MT4 - CFD pytania poczatkującego
MT4 - CFD pytania poczatkującego
Witam! jestem uzytkownikiem Oandy, która wprowadziła niedawno CFD. Niestety, nie ma (i prawdopodobnie długo nie będzie) mozliwości tradowania CFD przy użyciu MT4 Oandy. W związku z tym pytanie: czy są darmowe i bezterminowe platformy innych (jakich) brokerów MT4, oferujących poza walutami także "index-linked CFDs on the UK 100, Germany 30, Wall Street 30, Nas 100, SPX 500, Hong Kong 35, and Japan 225, as well as commodity-based CFDs on crude oil, corn, and wheat". ? Na FXTrade Oandy nie da się zrobić porządnej analizy:(n
- Pierz Andrzej
- Przyjaciel Forum
Dzięki, Panowie za podpowiedzi. Ściągnąłem 3 platformy MT4: Admiral, XTB i Varengold. Z tego ostatniego nawet skontaktowali się ze mną czy mogą pomóc:) No i wnioski są dwa: albo na zadnej z nic nie ma tego, czego szukam, albo nie potrafię znależć. Tak, jak pisałem chodzi o: " index-linked CFDs on the UK 100, Germany 30, Wall Street 30, Nas 100, SPX 500, Hong Kong 35, and Japan 225, as well as commodity-based CFDs on crude oil, corn, and wheat."
Wprawdzie jestem swieży w temacie CFD, ale chyba chodzi o indeksy, nie akcje, których faktycznie dużo jest na Varengold. Poza tym na żdanej z tych platform nie znalazłem CFD na ropę czy pszenicę...
P.S. demo MT4 w XTB jest na miesiąc z możliwością przedłużenia na 3.
Wprawdzie jestem swieży w temacie CFD, ale chyba chodzi o indeksy, nie akcje, których faktycznie dużo jest na Varengold. Poza tym na żdanej z tych platform nie znalazłem CFD na ropę czy pszenicę...

P.S. demo MT4 w XTB jest na miesiąc z możliwością przedłużenia na 3.
AM AS:
CFD na Indeksy
Symbol Opis Depozyt
[DJI30] Dow Jones Index CFD, cash (USD) 2%
[SP500] Standard Poor's Index CFD, cash (USD) 2%
[NQ100] NASDAQ100 Index CFD, cash (USD) 2%
[FTSE100] FTSE100 Index CFD, cash (GBP) 2%
[DAX30] DAX30 Index CFD, cash (EUR) 1%
[CAC40] CAC40 Index CFD, cash (EUR) 2%
[JP225] NIKKEI225 Index CFD, cash (JPY) 2%
[STOXX50] Dow Jones EURO STOXX50 Index CFD, cash (EUR) 2%
Czy nie o to Ci chodzi?
CFD na Indeksy
Symbol Opis Depozyt
[DJI30] Dow Jones Index CFD, cash (USD) 2%
[SP500] Standard Poor's Index CFD, cash (USD) 2%
[NQ100] NASDAQ100 Index CFD, cash (USD) 2%
[FTSE100] FTSE100 Index CFD, cash (GBP) 2%
[DAX30] DAX30 Index CFD, cash (EUR) 1%
[CAC40] CAC40 Index CFD, cash (EUR) 2%
[JP225] NIKKEI225 Index CFD, cash (JPY) 2%
[STOXX50] Dow Jones EURO STOXX50 Index CFD, cash (EUR) 2%
Czy nie o to Ci chodzi?
Największy sukces jaki możesz osiągnąć w życiu to zwycięstwo nad własnymi słabościami.
Pan z Varengold przysłał mi taką odpowiedż:
you are right we don’t have all on your List.
We got DAX 30 (EUREX.FDX)
Wall Street 30 (CBOT.YM)
NAS 100 (CME.NQ)
SPX 500 (CME.ES)
Hong Kong 35 (HKE.HSI)
Crude Oil (NYMEX.CL)
Japan 225 we got non feed for it sorry same for Corn and Wheat.
Sprawdziłem czy symbole zgadzają się z tymi z Oandy porównując ceny i... szok. Różnice sięgają 20-30 punktów. Teraz już w ogóle nie wiem o co chodzi?
you are right we don’t have all on your List.
We got DAX 30 (EUREX.FDX)
Wall Street 30 (CBOT.YM)
NAS 100 (CME.NQ)
SPX 500 (CME.ES)
Hong Kong 35 (HKE.HSI)
Crude Oil (NYMEX.CL)
Japan 225 we got non feed for it sorry same for Corn and Wheat.
Sprawdziłem czy symbole zgadzają się z tymi z Oandy porównując ceny i... szok. Różnice sięgają 20-30 punktów. Teraz już w ogóle nie wiem o co chodzi?