajacy rozliczenia PIT
- i oczywiscie jak najnizszy spread itp...
- najlepiej mozliwosc zalozenia najpierw konta demo
narazie korzystam z Fxsalt ale brakuje mu kilku rzeczy... czy jest taki broker ktory bylby dla mnie idealny??

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Re: Broker ktory sprosta moim wymaganiom

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

Ciężko będzie pogodzić PIT, TS, PLN, mikroloty i dźwignię... W grę wchodzą jedynie polscy brokerzy i może być spory problem.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

Awatar użytkownika
oswarek
Gaduła
Gaduła

chyba bede zmuszony zostac przy fxsalt i znalezieniu wtyczki do mt4 ktora by pozwalala zawierac zlecenia OCO i dodatkowy komputer wlaczony non stop... oraz zapisywanie wszystkich pozycji do rozliczen (okolo 250 poz na rok)... zna ktos taka wtyczke do mt4??

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Idealnego nigdy nie znajdziesz. Zawsze trzeba pójść na mniejszy lub większy kompromis.

Z PITa bym zrezygnował, bo skoro konto będzie w PLN to i problem z rozliczeniem podatku będzie praktycznie żaden (PIT wysyłają tylko polskie domy maklerskie).

TS na serwerze brokera w standardzie nie oferuje chyba żaden popularny broker FX... Więc jeśli Ci na tym zależy to pomyślałbym o VPSie i tam ustawianiu samego TS. Nie musi to wcale ekspresowo działać więc można kierować się ceną (pewnie znajdzie się oferta za 20-30zł/mc).

Pozostałym wymaganiom chyba najlepiej sprosta Armada Markets...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam :)
raposo pisze:TS na serwerze brokera w standardzie nie oferuje chyba żaden popularny broker FX...
Alior Trader 2 ma TS po stronie serwera.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

oswarek pisze:chyba bede zmuszony zostac przy fxsalt i znalezieniu wtyczki do mt4 ktora by pozwalala zawierac zlecenia OCO i dodatkowy komputer wlaczony non stop... oraz zapisywanie wszystkich pozycji do rozliczen (okolo 250 poz na rok)... zna ktos taka wtyczke do mt4??
Dodatkowy komputer włączony non stop może wyjść drożej niż VPS na rok, a do tego koszt prądu... Wg mnie nieopłacalne ale decyzja należy do Ciebie.

Co do OCO to pewnie znajdzie się EA, które umożliwi tego typu działania. BRe Smart Orders to ma w standardzie (i inne bardziej zaawansowane zlecenia) jednak jest dodawany gratis do platformy BRE Forex, a lewar 1:100...
O dzięki, nie wiedziałem. Jedynka nie miała... :)

edit:
MaRCHeW pisze: Miała :d
Serio? :D To chyba moje lata już nie te...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam :)
raposo pisze:
O dzięki, nie wiedziałem. Jedynka nie miała... :)
Miała :d

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

Problemem jest to, że Alior nie ma micro lotów.

FxSalt, HotForex - mają darmowe VPSy za to - może to jest jakieś rozwiązanie.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Mikrolotów i lewar 1:100. Nie wiem jak z OCO. Zawsze będzie coś. Na szybko znalazłem VPSa za ok. 230 zł / rok. Pewnie da się jeszcze taniej więc co by nie było 7 pipsów na edku przy 1.0 locie. Jak ktoś dużo gra to to żaden koszt...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
oswarek
Gaduła
Gaduła

dziekuje za wypowiedzi:) chyba rozwiazaniem bedzie EA ktory bedzie ustawial TS i bedzie ustawial zlecenia OCO... co do wlaczonego komputera to wprowadzilem w blad bo wlaczony non stop bedzie on tylko gdy pozycje beda otwarte co wychodzi mniej wiecej 3 dni w tygodniu i mysle ze maly laptop duzo pradu by nie bral... ogolnie do mojej strategii bylaby mozliwosc stworzenia kompletnego EA ale wole jednak wstawac o 2 w nocy isamemu ustawiac zlecenia tylko przydalby sie taki EA ktory by anulowal drugie zlecenie gdy zostanie zlozone pierwsze moja strategia tutaj: http://forex-nawigator.biz/forum/lowy-b ... ml#p599348 . Najlepiej tez jakby broker mial ustawiona strefe czasowa GMT00:00 ale zawsze moge szukac setapow na fxsalt i na jej podstawie ustawiac zlecenia... jeszcze raz dziekuje:)

ODPOWIEDZ