przeciwienstwo TS

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Awatar użytkownika
oswarek
Gaduła
Gaduła

przeciwienstwo TS

Nieprzeczytany post autor: oswarek »

czy znajde cos takiego co zamiast ciagnac za soba SL ciagnie TP jesli pozycja jest na coraz wiekszej stracie? w googlach znalazlem tylko namiastke informacji czegos co nazywa sie trailing profit...ale slabo z moim angielskim...

Awatar użytkownika
SuperFOREX
Gaduła
Gaduła

Re: przeciwienstwo TS

Nieprzeczytany post autor: SuperFOREX »

A jaki miałby być cel takiego rozwiązania?
Takie zlecenie nigdy nie będzie zrealizowane, bo jak rynek idzie w twoim kierunku, to TP się nie przybliża, a jak trend się odwróci, to TP szybko się oddala :-)

irmentruda
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: irmentruda »

chodzi o to, że jak lecisz bez SL to możesz wtopioną pozycję trailować wstecznie - może trafi się jakaś szpila, która zamknię ją z -300 pipsów na chociażby -50.

jackub

Nieprzeczytany post autor: jackub »

oswarek pisze:czy znajde cos takiego co zamiast ciagnac za soba SL ciagnie TP jesli pozycja jest na coraz wiekszej stracie? w googlach znalazlem tylko namiastke informacji czegos co nazywa sie trailing profit...ale slabo z moim angielskim...
Nie wiem czy dobrze cię zroumiałem, ale jaki miałby być cel tego???
cena idąc przeciwko nam zmnierza do SL i albo go osiągnie albo nie co ma TP z tym wspólnego??

Awatar użytkownika
oswarek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: oswarek »

SuperFOREX jesli uwazasz ze takie zlecenie nigdy nie zostanie zrealizowane to nie zrozumiales o co chodzi irmentruda to troche objasnil... jackub potrzebne mi to do "odwracania" systemow, ale nie dlatego ze uwazam ze "tracacy" system zacznie zarabiac , poprostu jest mi to potrzebne do zamaykanie pozycjna retestach przy wejsciach w zlym kierunku... ale pominmy po co? dlaczego? jak? kiedy? pytanie brzmi czy ktoś zna taki skrypt ea czy cokolwiec co ciagnie za cena TP... jesli ktos dalej nie rozumie to tutaj ---> http://forex-nawigator.biz/forum/ruchomy-tp-t27103.html wyrazilem sie chyba jasniej ale odp tez nie bylo... dzieki za zainteresowanie :)

Awatar użytkownika
SuperFOREX
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: SuperFOREX »

oswarek pisze:SuperFOREX jesli uwazasz ze takie zlecenie nigdy nie zostanie zrealizowane to nie zrozumiales o co chodzi irmentruda to troche objasnil... jackub potrzebne mi to do "odwracania" systemow, ale nie dlatego ze uwazam ze "tracacy" system zacznie zarabiac , poprostu jest mi to potrzebne do zamaykanie pozycjna retestach przy wejsciach w zlym kierunku... ale pominmy po co? dlaczego? jak? kiedy? pytanie brzmi czy ktoś zna taki skrypt ea czy cokolwiec co ciagnie za cena TP... jesli ktos dalej nie rozumie to tutaj ---> http://forex-nawigator.biz/forum/ruchomy-tp-t27103.html wyrazilem sie chyba jasniej ale odp tez nie bylo... dzieki za zainteresowanie :)
Teraz rozumiem :-)
Ale niestety na dziś nie znam takiego narzędzia :-(

ODPOWIEDZ