Moja przygoda z Forex

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
ntiar
Bywalec
Bywalec

Moja przygoda z Forex

Nieprzeczytany post autor: ntiar »

Cześć

Giełda Forex interesuje się od około tygodnia. Od kilku dni gram na koncie demonstracyjnym na Forex.com i od dzisiaj na FXSALT za pomocą ich aplikacji. Wg mnie FXSALT jest o niebo lepsze od Forex.com, zmiany kursu pokazywane są tutaj natychmiast. Podsumowując dzisiejszą moją grę na FX SALT na giełdę wchodziłem 52 razy i z 5000 jednostek mojego wirtualnego depozytu doszedłem do 7647.30. Czy prawidłowo myślę zakładając, że jest to złotówki i dzisiaj zarobiłbym te 2647.30 PLN? :shock: Trochę mi to pachnie podpuchą, bo przecież gra na giełdzie nie może być taka prosta? Gdzie jest haczyk?

Awatar użytkownika
adamkaluza
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: adamkaluza »

Witaj w świecie FX :lol:
Pomyśl co powinna zrobić cena żeby zabrać ci pieniądze. Ona to zrobi!

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sgorn »

ntiar pisze:interesuje się od około tygodnia.
ntiar pisze:Od kilku dni gram na koncie demonstracyjnym
Panie kolego długa droga przed Toba ;) szperaj na forum i duzo czytaj !
Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

bo przecież gra na giełdzie nie może być taka prosta? Gdzie jest haczyk?
Teraz jest najprostsza jak tylko może być. Później już tylko pod górkę :lol:

ntiar
Bywalec
Bywalec

sgorn pisze: Panie kolego długa droga przed Toba ;) szperaj na forum i duzo czytaj !
Szperanie na forum w tej chwili daje mi więcej pytań niż odpowiedzi :).
Doczytałem że jednym z błędów początkujących jest gra na M1, M5. Dlaczego? Dotąd grałem tylko na M1, spoglądając tylko na resztę wykresów.

Tak poza tym nie mogę znaleźć informacji o "stałych kosztach" gry w Forex. Oprócz spread i swap są jeszcze jakieś koszta które muszę wziąć pod uwagę? Czy w Polsce Forex jest opodatkowany?

O której czasu Polskiego występuje swap? Jak często stopy procentowe się zmieniają? Jak policzyć czy wyjdę na + bądź - na przykładzie pary GBP USD?

nie bijcie jeśli pytam o zbyt proste sprawy :)

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Podatek kapitałowy (belka) 19%

SWAP wg. zasad brokera.

Punkty SWAP wg. tabeli u brokera.

Koszty:
Spread
Commision (u większości ECN)
Koszty wpłaty / wypłaty
SWAP (czasem jest dodatni)

JAREK67
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

Stforex pisze:Teraz jest najprostsza jak tylko może być. Później już tylko pod górkę Laughing
Ciiiiszej. Bo nam wystraszycie nowego potencjalnego dostarczyciela płynności. :lol:

Awatar użytkownika
colt113
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: colt113 »

ntiar pisze:Gdzie jest haczyk?
Ty jesteś haczykiem, tylko jeszcze o tym nie wiesz ;)
Olej wszystko! Gap się w wykres aż zrozumiesz po co się na niego tyle gapiłeś.

MajorGC
Pasjonat
Pasjonat

Re: Moja przygoda z Forex

Nieprzeczytany post autor: MajorGC »

ntiar pisze:Cześć

Giełda Forex interesuje się od około tygodnia. Od kilku dni gram na koncie demonstracyjnym na Forex.com i od dzisiaj na FXSALT za pomocą ich aplikacji. Wg mnie FXSALT jest o niebo lepsze od Forex.com
Pamietaj, badz zawsze ostrozny. Forex to nie kokosy, ktore sie obiecuje, to pierw bolesny strzal w pysk, potem sponiewieranie jak na ostrym kacu, a pozniej jak sie ockniesz moze zaczniesz regularnie zarabiac.

Co do brokerow. Forex.com odstaw od razu. Sa okrutnym MM z duzym kapitalem, ktorzy naprawde za czasow kiedy ja u nich siedzialem koczowali na kazdy SL. Virtual trader im w tym swietnie pomagal. Zreszta pozniej duzo kar zaliczyli za takie praktyki. Do dzisiaj zostal mi niesmak po nich.

FXSalt jest napewno lepsza alternatywa, ale rowniez rozgladnij sie za innymi opcjami. Nie przywiazuj sie do MetaTrader'a 4 bo ciezko bedzie przeskoczyc na lepsze platformy.
"Zanim zareagujesz - pomyśl, zanim wydasz - zarób, zanim sie poddasz - spróbuj." Ernest Hemingway

ntiar
Bywalec
Bywalec

Dzięki za odpowiedz i za rady

Przed chwilą aplikacja FX SALT złapała zwiechę, w dodatku w najgorszym dla mnie momencie. Czy to normalne? Jak często się to zdarza? Na zdjęciu porównanie wykresów z Forex.com
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