DayTrading: Wtorek 06.01.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 07 sty 2015, 00:00

Wzrost
13
34%
Bez zmian
6
16%
Spadek
19
50%

Liczba głosów: 38

Awatar użytkownika
ForumBot
Maniak
Maniak

DayTrading: Wtorek 06.01.2015

Nieprzeczytany post autor: ForumBot »

Zapraszam do wymiany uwag i opinii na temat dzisiejszej sesji.

Pozdrawiam

Pomagamy:

http://www.pajacyk.pl" rel="nofollow
http://www.polskieserce.pl" rel="nofollow
http://www.okruszek.org.pl" rel="nofollow
http://www.wyklikajzywnosc.pl" rel="nofollow
http://www.pustamiska.pl" rel="nofollow

Regulamin działu DayTrading:

1. W wątku DT omawiamy bieżąca sytuacje na rynku i to co dotyczy danego dnia. Od dłuższych prognoz jest dział Prognozy, komentarze, analizy
2. Zamieszczamy tylko i wyłącznie swoje analizy. Nie kopiujemy z innych serwisów.
3. Komentarz do własnej analizy nie może mieć charakteru rekomendacji. (to nie jest dział z sygnałami)
4. Kłótnie, ataki na innych użytkowników są niedopuszczalne.
5. Nie zaśmiecamy wątku. (wypowiedzi w stylu: "dałem S", "ja kończę na dziś" itp. jak i chwalenie się swoimi statami)

Nagminne łamanie powyższych zasad będzie skutkować nałozeniem zakazu pisania do końca bieżącego tygodnia.
Recydywa będzie karana ostrzeżeniami.
Przypominam że ponadto obowiązuje Regulamin Forum

Przedstawione poglądy, oceny, opinie i wnioski są wyrazem osobistych poglądów
autorów i nie mają charakteru rekomendacji do nabycia lub zbycia albo
powstrzymania się od dokonania transakcji w odniesieniu do jakichkolwiek walut.
Poglądy te jak i inne treści nie stanowią "rekomendacji" lub "doradztwa"
w rozumieniu ustawy z dnia 29 lipca 2005 o obrocie instrumentami finansowymi.
Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte lub zaniechane
na podstawie poniższych analiz ponosi inwestor.

EUR/USD, GBP/USD, EUR/CHF, USD/CHF
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
blacha
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Wtorek 06.01.2015

Nieprzeczytany post autor: blacha »

Co jest nie tak z mforexem. Ostatnio mają jakieś nagminne problemy z platformą. Nie wiem może ludzi z Aliora zatrudnili do obsługi serwerów :D. Ale upierdliwe to jest i dość podejrzane jak się platforma zwiesiła po ostatnim cięciu stóp procentowych na euro to zrezygnowałem. No i największy mankament Polskich brokerów to oczywiście podatki. Czyli oddaj 19 procent za to że żyjesz i nikogo nie obchodzi że w kraju bywam może 2 miesiące w roku.
Ja polecam brokerów amerykańskich posiadają bardzo dobrych doradców. Po założeniu rachunku od razu Pan konsultant zapytał czy jestem obywatelem USA i czy to na terenie tego kraju prowadzę swoją działalność. Po usłyszeniu "Nie" od razu doradził założenie firmy z Delaware i wszystko załatwił za przyzwoitą cenę.
Obrazek

Awatar użytkownika
kera.p
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kera.p »

blacha pisze:Co jest nie tak z mforexem. Ostatnio mają jakieś nagminne problemy z platformą. Nie wiem może ludzi z Aliora zatrudnili do obsługi serwerów :D. Ale upierdliwe to jest i dość podejrzane jak się platforma zwiesiła po ostatnim cięciu stóp procentowych na euro to zrezygnowałem. No i największy mankament Polskich brokerów to oczywiście podatki. Czyli oddaj 19 procent za to że żyjesz i nikogo nie obchodzi że w kraju bywam może 2 miesiące w roku.
Ja polecam brokerów amerykańskich posiadają bardzo dobrych doradców. Po założeniu rachunku od razu Pan konsultant zapytał czy jestem obywatelem USA i czy to na terenie tego kraju prowadzę swoją działalność. Po usłyszeniu "Nie" od razu doradził założenie firmy z Delaware i wszystko załatwił za przyzwoitą cenę.
A mieszkasz w US? Ciekaw jestem bo w tym roku ledwo przełknę te 19%....
Musiałem się na to napracować i nadenerwować :d a tu lekką ręką chyc i nie ma :563:

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-- Dodano: wt 06-01-2015, 1:10 --

Ciekawostka z XTB :d ale ich w D.... ru...... jeśli to fakt :d
Pograli sobie na czasie i wycofali kasę hehehe... Kochana UE :d

Poniższa grafika prezentuje całkowitą ekspozycję europejskich banków na grecki dług. Widzimy tutaj, że obecnie europejski system bankowy nie jest zagrożony sytuacją w Grecji jak miało to miejsce 2010 czy 2011 roku. Dlatego też europejscy decydenci nie będą się już tak przejmować kondycją greckiej gospodarki i tamtejszego systemu bankowego.

