Interesuje się forexem od ponad roku( może więcej) bardziej jako samouk , dotychczas próbowałem sił na możliwych darmowych bonusach takich jak plus500 czy xm - szło różnie , przeważnie brak S/L niszczyło mi konto bo do konca nie wiem jak ustawiać.
Fragment ostatniego bonusu na xm możecie zobaczyć na myfx , było okej , aż do czasu , piszę w sprawie porad , co możnaby doszlifować , jak zrobić to lepiej ( gram na groszach więc bardziej interesuje mnie technika oraz osiągnięte pipsy) wiem że jest tu trochę dobrych traderów i ktoś chętnie dorzuciłby swoje 5 groszy , byłoby mi niezwykle miło

Sam patrząc ogólnym problem jest u mnie :
-s/l
-gry nie trafie dobrze w trend - trzymam bez sensu pozycje i do końca nie wiem czy czekać czy juz zamknąć na starcie
-za długie oczekiwanie przy zyskach ( co mnie zniszczyło depo temu , jak podwoiłem cyfrę na koncie na eur/rub , za długo czekałem i później do końca nie wiedziałem zakładając , że "może wróci" i ciach MC

Pozdrawiam was serdecznie forumowicze , wszelka krytyka mile widziana
-- Dodano: 12 lis 2014, 01:59 --
Mimo źle ocenionego wejścia na sell "golda" myśle że dzień udany bo na plus ( mały , ale do przodu ) , reszta tradów udana , stratne pozycje przy goldzie nie pozwoliły mi na większy % , no cóż bywa
Najlepsz "trejd" na GBP/USD na buy przy 1.58800 , sprzedany na 1.59333 - ładnie zabezpieczone s/l , które sunąłem ku zyskowi
P.S - jak to przeliczyć na pipsy ? Pips ma stałą wartość czy zależy od walut ?
Pozdrawiam! Udanych łowów życzę !