Zapraszam do wymiany uwag i opinii na temat dzisiejszej sesji.
Regulamin działu DayTrading:
1. W wątku DT omawiamy bieżąca sytuacje na rynku i to co dotyczy danego dnia. Od dłuższych prognoz jest dział [url=https://forex-nawigator.biz/forum/prognozy-komentarze-analizy.html]Prognozy, komentarze, analizy[/url]
2. Zamieszczamy tylko i wyłącznie swoje analizy. Nie kopiujemy z innych serwisów.
3. Komentarz do własnej analizy nie może mieć charakteru rekomendacji. (to nie jest dział z sygnałami)
4. Kłótnie, ataki na innych użytkowników są niedopuszczalne.
5. Nie zaśmiecamy wątku. (wypowiedzi w stylu: "dałem S", "ja kończę na dziś" itp. jak i chwalenie się swoimi statami)
Nagminne łamanie powyższych zasad będzie skutkować nałozeniem zakazu pisania do końca bieżącego tygodnia.
Recydywa będzie karana ostrzeżeniami.
Przypominam że ponadto obowiązuje [url=https://forex-nawigator.biz/forum/regulamin-forum-nawigator-biz-t11778.html]Regulamin Forum[/url]
Przedstawione poglądy, oceny, opinie i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autorów i nie mają charakteru rekomendacji do nabycia lub zbycia albo powstrzymania się od dokonania transakcji w odniesieniu do jakichkolwiek walut. Poglądy te jak i inne treści nie stanowią "rekomendacji" lub "doradztwa" w rozumieniu ustawy z dnia 29 lipca 2005 o obrocie instrumentami finansowymi. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte lub zaniechane na podstawie poniższych analiz ponosi inwestor.
DayTrading: Czwartek 25.07.2024
Re: DayTrading: Czwartek 25.07.2024
Tak jak pisałem wczoraj czy nie lepiej aby dział DT otwierał się wcześniej ? Myślę tu gdzieś o godzinie 22:00 ??
- rynki i tak już praktycznie zamknięte,
- trading i tak w systemie DT nie ma sensu po 21:00,
- większość debat na temat danego dnia i tak już jest martwa wystarczy spojrzeć w historię,
- po całym dniu myślę że każdy już ma wizję co będzie się działo jutro,
- do tego aby umieścić analizę/predykcję na następny dzień trzeba czekać do północy w PL.
To poważne pytanie i proszę odłożyć na bok obiekcje co do piszącego. Do tego nie musi być to permanentne zróbmy test czy to ma sens.
Pisałem do Raposo on "powiedział" że to i tak decyzja Admina.
Ink to pytanie do Ciebie może moglibyśmy zrobić jakąś ankietę i zagłosować ?
- rynki i tak już praktycznie zamknięte,
- trading i tak w systemie DT nie ma sensu po 21:00,
- większość debat na temat danego dnia i tak już jest martwa wystarczy spojrzeć w historię,
- po całym dniu myślę że każdy już ma wizję co będzie się działo jutro,
- do tego aby umieścić analizę/predykcję na następny dzień trzeba czekać do północy w PL.
To poważne pytanie i proszę odłożyć na bok obiekcje co do piszącego. Do tego nie musi być to permanentne zróbmy test czy to ma sens.
Pisałem do Raposo on "powiedział" że to i tak decyzja Admina.
Ink to pytanie do Ciebie może moglibyśmy zrobić jakąś ankietę i zagłosować ?
"If music is dying musicians are killing it" - MP
EUR/USD
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"If music is dying musicians are killing it" - MP
DAX.
Na D1 i W1 piękny RGR.
Na D1 i W1 piękny RGR.
podobnie nygus
na razie na 19k tzw opor techniczny /50fb ruszone
miały byc spadki w lipcu i wreszcie spadki są a opor na minutce 19274 u mnie

KAKAO
luka na otwarciu

4ktr to tak ok 0,4 lot
zasieg z kanalu 6600 i szczerze gwno te kreski daja do dt
8k wsparcie techniczne
tp18500
tp2 7500 i tp3 7000 k i ta cena mnie zadowala bo to przy 4k bedzie ok 30k no moze z 40kz/s do przerobienia
z minutki 100procent zasiegu abc zaliczone
ropa na spadku buduje lki
gaz luka byla na 3pkt to nawet szkoda pokazywac z boku
skoro podobno wolicie bardziej merytoryczne wpisy na dt to czekam na nie bo jak na razie nic zbytnio nie widzę
nie jestem za pisaniem dt od 22 giej

gdyz malo kto pisze konkrety na przyszly dzien wczoraj nikt o forexie
tak jak przestrzeganie pkt regulaminu uwazam za bzdurny pomysł bo o czym tu niby maja ludzie pisac jak nie o tym gdzie i na czym ktos postawił lke czy ski ale ja tu nie moder

bo stara ekipa to procz navika stad to nie pisze tu nikt zwłaszcza o dt

ropa kierunek gl moj jest na nizej 70 ale korekty byly i beda
Ostatnio zmieniony 25 lip 2024, 11:56 przez baxik, łącznie zmieniany 3 razy.
Nie mam zamiaru podawać który profil jest realny
ani o tym pisać
podaję tylko projekcje i tylko to co chcę kiedy i jak chcę

