A więc myślę, że mógłbym poświęcić ok. 200pln na prawdziwą grę, ponieważ z jednej strony rachunki demo nie dostarczają mi żadnych emocji, z drugiej strony nie czuję się na tyle pewny by grać za większe sumy.
Mój plan wygląda następująco - chciałbym na spokojnie pograć na małe kwoty u brokera który toleruje małe kwoty depozytu i ma w miare jasne oprogramowanie (w tym najbardziej podobało mi sie plus500 lecz niestety ten broker nie jest godny zaufania)... oczywiście na 0.01 lota. Chciałbym pograć kilka miesięcy u jakiegoś lajtowego brokera,zarobić minimalne kwoty albo chociaż nie tracić, by potem przenieść się na MIG investments, o którym słyszałem wiele pozyttywnych recenzji, ale jak wiadomo nie będę startował tam z kwotą 200pln, bo i nie można.
Mam w związku z tym pytanie do użytkowników - jakiego brokera na początek byście polecili to popierwsze. Mam również drugą prośbę - przeglądałem różne strategie na tym forum, ale jako początującemu naprawdę trudno jest mi sprecyzować która mi naprawdę "pasuję". Oczywiście liczę się z ryzykiem przegranej totalnej, ale prosiłbym aby pomocne osoby wrzuciły kilka przykładów strategii, z którymi można by się pokusić o jakieś minimalne groszowe zyski./straty (w granicach setek pln +-_)
To tyle co mi narazie przychodzi do głowy, w zależności od tego czy mi ktoś odpisze może będę miał więcej pytań