skalpowanie podczas daytradingu

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
hub.zan
Bywalec
Bywalec

skalpowanie podczas daytradingu

Nieprzeczytany post autor: hub.zan »

cześć mam pytanie: jestem ciekawy czy taka moja taktyka grania ma szanse powodzenia u brokera. Mam tu na myśli dwóch u jakich otworzyłem konto maklerskie ( XTB I BOSSA) jednak jeszcze nie ruszyłem pieniędzy i chcę się dowiedzieć jak wy to oceniać z własnego doświadczenia gry u tych brokerów. A mój plan wygląda że mam zamiar grać maksymalnymi lotami w wysokości 0,2 podczas jeden sesji i na krótkich wykresach czasowych 1,5,15 minut to i np. czasami skalpować nawet po 2-3 minutach a czasem jak trzeba to oczywiście czekac dłużej aby było na plus...zakładam że już około 10 pipsów na moją korzyść sprawiało by że bym zamykał transakcje. Jak myslicie czy to się sprawdzi...czy jednak spotkam się z utrudnieniami ze strony brokerów... zakładam że na takim dziennym graniu chce poświecic około 8 h dziennie a max ilość transakcji jaką przewidziałem to 10-12. Czy takie skalpowanie w czasie jednej sesji może sie udać??
Proszę o odpwiedz i z góry dziękuje wszystkim którzy wypowiedzą się w bardzo pomocny mi sposób.

Awatar użytkownika
personov
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: personov »

hub.zan pisze:a czasem jak trzeba to oczywiście czekac dłużej aby było na plus
Jak długo ? W nieskończoność ?
Czasem będzie tak, że na plus już wogóle nie będzie.
Przemyśl to.
Poza tym skalpowanie to nie żadna strategia tylko sposób zawierania transakcji.
Strategia to dokładny plan kiedy i w jakich warunkach rynkowych otwieras,z a kiedy zamykasz transakcje.
Solą życia jest kasa.

hub.zan
Bywalec
Bywalec

nie no maksymalny czas wyczekiwania to ten po ilu będę musiał odejść od komputera..tak zakładam no chyba że bedę poważnie na minusie to wtedy bedę próbował chociaż trochę sie odbić aby zmniejszyc stratę... no a co do reszty .. jak przewidujecie?? mogę spotkać trudności z ich strony??

Awatar użytkownika
personov
Pasjonat
Pasjonat

Jeśli zaczniesz grać wyższym wolumenem to mogą pojawiać się rekwoty i zwiększy się czas realizacji zleceń. Ale to już zależy jak potraktuje Cię broker. Jak będziesz go golił to zobaczysz :)
Solą życia jest kasa.

hub.zan
Bywalec
Bywalec

nie no zakładam że bedę grał maksymalnie 0.2 lotami, gdyż wiem że przy większym może mnie wyzerować :D no a jęsli chodzi o ta ilość transakcji czyli max 12 i oczywiście czysto teoretycznie bedę miał 10 na plus... i tak przez tydzien dwa.... to uważacie że napewno mi nie pozwolą na takei coś??

Awatar użytkownika
personov
Pasjonat
Pasjonat

Tego nikt nie wie na 100 % . Nie ma konkretnych zasad działania brokerów.
Próbuj. Wszystko wyjdzie w praniu.
Solą życia jest kasa.

hub.zan
Bywalec
Bywalec

a myślisz żę te skubanie brokera to według Ciebie ile ?? np wpłacając 5000 i wyciągająć 500-600 zł tygodniowo ..to już może im dac pole do popisu?? :/

Awatar użytkownika
xpep
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xpep »

nie przesadzajmy ludzie traca duza wieksze pieniadze na forexie niz 5000 :D i jedyne co robi broker to umozliwia im handlowanie

na poczatek to z tego co widze bedziesz musial wygrac sam ze soba i tak jak pisze persenov bez pelnego trading planu nie masz szans w dlugim terminie

najpierw rob swoje jesli zaczniesz zarabiac i zauwazysz ze zlecenia wchodza wolniej wiecej requotow itp to zawsze mozesz zmienic brokera :wink:

Piotrek91
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Piotrek91 »

Nie grałbym bez sl, nawet jak jestem cały czas przy kompie

A tu przykład dlaczego :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

hub.zan
Bywalec
Bywalec

a mam jeszcze pytanie czy takie zagrywki z mojej strony..kupno i sprzedaz w ciągu 15 minut można uznać za skalpowanie..bo słyszałem że nie do konca..a jest to poprostu uczciwie zarobione pieniądze gdyz wyczułem trend??

ODPOWIEDZ