Witam posiadam Plik "History" od swojego brokera z wszystkimi transakcjami od początku konta chciał bym przekształcić go w statementy dla każdego roku z osobna co będzie mi potrzebne do rozliczenia podatku w razie kontroli przez US
czy posiada ktoś program aby to przekształcić ? lub wie jak wrzucić to do MetaTradera abym mógł w ten sposób sobie wygenerować statement ?
Historia transakcji
Re: Historia transakcji
Plik history... Ale w jakim formacie, jak on wygląda?
Jeśli broker oferuje MT4 to sam sobie zapisz osobno historie w wybranych przedziałach jako osobne pliki. Jeśli nie oferuje on MT4 i ten plik jest z 'ichniejszej' platformy to na pewno go tam nie wrzucisz i wtedy najlepiej będzie poprosić brokera i wygenerowanie odpowiednich raportów.
Jeśli broker oferuje MT4 to sam sobie zapisz osobno historie w wybranych przedziałach jako osobne pliki. Jeśli nie oferuje on MT4 i ten plik jest z 'ichniejszej' platformy to na pewno go tam nie wrzucisz i wtedy najlepiej będzie poprosić brokera i wygenerowanie odpowiednich raportów.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
plik jaki otrzymałem nie ma żadnego rozszerzenia ale można go otworzyć w .txt exel itd a w nim jest wykaz wszystkich transakcji
gdybym miał możliwość wybrania przedziału w MT4 na poprzedni rok nie bawił bym sie w szukanie tylko bym sobie wygenerował raport ale u mnie mam przedział z kilku miesięcy wstecz a reszta jest jako "archived order" u wybranie całej historii niczym nie skutkuje
a zależny mi na ładnie wyglądającym raporcie takim jak tworzy mt4 czy podobnym
gdybym miał możliwość wybrania przedziału w MT4 na poprzedni rok nie bawił bym sie w szukanie tylko bym sobie wygenerował raport ale u mnie mam przedział z kilku miesięcy wstecz a reszta jest jako "archived order" u wybranie całej historii niczym nie skutkuje
a zależny mi na ładnie wyglądającym raporcie takim jak tworzy mt4 czy podobnym
Cudownego programu na to nie znajdziesz. Skoro plik otwiera się w Excelu to masz dwie opcje:
1) pobawić się w przekształcenia właśnie w nim,
2) skontaktować się z brokerem, który wygeneruje raport z wybranego przez Ciebie okresu - zapewne taką możliwość ma.
1) pobawić się w przekształcenia właśnie w nim,
2) skontaktować się z brokerem, który wygeneruje raport z wybranego przez Ciebie okresu - zapewne taką możliwość ma.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu