Konto na transakcje CFD dla akcji

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Kiedras
Uczestnik
Uczestnik

Konto na transakcje CFD dla akcji

Nieprzeczytany post autor: Kiedras »

Witam wszystkich forumowiczów ;),

Od pewnego czasu zastanawiam się nad przesiadką, z klasycznego rachunku maklerskiego na rachunek, który pozwoli mi na wykorzystanie mechanizmu lewarowania 8) . Widzę, że jest tu dużo dyskusji na temat wybór odpowiedniego brokera. Zastanawia mnie co byście polecili dla kogoś, kto tak jak ja szuka takiego konta, ale właśnie dla CFD dla akcji i to polskich ?

Powiem wstępnie, że Bossafx odpada, bo stopę depozytu zabezpieczającego chcą na 20%, a chciałbym, żeby ta stopa była co najwyżej na poziomie 10% :d

Mforex ładnie się prezentuje, ale akcje mają tylko dla USA, Niemczech i Wielkiej Brytanii, które na tą chwile mnie nie interesują.

Może ta platforma Plus500, to jakaś alternatywna ?

Poza tym tym depozytem zabezpieczającym na poziomie max 10% oraz dostępu do Polskich akcji, chciałbym uniknąć przewalutowania , więc najlepiej konto w PLN. Wielkość początkowej wpłaty nie jest tu istotna. No oczywiście wiadomo niskie spready/prowizje :-D.

Co polecacie ? Jakie są wasze opinie ? Na jakie konta warto zwrócić uwagę, w tym kontekście ?

Z góry dzięki za informacje :)

Awatar użytkownika
Szwajcar
Pasjonat
Pasjonat

Re: Konto na transakcje CFD dla akcji

Nieprzeczytany post autor: Szwajcar »

Ja grałem kiedyś w CityIndex na akcjach polskich mieli ich sporo i dość małą prowizję. Jak jest teraz nie wiem i trzeba samemu sprawdzić.
„Nie słuchaj tego co ktoś mówi o rynku, słuchaj tego co rynek mówi o kimś.”

Kiedras
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Kiedras »

Okej, na pewno spojrzę.

Polecilibyście coś jeszcze ? :)

anonim09383

Nieprzeczytany post autor: anonim09383 »

ale nie mają mt4 a ich platforma to pewnie jej nie dorównuję pod względem np.ilości wskaźników

ODPOWIEDZ