Ponieważ jestem nowy w temacie rynku Forex mam kilka problemów z którymi być może będziecie w stanie mi pomóc.
1. Wybór brokera ECN dla gracza z kapitałem 1000 - 3000 USD (ECN bo z tego co czytałem tu na forum brokerzy MM się nie sprawdzają).
3. Broker powinien być bezpieczny to czego się obawiam to że zniknie z całym depozytem bo zbankrutuje albo będzie robił problemy z wypłatami
2. Kwestie podatkowe ponieważ wiem że przelewy do około 20 000 EUR nie są zgłaszane do US bo jest ich zbyt dużo pytanie czy jest sens płacić te 19% na samym początku przygody z FX przynajmniej do momentu kiedy nie zacznę osiągać sensownych zysków. (bo np. Broker zagraniczny nie wysyła żadnego info do Polskiego US).
Tego typu pytania pewnie dosyć często padają na forum, ale zanim odeślecie mnie do wyszukiwarki może sprecyzuję troszkę każde z powyższych pytań.
1. Wybór brokera ECN
- kapitał 1000 -3000 USD mikro loty żeby móc trzymać się zarządzania kapitałem
- styl strategia gry - Price Action interwały h4 d1 (aktualnie przeglądam wątek FX Krissa o tej strategi i trenuje na demie)
- platforma do gry inna niż MT4 bo niestety mobilna wersja MT4 na androida jest po prostu żałosna nie da się nawet wyrysować linii trendu i poziomów S/R (to tak jak by nie było młotka i piły w garażu). Ewentualnie może być platforma do której mogę się zalogować ze strony internetowej w pracy.
2. Bezpieczny broker no to co czytam o firmach brokerskich i ich praktykach troszkę mnie przeraża często widziałem posty że komuś broker nie wypłacił kasy albo stosował jakieś dziwne praktyki wolał bym tego uniknąć.
3. Temat podatków

Pytanie jest więc takie czy istnieją brokerzy rejestrowani w rajach podatkowych którzy są jednocześnie bezpieczni ? Czy może jednak warto zapłacić 19% w zamian za regulacje pewność i bezpieczeństwo.
Z góry dziękuję odpowiedzi i pomoc