Już raz bez oceniania jakości mojego pytania mi pomogliście więc mam nadzieję, że i tym razem tak będzie.
Sprawa wygląda tak że znalazłem fajna strategie na opcje binarne w oparciu o platforme mt4(xtb) na wykresie minutowym.
Oczywiście po napisaniu do brokera dowiedziałem się że na wykresie opcji binarnych oraz na platformie mt4 świece rysują się inaczej bo na rynku forex godziny są liczone od otwarcia a na opcjach binarnych nie. (tego też nie rozumiem przeciez rynek forex otwiera się o pełnej godzinie)
Wszedlem na xstation na opcje binarne ale tam nie mozna ani historii sprawdzać tak jak na mt4 ani przesuwać swobodnie wykres tylko najlepiej odrazu stawiać swoje pieniądze

Widzę że na tą chwile na mt4 kurs usd/jpy wynosi 11601, a na utrader i xstation około 11632.
Poradźcie mi czy mogę jakoś ten wykres na opcjach binarnych połączyć z mt4 czy w ogóle te dwa wykresy nachodzą sie kiedykowiek na siebie ?
Przecież rynek to rynek ceny idą w jednym kierunku i nie za bardzo to rozumiem.
Druga sprawa to jakie narzędzie(jakiś sposób wasz patent cokolwiek:) ) mi polecacie do śledzenia opcji binarnych. Potrzebuje tylko przybliżać i oddalać, czasówki m1 i h1 oraz zebym mógł swobodnie przewijać sobie historie.
Z góry dziękuje jak zwykle za wyrozumiałość i proszę o pomoc jak to ugryźć jak wykorzystać strategie opracowaną na wykresach mt4(xtb brokers) z wykresami opcji binarnych...