DayTrading: Wtorek 21.10.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 22 paź 2014, 00:00

Wzrost
12
46%
Bez zmian
6
23%
Spadek
8
31%

Liczba głosów: 26

Awatar użytkownika
ForumBot
Maniak
Maniak

DayTrading: Wtorek 21.10.2014

Nieprzeczytany post autor: ForumBot »

Zapraszam do wymiany uwag i opinii na temat dzisiejszej sesji.

Pozdrawiam

Pomagamy:

http://www.pajacyk.pl" rel="nofollow
http://www.polskieserce.pl" rel="nofollow
http://www.okruszek.org.pl" rel="nofollow
http://www.wyklikajzywnosc.pl" rel="nofollow
http://www.pustamiska.pl" rel="nofollow

Regulamin działu DayTrading:

1. W wątku DT omawiamy bieżąca sytuacje na rynku i to co dotyczy danego dnia. Od dłuższych prognoz jest dział Prognozy, komentarze, analizy
2. Zamieszczamy tylko i wyłącznie swoje analizy. Nie kopiujemy z innych serwisów.
3. Komentarz do własnej analizy nie może mieć charakteru rekomendacji. (to nie jest dział z sygnałami)
4. Kłótnie, ataki na innych użytkowników są niedopuszczalne.
5. Nie zaśmiecamy wątku. (wypowiedzi w stylu: "dałem S", "ja kończę na dziś" itp. jak i chwalenie się swoimi statami)

Nagminne łamanie powyższych zasad będzie skutkować nałozeniem zakazu pisania do końca bieżącego tygodnia.
Recydywa będzie karana ostrzeżeniami.
Przypominam że ponadto obowiązuje Regulamin Forum

Przedstawione poglądy, oceny, opinie i wnioski są wyrazem osobistych poglądów
autorów i nie mają charakteru rekomendacji do nabycia lub zbycia albo
powstrzymania się od dokonania transakcji w odniesieniu do jakichkolwiek walut.
Poglądy te jak i inne treści nie stanowią "rekomendacji" lub "doradztwa"
w rozumieniu ustawy z dnia 29 lipca 2005 o obrocie instrumentami finansowymi.
Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte lub zaniechane
na podstawie poniższych analiz ponosi inwestor.

EUR/USD, GBP/USD, EUR/CHF, USD/CHF
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
yeahman
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Wtorek 21.10.2014

Nieprzeczytany post autor: yeahman »

Ostrożnie z tym osłabieniem dolara Panowie, dolar troszkę stracił na wartości ale to przez słabe dane z ich gospodarki i plotki że wygaszanie programu QE może nie być zatrzymane - ja obstawiam że to tylko plotki.
1. Prezesowa nie pozwoli sobie na wyrobienie opinii o nie jako że zmienna zbyt szybko poglądy (popełnia błędy)
2. Możni tego świata mogli rozpętać tą niepewność by się lepiej zasadzić na szorty. Niestety ale takie teorie spiskowe są na porządku dziennym.

Kolejna sprawa to odczyty PMI w czwartek które będą do dupy moim skromnym zdaniem. To nie pozwoli się umocnić europejskiej monecie. Przy obecnym kursie edka to może zostać odebrane jako sygnał do kupowania dolarów przez co się umocni.

Dalej. W niedzielę jest odczyt strestestów z europejskich banków - to tez nie będzie zbyt dobra informacja bo wyniki ostatnie są koszmarne, stopy ciągle ucinane i banki mają poważne problemy z płynnością.

To takie sobie rozważania na temat edka - wszystkie są o tematyce umocnienia dolara - co nie znaczy że nie ma argumentów za jego osłabieniem. Przytaczam je tylko po to by może komuś bardziej rozjaśnić sytuację :) tak czy siak forex jak ruletka :)
Zamieszczane przeze mnie wykresy pokazują jedyne słuszne spojrzenie na rynek i stanowią jednoznaczną rekomendacje. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych jest świetnym pomysłem.

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

yeahman pisze:Ostrożnie z tym osłabieniem dolara Panowie, dolar troszkę stracił na wartości ale to przez słabe dane z ich gospodarki i plotki że wygaszanie programu QE może nie być zatrzymane - ja obstawiam że to tylko plotki.
1. Prezesowa nie pozwoli sobie na wyrobienie opinii o nie jako że zmienna zbyt szybko poglądy (popełnia błędy)
2. Możni tego świata mogli rozpętać tą niepewność by się lepiej zasadzić na szorty. Niestety ale takie teorie spiskowe są na porządku dziennym.

Kolejna sprawa to odczyty PMI w czwartek które będą do dupy moim skromnym zdaniem. To nie pozwoli się umocnić europejskiej monecie. Przy obecnym kursie edka to może zostać odebrane jako sygnał do kupowania dolarów przez co się umocni.

Dalej. W niedzielę jest odczyt strestestów z europejskich banków - to tez nie będzie zbyt dobra informacja bo wyniki ostatnie są koszmarne, stopy ciągle ucinane i banki mają poważne problemy z płynnością.

To takie sobie rozważania na temat edka - wszystkie są o tematyce umocnienia dolara - co nie znaczy że nie ma argumentów za jego osłabieniem. Przytaczam je tylko po to by może komuś bardziej rozjaśnić sytuację :) tak czy siak forex jak ruletka :)
To akurat idealnie do tego co piszesz, pasuje scenariusz że edek podleci do 1.3 i mamy fajne miejsce do spadania.

