Wsparcie i opor

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
mlody87
Gaduła
Gaduła

Wsparcie i opor

Nieprzeczytany post autor: mlody87 »

Witam,
ogladam od jakiegos czasu filmiki uzytkownika tego forum asmodeusa. Wszystko wyglada niezwykle logicznie i prosto kiedy to tlumaczy. Zdaje sobie jednak sprawe, ze to takie nie jest;) Podczas ogladania nasunelo mi sie jedno pytanie.

Czy istnieja jakies przeslanki, wskazniki czy sygnaly, dzieki ktorym moznaby przewidziec ze opor stanie sie wsparciem? Inaczej, czy mozna w jakis sposob przewidziec ze opor zostanie przebity i stanie sie wsparciem zamiast 'standardowego' : cena po prostu sie 'odbije' od oporu? Nie jestem w stanie na razie tego wylapac wiec jezeli ktos bylby w stanie mi uzmyslowic o co chodzi to bylbym wdzieczny ;)
pozdrawiam:)
Pawel

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Inwestowanie i analizowanie to nie sztuka przewidywania czy wróżenia tylko szacowania prawdopodobieństwa zajścia danych zdarzeń.

Nikt nie jest w stanie przewidzieć, że opór na poziomie X zostanie przebity, a następnie przyjmie funkcję wsparcia. Ba, przecież nawet nie wiadomo czy zostanie przebity. Oceniasz prawdopodobieństwo z jakim taki scenariusz jest możliwy i obserwujesz. Jeśli przemawia ono na Twoją korzyść to podejmujesz działanie.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

mlody87 pisze:Czy istnieja jakies przeslanki, wskazniki czy sygnaly, dzieki ktorym moznaby przewidziec ze opor stanie sie wsparciem? Inaczej, czy mozna w jakis sposob przewidziec ze opor zostanie przebity i stanie sie wsparciem zamiast cena po prostu sie 'odbije' od oporu?
Właśnie to jest ten moment w którym trading nie jest już taki prosty:) a tak poważnie to nie znajdziesz na forum takiej informacji, bo nikt nie jest w stanie przewidzieć, czy opór stanie się wparciem, czy odbije itd. Tam gdzie są te SR były kiedyś zlecenia, ale przyszłości nie przewidzisz, bo nie wiesz czy znowu one się tam pojawią. SR mówi tylko tyle, że coś kiedyś się tam wydarzyło i może zdarzyć ponownie. Nigdy nie będziesz miał pewności i musisz się z tym pogodzić, jeśli to zrobisz to pogodzisz się ze stratą(wcześniej zaplanowaną czyli SL) i to jest 50% sukcesu. Potem musisz znaleźć takie rozwiązanie, które statystycznie da ci przewagę w taki sposób, że będziesz zarabiać.
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

mlody87 pisze:Inaczej, czy mozna w jakis sposob przewidziec ze opor zostanie przebity i stanie sie wsparciem zamiast 'standardowego' : cena po prostu sie 'odbije' od oporu?
Analiza wielowymiarowa może sprawę rozjaśnić.
przykładowo jeśli szukasz potwierdzanie S/R na AUDUSD patrzysz na pary skorelowane / Crossy.

AUDJPY,NZDUSD, NZDJPY, EURAUD

mlody87
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mlody87 »

Dzieki Panowie :) Oczywiscie, ze wiem ze to nie wrozenie z fusow chcialem sie tylko upewnic ze cos mi nie umknelo ;)
Obrazek

ODPOWIEDZ