dźwignia a skalping

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Awatar użytkownika
seb23mj
Gaduła
Gaduła

dźwignia a skalping

Nieprzeczytany post autor: seb23mj »

Zastanawiam się tak czysto teoretycznie. Jezeli chce grać tak jak napisałem w temacie metodą typu skalping to czy mogę używać np. dźwigni 1:500(przez to rozumie że zabezpieczam tylko 0.2% transakcji) ustawiam mały SL 7-10p czyli mógłbym przy małym kapitale grać więcej niż jedną pozycją, bo chyba bezpośrednio nie ma to wtedy dla mnie aż tak dużego zanczenia.(jeżelli coś plączę to proszę o korekte)Zapraszam do dyskusji
"ponosiłem porażkę za porażką-to dlatego odniosłem sukces" Michael Jordan

Awatar użytkownika
waldi122
Gaduła
Gaduła

Re: dźwignia a skalping

Nieprzeczytany post autor: waldi122 »

seb23mj pisze:Zastanawiam się tak czysto teoretycznie. Jezeli chce grać tak jak napisałem w temacie metodą typu skalping to czy mogę używać np. dźwigni 1:500(przez to rozumie że zabezpieczam tylko 0.2% transakcji) ustawiam mały SL 7-10p czyli mógłbym przy małym kapitale grać więcej niż jedną pozycją, bo chyba bezpośrednio nie ma to wtedy dla mnie aż tak dużego zanczenia.(jeżelli coś plączę to proszę o korekte)Zapraszam do dyskusji
Oczywiście możesz używać takiej dźwigni, jeśli broker taką oferuje. Możesz otwierać tyle pozycji na ile pozwala wielkość depozytu. Natomiast w razie straty tracisz tyle samo kapitału niezależnie od użytej dźwigni.

ODPOWIEDZ