Problem z systemem

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Skuti
Stały bywalec
Stały bywalec

Problem z systemem

Nieprzeczytany post autor: Skuti »

Witam.
Mam problem z systemem. Na demie systemik mi działa i coś tam zarabia a na realnym koncie PRO w Admiral Markets pokazuje sie taki komunikat w dzienniku przy próbie robienia testów :

TestGenerator: unmatched data error (volume limit 435 at 2012.01.03 02:00 exceeded)

Testy robiłem na demie na tym samym kompie i na tych samych ustawieniach no i oczywiście na tym samym MT4. Ktoś podpowie co może być nie tak ? Jaka jest różnica między kontem PRO na demie a realnym ? :/

Awatar użytkownika
personov
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: personov »

Nieodpowiednia wartość lota. Wybrałeś albo zbyt dużą, albo zbyt małą wielkość. Różne rodzaje kont u brokera mogą mieć różne limity. Np. konto MINI może mieć max. 2 loty, albo np. konto PRO może mieć min. 0.1 lota.
Zapytaj o limity u brokera.
Solą życia jest kasa.

Skuti
Stały bywalec
Stały bywalec

No niestety to nie to. Błąd taki mi wyskakuje na testerze na MT4 kiedy włączone jest konto real ale tester jest ustawiony identycznie jak w przypadku konta demo ! Czyli : robie test, przełanczam konto z demo na real na MT4 i ponownie robie test no i mam taki błąd :/ System działa jak jest włączone demo i nie działa jak jest włączony real a kwota depo jest ta sama !

Osobie która pomoże rozwiązać problem podeśle pliczek z tym systemem ;) A systemik na demie w czasie rzeczywistym zarabia powoli ale cały czas do przodu ;) I żeby było śmieszniej o dziwo backtesty pokrywają sie z tym co sie dzieje na demie !

EDIT
Dziś już jest inaczej :

TestGenerator: unmatched data error (volume limit 1480 at 2012.01.03 09:00 exceeded)

Awatar użytkownika
mikolaj2
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mikolaj2 »

Problem tkwi tak jak już kolega Personov wskazał w wielkości lota - będąc zalogowanym do rachunku demo mamy inne warunki do testów niż będąc zalogowanym do rachunku real.

Skuti
Stały bywalec
Stały bywalec

Panowie, zarówno konto demo jak i real są PRO i mają tą samą dźwignie, mają też identyczny depozyt, oba oczywiście u jednego brokera Admiral Markets. System jest ustawiony na gre 1% wartości konta, nic nie daje przestawianie tego na inne wartości, ręcznie ustawić wartości lota sie nie da.

mikolaj2 co rozumieć przez "inne warunki do testów" ?

nie wiem czy ktoś zauważył ale wraz ze zmianą godziny robienia testu zmienia sie wolume limit, teraz już jest tak :

TestGenerator: unmatched data error (volume limit 2559 at 2012.01.03 10:00 exceeded)

Awatar użytkownika
bbq
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bbq »

Zobacz to, chyba nie chodzi o wielkość pozycji
http://forum.mql4.com/32463

LowcaG
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: LowcaG »

Nie wiem skąd panowie wzieli coś o wielkości lota. Chodzi o dane na podstawie któych MT4 w testerze buduje świeczki nic więcej.
Często jest tak, jak np. ściągnie się dane z "centrum danych" mamy też dane od brokera i jest pewna niezgodność między świeczkami z niższego rzędu z wyższymi..

Jeżeli i tak korzystasz z danych z centrum historii, w sensie pobranych to je pobierz i powinno rozwiązac problem (chociaż nie wiem czy na pewno ;) ) Ja czasem wchodze w to centrum, zaglądam do kolejnych TF i nagle się naprawia (albo i nie ;) )

Awatar użytkownika
mikolaj2
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mikolaj2 »

Skuti pisze:co rozumieć przez "inne warunki do testów" ?
Podam na przykładzie Bossy - standardowo na rachunku demo nie możesz testować strategii na mikrolotach. Jednakże jeśli jesteś posiadaczem rachunku realnego, a dodatkowo subkonta z mikrolotami to masz możliwość testowania strategii operujących na mniejszej wartości lota

Skuti
Stały bywalec
Stały bywalec

bakubaq dokładnie tak wygląda okienko dziennika jak na podanej przez ciebie stronie. Teraz pytanko jak rozwiązać ten problem? Rozumie że tester może działać źle na danych archiwalnych ale odpalam demo, odpalam real, te same ustawienia i na demie zakłada pozycje na realu nie :/ System to IrisFX, mam go w wersji zdekompilowanej, może ktoś miał z tym do czynienia?

Awatar użytkownika
bbq
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bbq »

Jedziesz tak jak napisał LowcaG
“Look deep into nature, and then you will understand everything better.” A. Einstein

ODPOWIEDZ