DayTrading: Czwartek 24.07.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 25 lip 2014, 00:00

Wzrost
20
61%
Bez zmian
5
15%
Spadek
8
24%

Liczba głosów: 33

Awatar użytkownika
ForumBot
Maniak
Maniak

DayTrading: Czwartek 24.07.2014

Nieprzeczytany post autor: ForumBot »

Zapraszam do wymiany uwag i opinii na temat dzisiejszej sesji.

Pozdrawiam

Pomagamy:

http://www.pajacyk.pl" rel="nofollow
http://www.polskieserce.pl" rel="nofollow
http://www.okruszek.org.pl" rel="nofollow
http://www.wyklikajzywnosc.pl" rel="nofollow
http://www.pustamiska.pl" rel="nofollow

Regulamin działu DayTrading:

1. W wątku DT omawiamy bieżąca sytuacje na rynku i to co dotyczy danego dnia. Od dłuższych prognoz jest dział Prognozy, komentarze, analizy
2. Zamieszczamy tylko i wyłącznie swoje analizy. Nie kopiujemy z innych serwisów.
3. Komentarz do własnej analizy nie może mieć charakteru rekomendacji. (to nie jest dział z sygnałami)
4. Kłótnie, ataki na innych użytkowników są niedopuszczalne.
5. Nie zaśmiecamy wątku. (wypowiedzi w stylu: "dałem S", "ja kończę na dziś" itp. jak i chwalenie się swoimi statami)

Nagminne łamanie powyższych zasad będzie skutkować nałozeniem zakazu pisania do końca bieżącego tygodnia.
Recydywa będzie karana ostrzeżeniami.
Przypominam że ponadto obowiązuje Regulamin Forum

Przedstawione poglądy, oceny, opinie i wnioski są wyrazem osobistych poglądów
autorów i nie mają charakteru rekomendacji do nabycia lub zbycia albo
powstrzymania się od dokonania transakcji w odniesieniu do jakichkolwiek walut.
Poglądy te jak i inne treści nie stanowią "rekomendacji" lub "doradztwa"
w rozumieniu ustawy z dnia 29 lipca 2005 o obrocie instrumentami finansowymi.
Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte lub zaniechane
na podstawie poniższych analiz ponosi inwestor.

EUR/USD, GBP/USD, EUR/CHF, USD/CHF
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Czwartek 24.07.2014

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

to jednak po mysl pierwszej wersji
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Seryjny Morderca
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Seryjny Morderca »

Będę musiał zmienić brokera - Admiral Market Standard

Na dzień dzisiejszy im lepiej mi idzie klikanie tym takie problemy zdarzają się częściej.
Wczoraj przykładowo nie weszło mi zlecenie typu sell limit mimo iz nawet na wykresie widać było wyraźną linię z dolnym knotem na audchf. Po około 3 minutach jak odświeżyłem MT4 to ta kreska była już nad zleceniem sell limit po czym cena poszybowała do góry o około 40 pipsów - żenujące.
W tamtym tygodniu oskubałem ich na 40 % depo. W tym na 50 % już i od 2 dni mam ciągłe zwiechy no i ta dzisiejsza akcja z kiwi - zwiecha, błąd połączenia z serwerem, luka itp... dzisiaj np. na dancyh o 10.30 dotyczących funta kupiłem GU po czym platforma się zawiesiła zaraz po złożeniu zlecenia i trwało to jakieś 2 minuty...

Przez te akcje trace pipsy. A ta dzisiejsza akcję z kiwi już zareklamowałem wysyłając im dość stanowczego maila bo ileż qrwa można...
Ostatnio zmieniony 24 lip 2014, 00:17 przez Seryjny Morderca, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

to ZABA ucebe nie bylo lui na KIWI o 23 ja zamyali dzienna swieczke

-- Dodano: czw 24-07-2014, 0:16 --

http://www.elliottwave.com/images/freeu ... shdjia.jpg

-- Dodano: czw 24-07-2014, 0:18 --

03:45 CNY Wskaźnik HSBC Manufacturing PMI w Chinach 51,0 50,7

-- Dodano: czw 24-07-2014, 0:18 --

00:45 NZD Bilans Handlowy (raz w miesiącu) 150M 285M
00:45 NZD Bilans Handlowy (raz w roku) 1.150M 1.370M

-- Dodano: czw 24-07-2014, 0:21 --

http://www.forexlive.com/blog/2014/07/2 ... july-2014/

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

Nowy123 pisze:to ZABA ucebe nie bylo lui na KIWI o 23 ja zamyali dzienna swieczke

zależy gdzie... w admiralu miałem bo tam każdego dnia jest 5 minutowa przerwa i poniewaz o tym wiem to nie gram na tym koncie na danych z Nowej Zelandii

ale w Ironie mam tak jak w tradingview normalnie ciągłość rynku bez luki
dlatego pisałem wcześniej że nie u każdego brakora zamykaja na chwile rynek w okolicach 23 bo wiem to z autopsji :564:

kiwi h1 z tradingview - identycznie wyglada ten wykres w ironie
https://www.tradingview.com/x/GPSOvUN1
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

to by bylo teraz jeszcze cos w dol ale dane z CHn to pewne cos AUD ruszy kiwi tez

a c odo luki to spoko bo na XM nie mam ale na ECN mam na KIWI

-- Dodano: czw 24-07-2014, 1:23 --

:roll: :roll:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Seryjny Morderca
Pasjonat
Pasjonat

Zagrałem kolejną S na EApod dane z Chin i opłaciło się - oczekuję zamknięcia wszystkich pozycji 1.4040 i tam też mam swoje TP dla każdej z nich. Oczekiwałem dojścia do tego poziomu w sierpniu ale w tym tempie to myślę, że dojdziemy i w tym tygodniu.

