Czy na forexie można zarobić?

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Awatar użytkownika
gosia
Uczestnik
Uczestnik

Czy na forexie można zarobić?

Nieprzeczytany post autor: gosia »

Witam!

Pasjonuję się forexem już przeszło 2 lata. Różnie na nim bywało. Raz dobrze - raz gorzej.
Zastanawiam się czy można zarabiać na forexie?
Czy można się z niego utrzymać i traktować go jako główne źródło zarobkowania?
Czy są takie osoby, które mogą się tym pochwalić?

Pozdrawiam :lol:

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Good Will Hunting »

Tak. Tak. Są.
Wolałbym umrzeć niż przegrać.

Nie pisz do mnie PW ponieważ mam bana. Pisz na skypie.

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

gosia pisze:Pasjonuję się forexem już przeszło 2 lata
Pytanie brzmi tak jakbyś interesowała się tym rynkiem od dwóch dni :wink:

Tak można ,ale przy nakładzie wielkiej i ciężkiej pracy na początku . Im więcej będziesz pracować na początku tym łatwiej i szybciej pojawi się Twój upragniony zysk.

Awatar użytkownika
personov
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: personov »

ridera pisze:Pytanie brzmi tak jakbyś interesowała się tym rynkiem od dwóch dni
Hehe . Dobre, ale prawda.
Moim zdaniem forex nie można traktować jako jedynego źródła dochodu. Można zarobić i można stracić. Forex nie może być głównym źródlem dochodu.
Solą życia jest kasa.

Awatar użytkownika
unitrader
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: unitrader »

A ja mam zdanie że można. Zakładając że uczysz się gry około 5 lat to tak jakbyś ukończył studia na dowolnym kierunku. Różnica jest jednak taka że abyś się utrzymywał z forex potrzebujesz sporo pieniędzy aby nie grać ze zbyt dużą presją.
Reszta to doświadczenie i umiejętności. Oczywiście ktoś może pojąć temat dużo szybciej ;)

Awatar użytkownika
RoLudlum
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: RoLudlum »

Może być i powinien być źródłem utrzymania, nieraz przytrafiły mi się takie dni że forex a właściwie ja stałem się źródłem czyjegoś utrzymania. Inni dają radę to mi się nie uda?
"Unia Europejska uznała apokalipsę 21.12.2012 za niezgodną z dyrektywą Parlamentu Europejskiego."
Deklaracja Niepodległości USA - 1337słów.
Dyrektywa UE o przewozie cukierków karmelkowych 25911 słów

Awatar użytkownika
personov
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: personov »

Zaryzykowałbyś utrzymanie swojej rodziny grając jedynie na forex ? Jeśli masz rodzinę, dzieci to wiesz o czym mówię. Liczy się wtedy STAŁY REGULARNY DOCHÓD, a forex może być fajnym dodatkiem.
Solą życia jest kasa.

Awatar użytkownika
bbq
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bbq »

personov pisze:Zaryzykowałbyś utrzymanie swojej rodziny grając jedynie na forex ? Jeśli masz rodzinę, dzieci to wiesz o czym mówię. Liczy się wtedy STAŁY REGULARNY DOCHÓD, a forex może być fajnym dodatkiem.
Zdrowe podejście do tematu :clap:

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

Oczywiście ,że trzeba mieć plan B ! Dodatkowo coś co powinno dawać stałe pieniądze ,żebyś nie musiał w nocy się budzić i myśleć "kurde ,jak tam moje zlecenie ,bo jak dziś nie zarobie ,to będzie pusto w garach". Musisz mieć spokój psychiczny !

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Good Will Hunting »

Albo zarabiać miesięcznie na tyle dużo że zysk z grudnia spokojnie mógłbyś przejadać przez cały kwartał następnego roku :wink: . Jeśli masz już dom, samochód i nie płacisz żadnego kredytu to tak naprawdę ile pieniędzy potrzebujesz żeby żyć na dobrym poziomie przez miesiąc? Robiąc w grudniu 60-70 tys. spokojnie można przez 3 następne pieniądze utrzymywać na świetnym poziomie nawet liczną rodzinę. Oczywiście problem jest kiedy zamiast 60-70 tysięcy "wpada" 6-7 tysi. Wszystko zależy od skali koledzy.
Wolałbym umrzeć niż przegrać.

Nie pisz do mnie PW ponieważ mam bana. Pisz na skypie.

ODPOWIEDZ