markets.com łatwe pieniądze - gdzie jest haczyk?
markets.com łatwe pieniądze - gdzie jest haczyk?
Witam,
od kilku dni gram w wersję DEMO na markets.com
Jestem totalnie zielony jeśli chodzi o forex, giełdę, wszystko.
Początkowo nie wiedząc co, jak i gdzie obstawiać wyszedłem na -1000$. Po czasie jak załapałem kiedy kupować a kiedy sprzedawać zacząłem szybko wychodzić na + i grając tylko dziś zarobiłem prawie 5 tysięcy $.
Gram tylko i wyłącznie na parze EURUSD.
Zatem pytam - gdzie jest haczyk ? To magia wersji demo, która kusi i wciąga aby następnie po przejściu na konto rzeczywiste wtopić każdy cent ? Wahania kursów w ciągu dnia są zawyżane w wersji DEMO ? Czy po prostu grałem z głową, bo bez emocji związanych z ewentualną stratą rzeczywistych pieniędzy ?
Wydaję mi się to zbyt łatwe aby mogło być prawdziwe.
Co sądzicie ?
Pozdrawiam
od kilku dni gram w wersję DEMO na markets.com
Jestem totalnie zielony jeśli chodzi o forex, giełdę, wszystko.
Początkowo nie wiedząc co, jak i gdzie obstawiać wyszedłem na -1000$. Po czasie jak załapałem kiedy kupować a kiedy sprzedawać zacząłem szybko wychodzić na + i grając tylko dziś zarobiłem prawie 5 tysięcy $.
Gram tylko i wyłącznie na parze EURUSD.
Zatem pytam - gdzie jest haczyk ? To magia wersji demo, która kusi i wciąga aby następnie po przejściu na konto rzeczywiste wtopić każdy cent ? Wahania kursów w ciągu dnia są zawyżane w wersji DEMO ? Czy po prostu grałem z głową, bo bez emocji związanych z ewentualną stratą rzeczywistych pieniędzy ?
Wydaję mi się to zbyt łatwe aby mogło być prawdziwe.
Co sądzicie ?
Pozdrawiam
Re: markets.com łatwe pieniądze - gdzie jest haczyk?
W tym:janpalony pisze:Zatem pytam - gdzie jest haczyk ?
Jeśli utrzymasz ten wynik przez rok, wtedy możesz powiedzieć:janpalony pisze:od kilku dni
janpalony pisze:grałem z głową
Raczej kwotowania są podobne.janpalony pisze:Wahania kursów w ciągu dnia są zawyżane w wersji DEMO ?
Naprawdę systematyczność jest tutaj największym problemem??
Nie wierz mi na słowo, przekonaj się sam. Statystycznie nie można nic powiedzieć na podstawie paru dni - prawdopodobnie było to szczęście, ale jeśli rzeczywiście robiłeś to umiejętnie to w większym oknie czasowym wynik będzie dodatni.janpalony pisze:Naprawdę systematyczność jest tutaj największym problemem??
ok dziękuje za post.
będę starał się grać tak jak grałem, czas zweryfikuje wszystko
będę starał się grać tak jak grałem, czas zweryfikuje wszystko
Ja powiem tak : zarobienie nawet 500% depozytu początkowego może się udać średnio rozgarniętej małpie w zoo.
Przez następne dni możesz stracić cały depozyt ( jest to możliwe ).
Zarabiaj tak jeszcze przez kilka miesięcy to wtedy można mówić o tym, że umiesz grać.
Przez następne dni możesz stracić cały depozyt ( jest to możliwe ).
Zarabiaj tak jeszcze przez kilka miesięcy to wtedy można mówić o tym, że umiesz grać.
Solą życia jest kasa.
Można zarobić i 12 000%, a stracić tylko 100%... 
Priorytetem powinna być stabilność i regularność osiąganych wyników.

Priorytetem powinna być stabilność i regularność osiąganych wyników.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
Podobne pytanie było już tutaj: http://forex-nawigator.biz/forum/ponad- ... 24894.html
Możesz stracić więcej niż 100 % i mieć ujemny depozyt np. na luce cenowej.raposo pisze:Można zarobić i 12 000%, a stracić tylko 100%...
-100 % to nie jest najgorszy scenariusz jaki się może zdarzyć.
To prawda, trochę to uprościłem...
Aczkolwiek są to skrajne przypadki.

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu