Dwa zlecenia przeciwstawne oczekujące
Dwa zlecenia przeciwstawne oczekujące
Witam. Mam mały problem z dwoma zleceniami przeciwstawnymi. Postawiłem zlecenie zakupu EURJPY buy stop (cena: 105.00; SL: 103.50; TP: 108.00) a gdy cena była na poziomie 106.30 postawiłem zlecenie sprzedaży sell stop (cena: 105.90; SL: 106.40; TP: 104.90), ponieważ stwierdziłem, że przełamanie tego poziomu spowoduje spadek co najmniej do mojego SL, a potem odbicie (chciałem wykorzystać korektę do realizacji zysków i jednocześnie nie chciałem zamykać pierwszego zlecenia, bo spodziewałem się powrotu ceny). Dzisiaj wieczorem sprawdzam jak wygląda sytuacja i małe zdziwko. Zlecenia mam zamknięte, ale cena nie doszła do żadnego z SL ani TP. Czy kiedy cena doszła do poziomu 105.90 moje pierwsze zlecenie zostało zamknięte, a drugie nawet się nie wykonało? Taki wniosek przychodzi mi do głowy po analizie raportów (dla pierwszego zlecenia mam bilans 0, dla drugiego jest na plusie). Dwa przeciwstawne zlecenia na jednym instrumencie mogą działać w tym samym czasie?
Re: Dwa zlecenia przeciwstawne oczekujące
Forex to nie akcje. Tu możesz kupować i sprzedawać w tym samym czasie. Poziomy też są nieważne. Jak platforma widzi że masz kasę to przyjmie Ci każde zlecenie.
-
- Pasjonat
Re: Dwa zlecenia przeciwstawne oczekujące
Mogą, jeżeli broker na takie coś pozwala, a nie każdy pozwala..Dwa przeciwstawne zlecenia na jednym instrumencie mogą działać w tym samym czasie?