DayTrading: Poniedziałek 01.12.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 02 gru 2014, 00:00

Wzrost
12
36%
Bez zmian
5
15%
Spadek
16
48%

Liczba głosów: 33

Awatar użytkownika
ForumBot
Maniak
Maniak

DayTrading: Poniedziałek 01.12.2014

Nieprzeczytany post autor: ForumBot »

Zapraszam do wymiany uwag i opinii na temat dzisiejszej sesji.

Pozdrawiam

Pomagamy:

http://www.pajacyk.pl" rel="nofollow
http://www.polskieserce.pl" rel="nofollow
http://www.okruszek.org.pl" rel="nofollow
http://www.wyklikajzywnosc.pl" rel="nofollow
http://www.pustamiska.pl" rel="nofollow

Regulamin działu DayTrading:

1. W wątku DT omawiamy bieżąca sytuacje na rynku i to co dotyczy danego dnia. Od dłuższych prognoz jest dział Prognozy, komentarze, analizy
2. Zamieszczamy tylko i wyłącznie swoje analizy. Nie kopiujemy z innych serwisów.
3. Komentarz do własnej analizy nie może mieć charakteru rekomendacji. (to nie jest dział z sygnałami)
4. Kłótnie, ataki na innych użytkowników są niedopuszczalne.
5. Nie zaśmiecamy wątku. (wypowiedzi w stylu: "dałem S", "ja kończę na dziś" itp. jak i chwalenie się swoimi statami)

Nagminne łamanie powyższych zasad będzie skutkować nałozeniem zakazu pisania do końca bieżącego tygodnia.
Recydywa będzie karana ostrzeżeniami.
Przypominam że ponadto obowiązuje Regulamin Forum

Przedstawione poglądy, oceny, opinie i wnioski są wyrazem osobistych poglądów
autorów i nie mają charakteru rekomendacji do nabycia lub zbycia albo
powstrzymania się od dokonania transakcji w odniesieniu do jakichkolwiek walut.
Poglądy te jak i inne treści nie stanowią "rekomendacji" lub "doradztwa"
w rozumieniu ustawy z dnia 29 lipca 2005 o obrocie instrumentami finansowymi.
Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte lub zaniechane
na podstawie poniższych analiz ponosi inwestor.

EUR/USD, GBP/USD, EUR/CHF, USD/CHF
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
Mat2314
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Poniedziałek 01.12.2014

Nieprzeczytany post autor: Mat2314 »

Jaka luka na goldzie! Dobrze było shorta zostawić :D

Awatar użytkownika
Venomouss
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Venomouss »

Mat2314 pisze:Jaka luka na goldzie! Dobrze było shorta zostawić :D

dobrrze było wieksza pozycje niz ja zostawiłem ... ale nie jest zle temat moze sie rozwinie ;)

Awatar użytkownika
Mat2314
Pasjonat
Pasjonat

Venomouss pisze:
Mat2314 pisze:Jaka luka na goldzie! Dobrze było shorta zostawić :D

dobrrze było wieksza pozycje niz ja zostawiłem ... ale nie jest zle temat moze sie rozwinie ;)
Ech, to właśnie ten moment kiedy intuicja zawodzi. Ta pesymistyczna część mówi: realizuj zyski.
Ta logiczna: spadnie.

Ropa też poszła. Edek też póki co w dół. Ropa to kosmos, obserwuję kurs na demie od 5 minut - wpadłoby 240 zł już. Nie na mój kapitał - bo równie dobrze mogłaby być taka strata.

Awatar użytkownika
Venomouss
Pasjonat
Pasjonat

z ropa nie patrz na to co nie wpadlo bo jest silny trend spadkowy i jeszcze mozna sie bedzie podlaczac na bierząco. mam na mysli w day tradingu,... zloto zamkniete u mnie i juz nic nie kombinuje..

Awatar użytkownika
Mat2314
Pasjonat
Pasjonat

Venomouss pisze:z ropa nie patrz na to co nie wpadlo bo jest silny trend spadkowy i jeszcze mozna sie bedzie podlaczac na bierząco. mam na mysli w day tradingu,... zloto zamkniete u mnie i juz nic nie kombinuje..
Na realnym rachunku niestety odważyłem się postawić tylko w końcówce zeszłego tygodnia, bo po prostu nie widziałem żadnych przesłanek by to poszło w drugą stronę. A wiesz, wątpliwości, wątpliwości...

Golda zostawiłem z SL 1155. TP: 1135.

Freelancer
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Freelancer »

a ropka do ilu może spaść jakie są przypuszczenia ?

Awatar użytkownika
Venomouss
Pasjonat
Pasjonat

lepiej na poczatku miec watpliwosci i drążyć temat niż jechać calym depo na koncie realnym ;)

Awatar użytkownika
Mat2314
Pasjonat
Pasjonat

Venomouss pisze:lepiej na poczatku miec watpliwosci i drążyć temat niż jechać calym depo na koncie realnym ;)
Wiesz, to nie jest jazda całym depo. Na forex przeznaczyłem 1/10 oszczędności, z czego na sam rachunek dotychczas wrzuciłem 1/5 tej kwoty.

Co nie zmienia faktu, że z zasady, które sobie ustaliłem, wynika, że mam ową kwotę traktować jakby to faktycznie było całe moje depo, więc żadnych durnych szarż (a były takie :D ). Ja z ropą mam ten problem, że u mnie na najmniejszym zleceniu (100 baryłek), przesunięcie ceny o 1$ to 330 zł, a że uznaję ruchy w granicach 1-2$ za standardowe odchylenie, to zapewne przejście choćby w chwilową korektę, taki drobny rachunek zabije. Co na ropie zarobiłem to moje, z rachunku wytransferowane na Cypr :D

Po prostu wrodzona skąpstwo nakazuje mi płakać za każdą złotówką, a z drugiej strony, no bądźmy racjonalni - zarządzanie kapitałem to podstawa. No chyba, że zacznę brać pożyczki z providenta :D

Co nie zmienia jednego faktu. Dopóki nie zacznę się zachowywać na demie (jednocześnie prowadzę dwa rachunki - realny i demo; przy czym na realnym przeprowadzam tylko część zakładanych przeze mnie transakcji) to pieniądze nie zaczną płynąć strumieniem. Ale to pewnie problem większości tu obecnych. ;) Dość powiedzieć, że na sucho z dema "wpadło" między 0:00-0:30 ok 550 zł, a na realu ok 33 zł z golda od dzisiejszego otwarcia (traduję na MGOLD z racji mniejszego woluwemu zlecenia).
Freelancer pisze:a ropka do ilu może spaść jakie są przypuszczenia ?

Tego nikt nie wie. Mówi się, że okolice 65$, ale taka cena to raczej dołek, a docelowo przedzial 70-80$.

Jest jeden problem. Wszyscy ci prognostycy, którzy kreślą takie scenariusze, nieustannie rewidują swoje prognozy, tzn. zmniejszają progi na niższe.

Awatar użytkownika
Venomouss
Pasjonat
Pasjonat

nie no ja z tym depozytem to nie bezposrednio do ciebie , chodzilo mi tylko o ważenie każdej decyzji ogolnnie , ja przynajmniej dwa razy wole sie zastanowic niz isc na zywiol bo "rynek sie fajnie rusza i wszedzie mi pipsy uciekaja",...

Zablokowany