skalpowanie podczas daytradingu
skalpowanie podczas daytradingu
cześć mam pytanie: jestem ciekawy czy taka moja taktyka grania ma szanse powodzenia u brokera. Mam tu na myśli dwóch u jakich otworzyłem konto maklerskie ( XTB I BOSSA) jednak jeszcze nie ruszyłem pieniędzy i chcę się dowiedzieć jak wy to oceniać z własnego doświadczenia gry u tych brokerów. A mój plan wygląda że mam zamiar grać maksymalnymi lotami w wysokości 0,2 podczas jeden sesji i na krótkich wykresach czasowych 1,5,15 minut to i np. czasami skalpować nawet po 2-3 minutach a czasem jak trzeba to oczywiście czekac dłużej aby było na plus...zakładam że już około 10 pipsów na moją korzyść sprawiało by że bym zamykał transakcje. Jak myslicie czy to się sprawdzi...czy jednak spotkam się z utrudnieniami ze strony brokerów... zakładam że na takim dziennym graniu chce poświecic około 8 h dziennie a max ilość transakcji jaką przewidziałem to 10-12. Czy takie skalpowanie w czasie jednej sesji może sie udać??
Proszę o odpwiedz i z góry dziękuje wszystkim którzy wypowiedzą się w bardzo pomocny mi sposób.
Proszę o odpwiedz i z góry dziękuje wszystkim którzy wypowiedzą się w bardzo pomocny mi sposób.
Jak długo ? W nieskończoność ?hub.zan pisze:a czasem jak trzeba to oczywiście czekac dłużej aby było na plus
Czasem będzie tak, że na plus już wogóle nie będzie.
Przemyśl to.
Poza tym skalpowanie to nie żadna strategia tylko sposób zawierania transakcji.
Strategia to dokładny plan kiedy i w jakich warunkach rynkowych otwieras,z a kiedy zamykasz transakcje.
Solą życia jest kasa.
nie przesadzajmy ludzie traca duza wieksze pieniadze na forexie niz 5000
i jedyne co robi broker to umozliwia im handlowanie
na poczatek to z tego co widze bedziesz musial wygrac sam ze soba i tak jak pisze persenov bez pelnego trading planu nie masz szans w dlugim terminie
najpierw rob swoje jesli zaczniesz zarabiac i zauwazysz ze zlecenia wchodza wolniej wiecej requotow itp to zawsze mozesz zmienic brokera

na poczatek to z tego co widze bedziesz musial wygrac sam ze soba i tak jak pisze persenov bez pelnego trading planu nie masz szans w dlugim terminie
najpierw rob swoje jesli zaczniesz zarabiac i zauwazysz ze zlecenia wchodza wolniej wiecej requotow itp to zawsze mozesz zmienic brokera