Nakładanie wykresow na siebie
Nakładanie wykresow na siebie
Witam, chodzi mi o mozliwosc nalozenia dwoch wykresow na siebie, czy jest taka mozliwosc w mt4? nie chodzi mi o repaintujace wskazniki typu overlay chart point ale o cos dokladniejszego, aby mozna bylo zobaczyc wzajemna korelacje 2par walut ze soba na roznych tf,
Jeśli nie chcesz tego zrobić wskaźnikiem (właśnie typu OverLayChart) to nie ma takiej możliwości.uzin2 pisze:czy jest taka mozliwosc w mt4?
P.S.
A na różnych TF to zobaczysz ich wspólną korelację?

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
chce zobaczyc jak kursy zachowuja sie wzgledem siebie na poszczegolnych tf, wiadomo ze na kazdym tf zachowuja sie inaczej, no trudno jak nie ma sposobu, dzieki za odpraposo pisze:Jeśli nie chcesz tego zrobić wskaźnikiem (właśnie typu OverLayChart) to nie ma takiej możliwości.uzin2 pisze:czy jest taka mozliwosc w mt4?
P.S.
A na różnych TF to zobaczysz ich wspólną korelację?
pozdrawiam
Aaa myślałem, że chcesz na jednej parze mieć np. H1, a na drugiej H4, stąd zdziwienie
. Tak czy inaczej, bez wskaźnika w MT4 tego nie przeskoczysz. W ostateczności możesz sobie ustawić 2 wykresy pod sobą i porównywać ale nałożyć się nie da.

Ostatnio zmieniony 04 wrz 2009, 10:43 przez raposo, łącznie zmieniany 1 raz.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Yigrashill
- Stały bywalec
Tu masz stronkę, może nie ta jakość jak w mt4, ale ujdzie.
http://www.czasnazysk.pl/porownanie/ind ... ks-swiat!5
http://www.czasnazysk.pl/porownanie/ind ... ks-swiat!5
Tak na szybko stworzone - porównuje ceny zamknięcia (nie mam teraz gdzie przetestować aby sprawdzić czy działa).
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..
GraphOnGrap
GraphOnGrap - moze takie cos sie sprzyda ?
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... php?t=7886uzin2 pisze:aby mozna bylo zobaczyc wzajemna korelacje 2par walut ze soba na roznych tf,
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)
Tak tak ma być, jedna linia i druga odzwierciedla cenę zamknięcia danego instrumentu. Chyba właśnie tego chciałeś?uzin2 pisze:pojawia sie w osobnym oknie, sa 2 linie ale jakies plaskie, nie wiem czy tak ma to dzialac, musisz sam sprawdzic, dziekiTig3r pisze:Tak na szybko stworzone - porównuje ceny zamknięcia (nie mam teraz gdzie przetestować aby sprawdzić czy działa).
======================================================
dokladnie chodzilo mi o nalozenia na siebie wykresow 2 par, cos jak na screenie, tylko ze ten wskaznik co jest na screenie strasznie repantuje, na takim widoku jak teraz, przykladowo jeden kurs jest oddalony od drugiego o okolo 40p (mierzac w skali cad/jpy), ale gdy zrobimy pomniejszenie widoku (wiecej swiec na ekranie), roznica kursu jakims cudem w tym samym miejscu skacze do 80 pipsow, swiece na wykresie sa prawidlowo rozmieszczone w powiekszeniu i podczas pomniejszania, natomiast wskaznik szaleje po skali. Chodzi mi o wskaznik dzialajacy na podobnej zasadzie ale taki aby dokladniej pokazywal kurs, kolega Rapso powiedzial ze nie ma innej mozliwosci jak tylko ten wskaznik, wiec watpie zeby cos takiego istnialo,
pozdrawiam
pozdrawiam