Analiza Techniczna
Analiza Techniczna
Jak wiecie analiza techniczna jest jedna z najskuteczniejszych metod okreslenia wejscia i wyjscia z rynku.Jest to dzial dla poczatkujacych , sam nim jestem jednak ten dzial przerowdzil sie w jeden wielki spam dlatego dla ulatwienia proponuje aby bardziej doswiadczeni gracze jak i stali bywalce forum uzupelnili ten temat o najwazniejsze watki dotyczace analizy technicznej.
Re: Analiza Techniczna
Analiza techniczna rynków finansowych - John j. Murphy kup i przeczytaj tą książe to absolutne podstawy i must read jesli chodzi o AT , nigdzie na forach nie znajdziesz lepiej ułożonej i wytłumaczonej tresci zwiazanej z ATbllixu pisze:Jak wiecie analiza techniczna jest jedna z najskuteczniejszych metod okreslenia wejscia i wyjscia z rynku.Jest to dzial dla poczatkujacych , sam nim jestem jednak ten dzial przerowdzil sie w jeden wielki spam dlatego dla ulatwienia proponuje aby bardziej doswiadczeni gracze jak i stali bywalce forum uzupelnili ten temat o najwazniejsze watki dotyczace analizy technicznej.
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem 

Zależy, co rozumiesz pod tym pojęciem.bllixu pisze:analiza techniczna
Ciekawy wniosek, czy możesz poprzeć go statystyką?bllixu pisze:Jak wiecie analiza techniczna jest jedna z najskuteczniejszych metod okreslenia wejscia i wyjscia z rynku.
Nie zgadzam się z tą opinią. Ta opasła książka bardzo powierzchownie traktuje AT - materiału jest dużo ale wszystko bez wnikliwej analizy.lukpiasek pisze:Analiza techniczna rynków finansowych - John j. Murphy kup i przeczytaj tą książe to absolutne podstawy i must read jesli chodzi o AT , nigdzie na forach nie znajdziesz lepiej ułożonej i wytłumaczonej tresci zwiazanej z AT
Punk widzenia zależy od punktu siedzenia tak samo jest patrząc na wykres bo moim zdaniem jest ona zupełnie wystarczająca jako podstawa a przecież o tym tutaj rozmawiamy o podstawach bo to dział dla początkującychluxtorpeda pisze:
Nie zgadzam się z tą opinią. Ta opasła książka bardzo powierzchownie traktuje AT - materiału jest dużo ale wszystko bez wnikliwej analizy.

Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem 

Nie słyszałem o książce, która by dobrze potraktowała temat. Mam pytanie: po przeczytaniu Murphy'ego mógłbyś mi napisać, jak należy rysować linie trendu?lukpiasek pisze:Punk widzenia zależy od punktu siedzenia tak samo jest patrząc na wykres bo moim zdaniem jest ona zupełnie wystarczająca jako podstawa a przecież o tym tutaj rozmawiamy o podstawach bo to dział dla początkujących podaj jeszcze proszę książke która traktuje o at tak dobrze jak tamta i jest w niej jeszcze ta wnikliwa analiza chętnie się z nią zapoznam
AT to sztuka krótko mówiąc wiele formacji nie ma nic wspólnego z tym co widać na wykresie klasyczna bull/bear flag przybiera dziwny wygląd tymi czasami tu trzeba praktyki i jeszcze raz praktyki bo teoria z książek ie znajduje już zastosowania na wykresiebllixu pisze:Jak wiecie analiza techniczna jest jedna z najskuteczniejszych metod okreslenia wejscia i wyjscia z rynku.Jest to dzial dla poczatkujacych , sam nim jestem jednak ten dzial przerowdzil sie w jeden wielki spam dlatego dla ulatwienia proponuje aby bardziej doswiadczeni gracze jak i stali bywalce forum uzupelnili ten temat o najwazniejsze watki dotyczace analizy technicznej.
"If music is dying musicians are killing it" - MP
na głupie pytanie głupia odpowiedź łącz linią dołki lub szczytyluxtorpeda pisze:Nie słyszałem o książce, która by dobrze potraktowała temat. Mam pytanie: po przeczytaniu Murphy'ego mógłbyś mi napisać, jak należy rysować linie trendu?lukpiasek pisze:Punk widzenia zależy od punktu siedzenia tak samo jest patrząc na wykres bo moim zdaniem jest ona zupełnie wystarczająca jako podstawa a przecież o tym tutaj rozmawiamy o podstawach bo to dział dla początkujących podaj jeszcze proszę książke która traktuje o at tak dobrze jak tamta i jest w niej jeszcze ta wnikliwa analiza chętnie się z nią zapoznam

aha żeby czasem się nikt nie przyczepił to napiszę jeszcze że i medycyna i prawo i giełda w równym stopniu preferują !praktyke tam wyżej było o wiedzy a to dwie różne kwestie

Skoro tak, to po co czytać książkę Murphy'ego? Niech każdy rysuje jak mu pasuje i sprawdza, czy czasem cena się nie odbije.lukpiasek pisze:a tak poważnie to nie ważne jak je na rysujesz
Ujmę to inaczej - jeśli zakładasz, że takie odpowiedzi nie istnieją, to masz małe szanse, że do nich dotrzesz.lukpiasek pisze:jeśli myślisz że gdzieś znajdziesz 100% odpowiedz na to jak sie cena zachowa to masz małe szanse
Nie wiem skąd masz takie przekonanie. Rozumiem, że dla Ciebie doświadczenie (lata praktyki) lekarza/prawnika nie mają znaczenia?lukpiasek pisze:według mnie medycyna czy prawo preferują wiedzę teoretyczną natomiast giełda praktyczną oczywiscie bez urazy żadnej po prostu takie moje zdanie
"Nie wiem skąd masz takie przekonanie. Rozumiem, że dla Ciebie doświadczenie (lata praktyki) lekarza/prawnika nie mają znaczenia?"
przeoczyłeś to na samym końcu mojego wpisu:
"aha żeby czasem się nikt nie przyczepił to napiszę jeszcze że i medycyna i prawo i giełda w równym stopniu preferują !praktyke tam wyżej było o wiedzy a to dwie różne kwestie
"
nie tracę czasu na szukanie 100% penwosci wystarcza mi 60%
skupiam się na praktyce i optymalizacji i stwierdzam że jeszcze sporo drogi przede mną a przy okazaji stawiam że nawet goldman sachs nie ma 100% pewności co do "ceny" no ale próbuj może Tobie sie uda nie jest to wykluczone :]
przeoczyłeś to na samym końcu mojego wpisu:
"aha żeby czasem się nikt nie przyczepił to napiszę jeszcze że i medycyna i prawo i giełda w równym stopniu preferują !praktyke tam wyżej było o wiedzy a to dwie różne kwestie

nie tracę czasu na szukanie 100% penwosci wystarcza mi 60%