maksymalny czas trzymania pozycji

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Gregi85
Gaduła
Gaduła

maksymalny czas trzymania pozycji

Nieprzeczytany post autor: Gregi85 »

Witam, czy istnieje coś takiego jak maksymalny czas trzymania pozycji? Tzn. nie mówię o sytuacji kiedy tracę swój depozyt i z przyczyn oczywistych moja pozycja jest automatycznie zamykana przez brokera, tylko o sytuacji kiedy mamy hossę a ja zająłem pozycję długą. Czy taką pozycję mogę trzymać tyle czasu ile uznam za słuszne, czy może istnieje taka wytyczna jak zamknięcie pozycji (dajmy na to po 5dniach) i dopiero wówczas otworzenie nowej ponownie?

Jeszcze jedno mam zapytanie, czy ktoś z Was spotkał się z takim pojęciem jak "bramka" w forex

Baton
Pasjonat
Pasjonat

Re: maksymalny czas trzymania pozycji

Nieprzeczytany post autor: Baton »

Gregi85 pisze:Witam, czy istnieje coś takiego jak maksymalny czas trzymania pozycji? Tzn. nie mówię o sytuacji kiedy tracę swój depozyt i z przyczyn oczywistych moja pozycja jest automatycznie zamykana przez brokera, tylko o sytuacji kiedy mamy hossę a ja zająłem pozycję długą. Czy taką pozycję mogę trzymać tyle czasu ile uznam za słuszne, czy może istnieje taka wytyczna jak zamknięcie pozycji (dajmy na to po 5dniach) i dopiero wówczas otworzenie nowej ponownie?
Niektórzy brokerzy mają tego typu regulacje, kiedyś była np. w XTB, nie wiem jak jest teraz. W większości przypadków nie ma takich ograniczeń.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Re: maksymalny czas trzymania pozycji

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Dokładnie jak pisze Baton. W regulaminie może być zapisany taki warunek i wtedy po wyczerpaniu danego czasu pozycja zostaje bezwzględnie zamknieta jednak już mało który broker coś takiego wprowadza. Z resztą nie dziwne, bo przecież jakiś zysk na swapach mają, a takie ograniczenia tylko zniechęcają klientów do oferty...
Jednak jeśli już to są to terminy rzędu 6-12 miesięcy.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