Gromadzenie się BUY STOP-ów.

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Bzzz
Bywalec
Bywalec

Gromadzenie się BUY STOP-ów.

Nieprzeczytany post autor: Bzzz »

"Pozatym ponad poziomem 1840 gromadzily sie buy stopy od dluzszego czasu i stad ta petarda po przebiciu. "

Gdzie można znaleźć info o gromadzeniu się buy stop-ów na różnych walorach ???

Yankee
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Yankee »

to raczej domysl. Zlecenia stop sa nieaktywne do osiagniecia ceny stop wiec nie powinny byc widoczne. No moze z wyjatkiem brokera mm, ktory na swoim podworku zwanym mt4 widzi wszystko.

A domysl taki moze wynikac z faktu istnienia silnego oporu, nad ktorym rzeczywiscie moga sie buy stopy gromadzic, tym wiecej im dluzej opor sie trzyma.

Dla przykladu wrzuc sobie uj i spojrz na to co sie stalo 16.03.2011, bo wybiciu dolka z 1995.

stodofox
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: stodofox »

Też mnie to zastanawia.Gdzieś czytałem ( nie wiem czy to prawda ) ,że takie informacje można dostać jak wykupi sie jakiś abonament od Reutersa.Ten z kolei otrzymuje takie informacje od banków.Skąd takie informacje mają banki .... wymieniają sie nimi ?

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

stodofox pisze:Skąd takie informacje mają banki .... wymieniają sie nimi ?
:)

Wiedzą bo sami umieszczają te zlecenia zarówno swoje jak i klientów.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

stodofox pisze:że takie informacje można dostać jak wykupi sie jakiś abonament od Reutersa.
Niekoniecznie takie informacje otrzymasz wprost na talerzy ale będziesz mieć dostęp do Market Depth'u rynku FX ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