szukam kursu forex

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Maestro1986
Bywalec
Bywalec

szukam kursu forex

Nieprzeczytany post autor: Maestro1986 »

Poszukuje kursu forex, ale chciałbym żeby spełniał kilka opcji:

nie był prowadzone przez DM
nie był nastawiony na jakąś strategię,

po prostu omawiał każde zagadnienie po kolei,(pary, wskaźniki, dane etc.)
był stacjonarny, (każde większe miasto)
grupa nie była zbyt liczna, (żeby można było zadawać pytania)

Traktuje forex jako zabawę, aczkolwiek nie chciałbym grać czarne/czerwone (inni graja w totka, wydają na fajki, zielone, alkohol, chodzą do kasyna, na automaty, na odżywki, albo na pokera online, lub na gry na konsole)

Podchodzę do tego stosunkowo na lighcie, a jak coś wyjdzie i zarobię parę złotych to miło... lepiej zarobić dychacza na forexie niż wydać dychacza na fajki.

Wierzę, że długoterinowa gra wg. okreslonych trendów i na podstawie określonych czynników da wynk lepszy niż obligacje skarbu państwa lub lokata w banku;)

Jednak potrzebuję informacji wytłumaczonych łopatologicznie... jak czytać i ustawiać wskaźniki, oscylatory etc. Jakie makro-dane są najistotniejsze i jaki mogą mieć wpływ... możliwość zadania miliona głupich pytań i uzyskania odpowiedzi...

Znalazłem wiele kursów w necie, ale filmiki na yb to nie to samo co face to face...

Awatar użytkownika
MowmiSasiad
Pasjonat
Pasjonat

Re: szukam kursu forex

Nieprzeczytany post autor: MowmiSasiad »

nie sądziłem, że to kiedyś powiem (napiszę), ale poszukaj sobie mpac investements. spełnia twoje wymagania i jest z Warszawy. to znaczy kiedyś z nim pracowałem i że się poróżniliśmy to nie mam z nim kontaktu ale te pół tora roku temu właśnie tak działał jak piszesz.

Maestro1986
Bywalec
Bywalec

Dzięki,

Rzeczywiście można powiedzieć że ofert strony to coś czego szukam, aczkolwiek trochę ceny mnie zbiły z tropu, chociaż jak to analizuję to czego się spodziewałem ?? extra ofert i nie wiadomo ilu godzin ze specjalistą za 500zł??

Bardziej mnie zastanawia kwota miesięcznej współpracy za sygnały... 999 zł netto/mc.

Muszą być naprawdę ich pewni....

Awatar użytkownika
MowmiSasiad
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MowmiSasiad »

mpac to Marek Paciorkowski. Nie ma oczywiście doradcy inwestycyjnego więc jak da ci złe sygnały to możesz go szantażować sądem i KNF'em :lol: :lol:
ogółem raczej daje lepsze sygnały niż samemu trade'uje. Możesz poszukać na necie. Jak comparic prowadził zestanwienie szkoleniowców to całkiem dobrze mu to wychodziło.
Pracowałem z nim w jednym z kantorów walutowych. Teraz nie wiem czy tam dalej jest. Na stronie nie ma od pół roku aktualności więc nie daje gwarancji, że nadal siedzi w biznesie. Natomiast jest jedynym mi znanym szkoleniowcem, który nie współpracuje z żadnym brokerem. Moim zdaniem to głupota, ale dla niego to kwestia bycia niezależnym.

Maestro1986
Bywalec
Bywalec

Też bym wolał być niezależnym, nawet na mniejszą skalę...

makuu
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: makuu »

1000zł za sygnały sprzedawane bez zezwoleń? :D Śmiech na sali.

ODPOWIEDZ