Witam
Chciałem zapytać bardziej doświadczonych graczy, którzy posiadają rachunki u amerykańskich brokerów.
W jaki sposób przelewacie pieniądze na rachunki w USA?
Najprostszy sposób to przelew zagraniczny, ale jest jakaś tańsza metoda?
Jeżeli to ma znaczenie, chodzi mi konkretnie o zasilenie rachunku w lightspeed. Akceptują przelew bankowy (wire transfer) i przelew ACH (ACH transfer).
Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam.
Jak zasilić konto u brokera w USA
Re: Jak zasilić konto u brokera w USA
Witaj,
Skoro oferują tylko dwie metody to raczej za wiele opcji tu nie masz. Na pewno nie akceptują wpłat od osób trzecich więc w grę nie wchodzą pośrednicy zewnętrzni. Skończy się to przelewem SWIFT + ew. kosztami banków pośredniczących. Tylko PayPal/Skrill lub karta kredytowa/debetowa mogłaby uratować sytuację ale skoro broker ich nie akceptuje...
Skoro oferują tylko dwie metody to raczej za wiele opcji tu nie masz. Na pewno nie akceptują wpłat od osób trzecich więc w grę nie wchodzą pośrednicy zewnętrzni. Skończy się to przelewem SWIFT + ew. kosztami banków pośredniczących. Tylko PayPal/Skrill lub karta kredytowa/debetowa mogłaby uratować sytuację ale skoro broker ich nie akceptuje...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Arkadiusz-IronFx
- Stały bywalec
Zastanawiam się, czemu akurat lightspeed broker, skoro tam jest więcej opłat, niż przeciętny broker w innym kraju oferuje. Z tego co widziałem, to jedynie bezpłatnie jest ACAT Fees – Inbound. Reszta płatna. Średni spread na EURUSD - 1,93. Nie mówię już, że rzeczywiście są tylko dwie możliwości wpłat i wypłat. Dodatkowo taka "przyjemność" u nich kosztuje około 50 dolarów. Należałoby się zastanowić, czy naprawdę warto?
Na razie chciałem tylko kupować/sprzedawać akcje. Lightspeed webtrader ma opłatę tylko $3 za kupno/sprzedaż akcji.
W interactive brokers liczą sobie $10 za miesiąć, jeżeli nie zapłacę tej kwoty w comiesięcznych prowizjach.
Tradeking nie przyjmuje zagranicznych inwestorów.
Scottrade nie ma elektronicznych wypłat środków.
Może jakieś propozycje?
W interactive brokers liczą sobie $10 za miesiąć, jeżeli nie zapłacę tej kwoty w comiesięcznych prowizjach.
Tradeking nie przyjmuje zagranicznych inwestorów.
Scottrade nie ma elektronicznych wypłat środków.
Może jakieś propozycje?