Trzymanie kontraktu

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
mlody87
Gaduła
Gaduła

Trzymanie kontraktu

Nieprzeczytany post autor: mlody87 »

Witam,
mam pytanie odnosnie dluzszego trzymania kontraktu przy nietrafionej decyzji. Otoz znalazlem firme, ktorej akcje w dluzszym terminie (praktycznie dzien w dzien) leca na leb na szyje i rzadko kiedy zdarza sie ze pod koniec dnia rezultat zmian ceny jest na zielono.
Widzac ostatnio, ze cena w dalszym ciagu spada postanowilem kupic kontrakt na spadek ceny. Niestety trafilem prawdopodobnie w dolek i cena od tego czasu zaczela rosnac i rosla przez kolejne 3h. Moje pytanie jest takie: czy znajac historie zmian cen tych akcji i wiedzac, ze tak czy siak ceny akcji spadaja pozwolic sobie w czasie wzrostu na trzymanie kontraktu (straty) i liczyc na odwrocenie trendu co najczesciej nastepowalo? Czy dluzsze trzymanie kontraktu jest ok?
Jestem poczatkujacy, a analize ograniczam do obserwacji trendow i wspomaganie sie srednimi ruchomymi i ogolnymi zasadami poprawnego inwestowania (jak widac w praktyce jest to o wiele ciezsze ;) ).
pozdrawiam,
Pawel

Awatar użytkownika
xpep
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xpep »

najpierw naucz sie trejdowac zbuduj system na ktorym bedziesz opieral gre bo otwieranie pozycji a potem pytanie na forum co z nia zrobic jest conajmniej niepowazne :wink:

mlody87
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mlody87 »

Wiem wiem ;) Dopiero sie ucze a otwierajac pozycje chce zobaczyc jak to wszystko dziala ;) Wszedzie duzo czytam na temat budowania wlasnego systemu jednak nigdzie nie moge znalezc na czym tak na prawde polega budowa takiego autorskiego systemu;)

Glownie chodzilo tez o to czy kontrakty CFD nadaja sie do tego zeby trzymac je dlugoterminowo.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

mlody87 pisze:Glownie chodzilo tez o to czy kontrakty CFD nadaja sie do tego zeby trzymac je dlugoterminowo.
Z reguły są na nich niemałe swapy ujemne więc tylko to może przemawiać za tym, że jest to nieopłacalne. Ale jeśli ruch jest dostatecznie zdecydowany to będzie miało to sens.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

mlody87 pisze:Widzac ostatnio, ze cena w dalszym ciagu spada postanowilem kupic kontrakt na spadek ceny.
Nokia?

ODPOWIEDZ