Read more: http://xpuls.pl/ciekawa-grafika-dotycza ... z3NzlscRcE
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"DOŚWIADCZENIE - nazwa jaką nadajemy naszym błędom" :wink:

Awatar użytkownika
blacha
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: blacha »

Kila słów o ropie ponownie

http://www.bloomberg.com/video/will-oil ... IBMfQ.html?
hootPostID=0439b7bcee29bf779839263eab7e734e

-- Dodano: 06 sty 2015, 01:25 --
kera.p pisze:
blacha pisze:Co jest nie tak z mforexem. Ostatnio mają jakieś nagminne problemy z platformą. Nie wiem może ludzi z Aliora zatrudnili do obsługi serwerów :D. Ale upierdliwe to jest i dość podejrzane jak się platforma zwiesiła po ostatnim cięciu stóp procentowych na euro to zrezygnowałem. No i największy mankament Polskich brokerów to oczywiście podatki. Czyli oddaj 19 procent za to że żyjesz i nikogo nie obchodzi że w kraju bywam może 2 miesiące w roku.
A mieszkasz w US? Ciekaw jestem bo w tym roku ledwo przełknę te 19%....
Musiałem się na to napracować i nadenerwować :d a tu lekką ręką chyc i nie ma :563:

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-- Dodano: wt 06-01-2015, 1:10 --

Ciekawostka z XTB :d ale ich w D.... ru...... jeśli to fakt :d
Pograli sobie na czasie i wycofali kasę hehehe... Kochana UE :d

Poniższa grafika prezentuje całkowitą ekspozycję europejskich banków na grecki dług. Widzimy tutaj, że obecnie europejski system bankowy nie jest zagrożony sytuacją w Grecji jak miało to miejsce 2010 czy 2011 roku. Dlatego też europejscy decydenci nie będą się już tak przejmować kondycją greckiej gospodarki i tamtejszego systemu bankowego.

Read more: http://xpuls.pl/ciekawa-grafika-dotycza ... z3NzlscRcE
Nie nie mieszkam w USA ale w Kanadzie przebywam większość czasu. Generalnie to ciągle w rozjazdach. Co do płacenia podatku to dawno temu to co wygrałem w poprzednim roku przegrałem w pierwszych tygodniach kolejnego roku. Więc smuteczek trochę bo generalnie wyszło na to że zapłaciłem podatek od straty :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Venomouss
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Venomouss »

witam, a dzis znowu jak to na najbardziej rozwiniętą gospodarkę świata przystało przyszedł czas na odpoczynek po cieżkiej pracy. ;) a tak powaznie to jeny jak dla mnie maja jeszcze na dzis zasiegi s przyzwoite , zobaczym co indexami pozniej

simon000111
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: simon000111 »

To czy mam rację na rynku, sprawdzam spekulacją.

crok.
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: crok. »

czyli dzis odbicie bo leca po stopy skosnych :)
jak uzyskać parytet na edku -swieca z 03.12 - tu podjada pod 1,053 i wtedy rura w jeden dzien 500 piepek :)

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

crok. pisze:czyli dzis odbicie bo leca po stopy skosnych :)
ubiegles mnie ;)

patrzcie na usd/pln np ;)
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: niemiaszek »

Hello

Option expiries 10am NY cut 6 Jan
USDJPY - 119.00 (USD 600m), 120.00 (USD 1.25bln)
EURUSD - 1.2000 (EUR 287m)
USDCHF - 1.0000 (USD 300m)
AUDUSD - 0.8200 (AUD 558m), 0.8250 (AUD 321m)
NZDUSD - 0.7710 (NZD 456m)
AUDJPY - 98.00 (AUD 1.4bln)

Obrazek

Obrazek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"

Awatar użytkownika
melpomena
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: melpomena »

Wczoraj pisałam o możliwych buyach na EURCHF. Nie róbcie tego bez sprawdzenia swapów. Ja dostałam 42,35 zł za każdy otwarty lot / dobę. Ze środy na czwartek są naliczane potrójne swapy (za weekend), więc wyczekuję choćby 2 pipsów zysku, by z tego dziadostwa wyjść. A spread w Ironie to 3,5 pipsa, czyli prawie cała zmienność na tej parze. :)

Zablokowany