Nakładanie wykresow na siebie

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
uzin2
Gaduła
Gaduła

Nakładanie wykresow na siebie

Nieprzeczytany post autor: uzin2 »

Witam, chodzi mi o mozliwosc nalozenia dwoch wykresow na siebie, czy jest taka mozliwosc w mt4? nie chodzi mi o repaintujace wskazniki typu overlay chart point ale o cos dokladniejszego, aby mozna bylo zobaczyc wzajemna korelacje 2par walut ze soba na roznych tf,

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

uzin2 pisze:czy jest taka mozliwosc w mt4?
Jeśli nie chcesz tego zrobić wskaźnikiem (właśnie typu OverLayChart) to nie ma takiej możliwości.

P.S.
A na różnych TF to zobaczysz ich wspólną korelację? :shock:
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

uzin2
Gaduła
Gaduła

raposo pisze:
uzin2 pisze:czy jest taka mozliwosc w mt4?
Jeśli nie chcesz tego zrobić wskaźnikiem (właśnie typu OverLayChart) to nie ma takiej możliwości.

P.S.
A na różnych TF to zobaczysz ich wspólną korelację? :shock:
chce zobaczyc jak kursy zachowuja sie wzgledem siebie na poszczegolnych tf, wiadomo ze na kazdym tf zachowuja sie inaczej, no trudno jak nie ma sposobu, dzieki za odp

pozdrawiam

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Aaa myślałem, że chcesz na jednej parze mieć np. H1, a na drugiej H4, stąd zdziwienie ;). Tak czy inaczej, bez wskaźnika w MT4 tego nie przeskoczysz. W ostateczności możesz sobie ustawić 2 wykresy pod sobą i porównywać ale nałożyć się nie da.
Ostatnio zmieniony 04 wrz 2009, 10:43 przez raposo, łącznie zmieniany 1 raz.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Yigrashill
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Yigrashill »

Tu masz stronkę, może nie ta jakość jak w mt4, ale ujdzie.
http://www.czasnazysk.pl/porownanie/ind ... ks-swiat!5

Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Tig3r »

Tak na szybko stworzone - porównuje ceny zamknięcia (nie mam teraz gdzie przetestować aby sprawdzić czy działa).
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

GraphOnGrap

Nieprzeczytany post autor: reptile »

GraphOnGrap - moze takie cos sie sprzyda ?
uzin2 pisze:aby mozna bylo zobaczyc wzajemna korelacje 2par walut ze soba na roznych tf,
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... php?t=7886
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

uzin2
Gaduła
Gaduła

Tig3r pisze:Tak na szybko stworzone - porównuje ceny zamknięcia (nie mam teraz gdzie przetestować aby sprawdzić czy działa).
pojawia sie w osobnym oknie, sa 2 linie ale jakies plaskie, nie wiem czy tak ma to dzialac, musisz sam sprawdzic, dzieki

Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Tig3r »

uzin2 pisze:
Tig3r pisze:Tak na szybko stworzone - porównuje ceny zamknięcia (nie mam teraz gdzie przetestować aby sprawdzić czy działa).
pojawia sie w osobnym oknie, sa 2 linie ale jakies plaskie, nie wiem czy tak ma to dzialac, musisz sam sprawdzic, dzieki
Tak tak ma być, jedna linia i druga odzwierciedla cenę zamknięcia danego instrumentu. Chyba właśnie tego chciałeś?
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..

uzin2
Gaduła
Gaduła

dokladnie chodzilo mi o nalozenia na siebie wykresow 2 par, cos jak na screenie, tylko ze ten wskaznik co jest na screenie strasznie repantuje, na takim widoku jak teraz, przykladowo jeden kurs jest oddalony od drugiego o okolo 40p (mierzac w skali cad/jpy), ale gdy zrobimy pomniejszenie widoku (wiecej swiec na ekranie), roznica kursu jakims cudem w tym samym miejscu skacze do 80 pipsow, swiece na wykresie sa prawidlowo rozmieszczone w powiekszeniu i podczas pomniejszania, natomiast wskaznik szaleje po skali. Chodzi mi o wskaznik dzialajacy na podobnej zasadzie ale taki aby dokladniej pokazywal kurs, kolega Rapso powiedzial ze nie ma innej mozliwosci jak tylko ten wskaznik, wiec watpie zeby cos takiego istnialo,

pozdrawiam

ODPOWIEDZ