Łopatologicznie oznaczanie fal
Łopatologicznie oznaczanie fal
Witam czy może mi ktoś łopatologicznie jak pierwszakowi wytłumaczyć oznaczanie fal , nie mogę sobie z tym poradzić .... prośba wytłumaczcie mi ,bo to co trafiam w necie nie dociera do mnie .... fala na podfali najpierw 4 potem IV kurde da się to ująć prosto jak chłopu na granicy , będę wdzieczny
Re: Łopatologicznie oznaczanie fal
Darooo pisze:Witam czy może mi ktoś łopatologicznie jak pierwszakowi wytłumaczyć oznaczanie fal , nie mogę sobie z tym poradzić .... prośba wytłumaczcie mi ,bo to co trafiam w necie nie dociera do mnie .... fala na podfali najpierw 4 potem IV kurde da się to ująć prosto jak chłopu na granicy , będę wdzieczny
Generalnie nie kombinuj. Jak widzisz coś nieregularnego, nachodzącego na siebie baw się w oznaczanie potraktuj to jako korektę nieregularną.
Poczytaj Minera : Strategie Inwestycyjne o wysokim prawdopodobieństwie sukcesu". Tam fale są wytłumaczone prosto i logicznie, a najważniejsze nie mają służyć doktoryzowaniu się, ale skutecznemu tradingowi.
A cóż fale, podfale... Można się bawić że na tygodniowym mamy falę 3, na dziennym fala ta składa się z 5 pod-fal, a każda z nich z kolei również da się rozpisać. Pytanie tylko po co?

Swoją drogą tutaj pokazywałem trading oparty o ten system: http://forex-nawigator.biz/forum/high-p ... 19118.html
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów