Witam
Jako, że dość długo szukałem dobrego brokera i można powiedzieć, że praktycznie od 3 lat jestem niezwykle zadowolony z FxPrimusa (początkowo przez FxSalt, ale o tym za chwilę) postanowiłem założyć o nim temat bo o ile właśnie przy FxSalt było o nim wspomniane to własnego tematu nie posiada a uważam, że na to zasługuje.
Są STP/ECN - a przynajmniej tak się określają.
Spready mają wręcz rewelacyjne bo w głównych godzinach handlu 0,1 - 0,6 na EUR/USD oraz 0,3 - 1,1 na GBP/USD.
Do tego dochodzi prowizja 1pips czyli 10usd za lota, co nie jest małą wartością bo konkurencja ma 0,2 - 0,3 mniej, ale spready wynagradzają z nawiązką różnicę.
A to co daje ogromną przewagę FxPrimusowi to błyskawiczna egzekucja - na prawdę najlepsza jaką widziałem u brokera MT4, oraz brak poślizgów przy SL i buy/sell stopach - a co to oznacza dla skalpingu nie muszę nikomu mówić.
2 lata temu zachwycaliśmy się FxSaltem. Wtedy kiedy właśnie był White Label FxPrimusa, czyli dokładnie posiadał spready i egzekucję z Primusa.
Po tym jak przeszedł na swoje tak różowo już nie było.
A Primus w międzyczasie jeszcze zmniejszył spready.
Kolejna rzecz to na prawdę mały spread w martwych godzinach handlu oraz na zamknięcie/otwarcie rynku.
Byłem zszokowany kiedy 10min po otwarciu rynku spread na kablu był niecałe 2 pipsy, podczas gdy u innych 3 brokerów było 8.
To dla osób korzystających z różnej maści robotów handulących po sesji w USA a przed tą w Azji.
Jednym słowem mogę na prawdę polecić:
https://www.fxprimus.com/
A jako, że jest tak dobrze od kilku lat po długim zastanawianiu się (na prawdę wahałem się prawie rok) wreszcie zdecydowałem się na zostaniem IB jakiegoś brokera i mój wybór w oczywisty sposób padł na FxPrimus bo jest najlepszy z przetestowanych przeze mnie brokerów (a konta live miałem praktycznie u wszystkich najbardziej znanych brokerów)
Ze swojej strony zapewniam support przez skype, zarówno dotyczący brokera, jak i pomocy z MT4 etc.
Jako, że linków referencyjnych dawać nie można podaję link do mojego bloga i tam są wszelkie bardziej dokładne informacje:
http://tinyurl.com/d6un3n4
Spready można obejrzeć na stronie głównej (teraz są z zamknięcia rynku)
FxPrimus - rewelacyjne spready i egzekucja
FxPrimus - rewelacyjne spready i egzekucja
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów
Od Traderów dla Traderów
Przede wszystkim kwotowanie do pipsa przy Variable, a przy ECN do 0,1pipsa.Vilde pisze:Widzę że oferują trzy konta: fixed, variable i ecn premier.
Jest jakaś różnica pomiędzy dwoma ostatnimi, pomijając prowizję w ecn premier?
Te Variable to dziwny twór, który tak na prawdę nie wiem po co w ogóle jest.
Spready dziwnie są zaokrąglane co widać np teraz przy porównaniu spreadów:
https://www.fxprimus.com/new-forex-trad ... -3-spreads
Edek na ECN 1,9pipsa na zamknięcie rynku (przyznacie, że dobra wartość) a przy Variable spread 4pipsy - czyli zaokrąglenia są nieciekawe.
A przy ECN na prawdę wszystko chodzi bardzo dobrze - egzekucja oraz brak poślizgów (oczywiście przy mega danych mogą się zdarzyć), więc tutaj nie widzę powodu do bawienia się w Variable już prędzej Fixed.
Od Traderów dla Traderów
Od Traderów dla Traderów
mają DAX (DE.30)? bo na pierwszy rzut oka nie widzę:
https://www.fxprimus.com/premier-forex- ... nformation
Nie. Jeśli chodzi o instrumenty to nie ma szału- tutaj głównie do FX bym polecał.wojtasek pisze:mają DAX (DE.30)? bo na pierwszy rzut oka nie widzę:
Poza tym jest S&P, DJ, oczywiście Oil, Złoto, Srebro oraz Soja, Kawa etc.