Awatar użytkownika
yeahman
Pasjonat
Pasjonat

No tak jeszcze teraz jesteśmy na fali osłabienia dolca poprzez panikę związaną z plotkami o nie wstrzymaniu QE dolca.
Ale zauważ jakie były dzisiejsze wzrosty na edku, obserwowałeś? Ja bacznie sie gapiłem - byki były ale jakieś marne, nie miały siły, normalnie po obronie wsparcia 1,2640 powinien być atakowany poziom 1,2880 bez dwóch zdań. Jak dla mnie to siła podaży na dolcu już wyczerpała. Myślałem że zwrot w akcji będzie środa/czwartek - ale uważam że może być już od jutra. Czas pokaże. Miliona pipsów pis end low :)

A w załączniku inspiracja na nocne zagranie, dobranoc. :564:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Zamieszczane przeze mnie wykresy pokazują jedyne słuszne spojrzenie na rynek i stanowią jednoznaczną rekomendacje. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych jest świetnym pomysłem.

Awatar użytkownika
Matthew414
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Matthew414 »

Ładny wynik oO
pozostało mi 4291 godzin praktyk z 10 000 :)

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

yeahman pisze:
A w załączniku inspiracja na nocne zagranie, dobranoc. :564:
I tak się kończy szukanie potwierdzeń na siłę przyjacielu.
U mnie H4 wyglądają zupełnie inaczej. I tak przy okazji, zupełnie zanegowałeś fakt wybicia 1.2800.

Awatar użytkownika
yeahman
Pasjonat
Pasjonat

Papiez nic na siłę nie szukałem, po prostu wejście w świece japońskie ktore jak widac mają gównianą skuteczność, przyznam ze decyzja "na ryzykanta" ale po buyach uprawianych od tygodnia można jedno zagranie mocniej zaryzykować.

Jak narazie na plecach mam 20 pipsów i tu w sumie jest już front jak dla mnie, jeśli przebije się przez moją wizję oporu to zamykam zlecenie. Ale w chwili obecnej nowych szczytów na H4 nie ma, to wyjście na 1,2820 sutków nie pieści więc jeszcze nic straconego, wyjście powyżej 1,280 w mojej ocenie nic nie znczy i nie daje żadnych sygnałów. TP celuję w dolną bandę tego co na załączniku.
Ostatnio zmieniony 21 paź 2014, 07:40 przez yeahman, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

yeahman pisze:Papiez nic na siłę nie szukałem, po prostu wejście w świece japońskie ktore jak widac mają gównianą skuteczność, przyznam ze decyzja "na ryzykanta" ale po buyach uprawianych od tygodnia można jedno zagranie mocniej zaryzykować.
świece japońskie mają bardzo wysoką skuteczność - to Ty najzwyczajniej w świecie spartoliłeś robotę wchodząc w złym miejscu, bo edek nie doszedł jeszcze do swoich maksów (mam tu na myśli miejsca gdzie można by było szukać shortów) i w takim wypadku spadającą gwiazdę traktuje się jako chwilową korektę przed dalszymi wzrostami :) ja rozgryzłem to już dawno bo też dość często natykałem się na takie niespodzianki, poza tym na D1 mamy wzrostowy pattern i trzeba jeszcze trochę zaczekać ;) polecam również obserwować brata edka, a mianowicie parę USDCHF - tam nie było żadnej mowy o longach :)

Awatar użytkownika
yeahman
Pasjonat
Pasjonat

No właśnie świece są gówniane bo trzeba wiedzieć w takim przypadku gdzie jest "koniec wzrostów" by nagrobek doji czy tam spadajaca gwiazda miała sens.. Ale po co komu spadająca gwiazda skoro musialby wiedzieć juz gdzie jest koniec wzrostow? Jakb ktoś wiedziałgdzie się wzrost koczą to i tak by wszedł juzbez pomocy żadnch dennych świeczek :D Sztuka dla sztuki troskszę z tymi świecami :) Jeśli byłyby skuteczne to po uwzględnieniu dodatkowo zwyklej prawdopodobności na wygraną to by każdy świeczkaż był milionerem :D

Dadas

Nieprzeczytany post autor: Dadas »

yeahman pisze:No właśnie świece są gówniane bo trzeba wiedzieć w takim przypadku gdzie jest "koniec wzrostów" by nagrobek doji czy tam spadajaca gwiazda miała sens.. Ale po co komu spadająca gwiazda skoro musialby wiedzieć juz gdzie jest koniec wzrostow? Jakb ktoś wiedziałgdzie się wzrost koczą to i tak by wszedł juzbez pomocy żadnch dennych świeczek :D Sztuka dla sztuki troskszę z tymi świecami :) Jeśli byłyby skuteczne to po uwzględnieniu dodatkowo zwyklej prawdopodobności na wygraną to by każdy świeczkaż był milionerem :D
No bo z ŚJ to jest tak, że teoretycznie istnieją silniejsze i słabsze sygnały, ale generalnie zaleca się poczekanie na potwierdzenie.
freakout tak bardzo promuje konieczność wyższego wtajemniczenia w ŚJ, a nie bierze pod uwagę, że on już po prostu
bardziej czuje rynek patrząc na wykres, i w jego wypadku nie chodzi tu o czystą teorię ŚJ.
Ta wiedza mu bardzo pomaga, ale tylko dlatego, że umie czytać rynek.

A Edek idzie w górę, póki co.
Gdzie się zatrzyma, to nie zależy od żadnych ŚJ, ani od żadnych S/R, ani od żadnych innych AT, itp.,
tylko od warunków popytu i podaży oraz decyzji FED i ECB.

Zablokowany