Gra automatyczna dzięki sygnałom z MQL5

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
konri
Uczestnik
Uczestnik

Gra automatyczna dzięki sygnałom z MQL5

Nieprzeczytany post autor: konri »

Cześć wszystkim, każdy chyba słyszał o MQL5. Ja też, ale przyznam się, że są to moje początki w tym temacie. Ja to rozumiem jako lista sygnałów, które można wykorzystać do gry automatycznej u siebie na platformie np MT4. Ja używam HotForex i jest tutaj konto "automatic" które umożliwia korzystanie z tych sygnałów.

Przeglądając ich listę na stronie MQL5 nie trudno wpaść w zachwyt jakie to jest genialne rozwiązanie. Intuicja podpowiada mi jednak, że nie może być tak różowo. W związku z tym pytanie, czy ktoś próbował tego rozwiązania i może się podzielić doświadczeniami?

Ps. przeszukałem forum pod frazami gry automatycznej i MQL5 ale nie znalazłem takiego tematu. Jestem jednak nowy i mogłem coś przeczyć, dlatego jeśli znacie wątki w których poruszany był ten temat proszę o linki :)

Marek0805
Bywalec
Bywalec

Re: Gra automatyczna dzięki sygnałom z MQL5

Nieprzeczytany post autor: Marek0805 »

Podpinam się pod temat z troszeczkę innym pytaniem:
Czy chcąc odbierać wykupiony sygnał moje MT4 musi być uruchomione ?czy też komp może być nawet wyłączony a sygnał i tak zostanie odebrany,a transakcja zrealizowana ?

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: niemiaszek »

Marek0805 pisze:Podpinam się pod temat z troszeczkę innym pytaniem:
Czy chcąc odbierać wykupiony sygnał moje MT4 musi być uruchomione ?czy też komp może być nawet wyłączony a sygnał i tak zostanie odebrany,a transakcja zrealizowana ?
tak, musi być włączone Twoje MT4, ale komp już nie koniecznie, ponieważ możesz skorzystać z VPS(zdalny komp), inaczej mówiąc wykupujesz sobie miejsce na zdalnej maszynie i tam wrzucasz swoje MT4, które może śmigać non stop bez przerwy :wink:
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"

Marek0805
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Marek0805 »

i jeszcze jedno pytanko:
Mam wykupiony sygnał od GOOD PROFIT.Doszedł już drugi sygnał i jestem bardzo zadowolony.martwi mnie jednak takie coś:
Obrazek
http://zapodaj.net/09f0f79edcce1.png.html.
niby wszystko dobrze ustawione,a jednak on wykorzystuje zaledwie ułamek mojego kapitału.jak temu zaradzić ?
Czy jest coś co powiadało by mnie np:sms-em mailem,że jest otwarta pozycja i żebym mogł wykorzystać to co pozostało na koncie?ślęczenie nad MT4 non stop jest z lekka męczące :x

konri
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: konri »

Marek0805 masz już jakieś profity z tej metody gry? Możesz napisać z usług jakiego brokera korzystasz?

ODPOWIEDZ