Większego wyboru Indeksów ani CFD nie ma.
Od Traderów dla Traderów
Od Traderów dla Traderów
Tak mi się to rzucilo w oczy.. wiesz,że reptajl to doktorat z tematu zrobił..Akhh pisze:Szukasz sprawdzonego brokera ECN z niskim spreadem, znakomitą egzekucją i bez poślizgów zapraszam na blog. click na www
Jak dopiszesz
Szukasz sprawdzonego brokera pseudo ECN z niskim spreadem, znakomitą egzekucją i bez poślizgów zapraszam na blog. click na www
to mogę to tolerować.. w innym wypadku na pogardę zasługuję ulg nie ma nikt..
ja wam dam ECN.. użesz... wy tam
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)
ECN/STP - reklamują się jako ECN - to że mogą najpierw kojarzyć oferty - później wysyłać do Lp lub inną drogą to niestety w dzisiejszych warunkach na ECN (poślizgi, poślizgi, poślizgi i jeszcze jedno - poślizgi, które realny spread przy buy/sell stopach i SL potrafią podnieść 2-3 a nawet 10krotnie) na pewno oferta jest godna uwagi.reptile pisze:Tak mi się to rzucilo w oczy.. wiesz,że reptajl to doktorat z tematu zrobił..Akhh pisze:Szukasz sprawdzonego brokera ECN z niskim spreadem, znakomitą egzekucją i bez poślizgów zapraszam na blog. click na www
Jak dopiszesz
Szukasz sprawdzonego brokera pseudo ECN z niskim spreadem, znakomitą egzekucją i bez poślizgów zapraszam na blog. click na www
Tym bardziej, że to oferta którą sam sprawdziłem w przeciągu tych prawie 3 lat - oraz mam porównanie z większością najpopularniejszych brokerów.
Od Traderów dla Traderów
Od Traderów dla Traderów
Też potwierdzam. Jest to bardzo dobry broker pod FX. Szczególnie, że nie ma poślizgów przy zleceniach oczekujących. Jedynie na danych miałem z nim problemy kilka razy, ale luki były wtedy pokaźne.reptile pisze:Tak mi się to rzucilo w oczy.. wiesz,że reptajl to doktorat z tematu zrobił..Akhh pisze:Szukasz sprawdzonego brokera ECN z niskim spreadem, znakomitą egzekucją i bez poślizgów zapraszam na blog. click na www
Jak dopiszesz
I nie ma co marudzić. Mnie nie obchodzi czy to ECN czy STP, ważne że realizuje zlecenia bez poślizgów i ma dobry dostęp do rynku (niskie spready).
reptile nie pomyślałeś kiedyś o stopniu animacji rynku przez samego brokera?
Jak zacząłem grać w FxSalt wcześniej, a to przecież datafeed od FxPrimusa był to sam byłem pod wrażeniem, że nie robią problemów i tyle biorą na swoją klatę w kwestii animacji. Tzn. na tickach widać perfidnie lukę a zlecenie wchodzi po cenie ustalonej. To się ceni.
Ja bym sie bał.. ale ide to sprawdzić.Szwajcar pisze: To się ceni.
Jeszcze nie było takiego mt4, ktory dawalby sie tak kroic do konca.. bez konca
Wiecie czego sie czepiam.. przyklejanie znaczku BMW na malucha..
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)
Tyle, że ECN to żadne BMW... a raczej duży fiat w porównaniu do STP - tyle że FxPrimus jest takim maluchem z dużo lepszym silnikiem niż duży fiatreptile pisze:Ja bym sie bał.. ale ide to sprawdzić.Szwajcar pisze: To się ceni.
Jeszcze nie było takiego mt4, ktory dawalby sie tak kroic do konca.. bez konca
Wiecie czego sie czepiam.. przyklejanie znaczku BMW na malucha..
Szwajcar masz konto w Primusie po przejściu FxSaltu na wielu LP?
Od Traderów dla Traderów
Od Traderów dla Traderów