Dodatkowo:
EJ
S 136.70
SL 136.85
TP 136

-- Dodano: 24 lip 2014, 04:06 --

Dzień w dzień na sesji azjatyckiej, równo od tygodnia Euro jest po prostu niszczone i gniecione na całej linii.

Awatar użytkownika
rexex
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rexex »

Seryjny Morderca pisze:Będę musiał zmienić brokera - Admiral Market Standard

Na dzień dzisiejszy im lepiej mi idzie klikanie tym takie problemy zdarzają się częściej.
Wczoraj przykładowo nie weszło mi zlecenie typu sell limit mimo iz nawet na wykresie widać było wyraźną linię z dolnym knotem na audchf. Po około 3 minutach jak odświeżyłem MT4 to ta kreska była już nad zleceniem sell limit po czym cena poszybowała do góry o około 40 pipsów - żenujące.
W tamtym tygodniu oskubałem ich na 40 % depo. W tym na 50 % już i od 2 dni mam ciągłe zwiechy no i ta dzisiejsza akcja z kiwi - zwiecha, błąd połączenia z serwerem, luka itp... dzisiaj np. na dancyh o 10.30 dotyczących funta kupiłem GU po czym platforma się zawiesiła zaraz po złożeniu zlecenia i trwało to jakieś 2 minuty...

Przez te akcje trace pipsy. A ta dzisiejsza akcję z kiwi już zareklamowałem wysyłając im dość stanowczego maila bo ileż qrwa można...
Obawiam się że jednak zmiana broka w tym przypadku nic nie da . NA mforex mimo że ogólnie jestem bardzo zadowolony to też wczoraj przez około 30 sekund na danych rynek kiwi był zawieszony . Ja zawsze z takich przypadkach zamykam pozycje bo wtedy stop nie jest akceptowany tylko pierwsza cena transakcyjna . Z tego co wiem to admiral ma też ecn i jeśli masz taki rachunek to brokerowi powinno zależeć tylko na największym twoim obrocie . A reklamacje można napisać ale szkoda nerwów .

Seryjny Morderca
Pasjonat
Pasjonat

rexex pisze:
Seryjny Morderca pisze:Będę musiał zmienić brokera - Admiral Market Standard

Obawiam się że jednak zmiana broka w tym przypadku nic nie da . NA mforex mimo że ogólnie jestem bardzo zadowolony to też wczoraj przez około 30 sekund na danych rynek kiwi był zawieszony . Ja zawsze z takich przypadkach zamykam pozycje bo wtedy stop nie jest akceptowany tylko pierwsza cena transakcyjna . Z tego co wiem to admiral ma też ecn i jeśli masz taki rachunek to brokerowi powinno zależeć tylko na największym twoim obrocie . A reklamacje można napisać ale szkoda nerwów .
Nie mam ECN. Mam Standard MM.

1. Platforma nie dzialala - nie tylko rynek kiwi ale cala MT4 na androidzie i PC po prostu zlapala zwieche na kilka minut
2. Jak sie odwiesila to zobaczylem tylko punkt otwarcia na Kiwi a miedzy tym punktem a ostatnia widoczna cena przed zwiecha wielka czarna dziura
3. Strona AM tez wowczas nie dzialala bo chcialem szybko wejsc do gabinetu inwestora ale niestety - udalo mi sie to dopiero po kilku minutach

Wszystko bylo sprawdzane na 2 niezaleznych dostawcach internetu jakich mam w domu a w tym czasie takze i inne strony, wszystko dzialalo prawidlowo.

Juz mi nawet nie chodzi o to czy to bylo 10 gr czy 300 zl. Dla mnie pieniadz to pieniadz, liczy sie kazda moneta tylko powiem Ci ze nie lubie byc okradany a inaczej tego nie mozna nazwac...

Awatar użytkownika
pkubiu
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: pkubiu »

po przeanalizowaiu sytuacji na edku i waszych ostrzeżeniach dzis zamknęłam S na edku z pozycji 1,3480 20 pipsow zysku :lol: no i postanowiłam odwrócić sie i 2 loty w L od 1,3660 powody:
- musi rosnac bo nie spada!
- większość wielkich dyndajacych.... na forum mowi o odbiciu do 1.38!
- sładzany konflikt ukrainski
- spadajace stopy procentowe USA
- big fish spekulacyjnie mówią o spadkach by wkręcić plankton
- dzisiejsze PMI ( beda miłym zaskoczeniem )
w/w argumenty przemawiaja za mocnym UP - wrescie racjonalnie podchodze do sprawy :564:
chciwość jest dobra

Zablokowany