DT od 22 jest po prostu przekombinowany. A Ty sobie bax pisz gdzie masz L gdzie masz S itp, jedyne czego nie rób to nie chwal się statami ot cała filozofia.
Zakładałem spadek na nq do 19300 ale to co poszło trochę zaczyna mnie niepokoić, mam nadzieję że to scenariusz k którym mówiłem że jeszcze jakaś mocniejsza szpila w dół poniżej 19300 tam gdzie część prawdopodobnie wymięknie. Może nawet 18900 i rajdu up. Bo jednak wolę grać dalej z trendem niż szarpać się w bessie.
Zakładałem spadek na nq do 19300 ale to co poszło trochę zaczyna mnie niepokoić, mam nadzieję że to scenariusz k którym mówiłem że jeszcze jakaś mocniejsza szpila w dół poniżej 19300 tam gdzie część prawdopodobnie wymięknie. Może nawet 18900 i rajdu up. Bo jednak wolę grać dalej z trendem niż szarpać się w bessie.
dobrze ja jestem zgodny typInk. pisze: ↑25 lip 2024, 11:51DT od 22 jest po prostu przekombinowany. A Ty sobie bax pisz gdzie masz L gdzie masz S itp, jedyne czego nie rób to nie chwal się statami ot cała filozofia.

gdy bedzie ktos pytał o stata
napisze teraz ze moder mi zabronił pokazywac
proszę zapamietac farumowe trollle ha ha haaaaaaaaa
to moze ciut tradingu i dt
kakao 3k gra
navik kiedy lki

a co do indeksow
na razie to bessy zadnej ja nie widzę

a ze gram nygusa dt to widze to tak na mintce 19k wsparcie jeszcze
50fb naruszone a to prop zmiany kierunku a ze mnie ski nie interesuja to dalej wg mnie jest wzrostowo jeszcze
Ostatnio zmieniony 25 lip 2024, 12:21 przez baxik, łącznie zmieniany 1 raz.
ani o tym pisać

wstaw takiego z 30 dni, takiego możesz 

NqInk. pisze: ↑25 lip 2024, 11:51DT od 22 jest po prostu przekombinowany. A Ty sobie bax pisz gdzie masz L gdzie masz S itp, jedyne czego nie rób to nie chwal się statami ot cała filozofia.
Poziom 20k był dość mocno oklepywany od dolu i od góry przez dwa dni, nie mogli poradzić sobie ze średnia sma 200 na H4. Zmienność na tym poziomie była bardzo duża w ostatnich dniach. Wg mnie grubsze portfele przekręcaly sie na S.
Moim zdaniem nie ma juz co liczyć na powrót na 20k w tym roku . Moze jeszcze korektę zrobią do 19500 w kolejnym tygodniu pod warunkiem ze poziom 18900 sie obroni i tak jak piszesz, pójdzie szpila w górę.
Nawet jak pójdzie szpila to max do 19500 , potem w dol i to bedzie kierunek obowiązujący do wyborów.
Zasięgi z W1 mam na 16250 i nizej ....ihmo
Na poziomie 18900 jest sma100 na D1 . Jak ją połamiemy to juz tylko z górki bedzie .
Zobaczymy , do wyborów trochę czasu jeszcze jest
Ostatnio zmieniony 25 lip 2024, 12:35 przez navik, łącznie zmieniany 2 razy.
Obym dożył takich czasów, że Goldmany będą w popłoch wpadać jak się dowiedzą, że platformę odpalam ...
Nq
Poziom 20k był dość mocno oklepywany od dolu i od góry przez dwa dni, nie mogli poradzić sobie ze średnia sma 200 na H4. Zmienność na tym poziomie była bardzo duża w ostatnich dniach. Wg mnie grubsze portfele przekręcaly sie na S.
Moim zdaniem nie ma juz co liczyć na powrót na 20k w tym roku . Moze jeszcze korektę zrobią do 19500 w kolejnym tygodniu pod warunkiem ze poziom 18900 sie obroni i tak jak piszesz, pójdzie szpila w górę.
Nawet jak pójdzie szpila to max do 19500 , potem w dol i to bedzie kierunek obowiązujący do wyborów ....ihmo
[/quote]
czyli wracamy do tego co sugerowalem ze w tym roku ATH na indeksach juz było
zwłaszcza na usrancach
bo z daxem to jeszcze moze byc roznie
przypomnij mi co ty masz tam z dolu na lki na kakao
Nawet jak pójdzie szpila to max do 19500 , potem w dol i to bedzie kierunek obowiązujący do wyborów ....ihmo
[/quote]
czyli wracamy do tego co sugerowalem ze w tym roku ATH na indeksach juz było

bo z daxem to jeszcze moze byc roznie
przypomnij mi co ty masz tam z dolu na lki na kakao

ani o tym pisać