Przedział czasowy na wykresie

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Awatar użytkownika
Redfrog
Bywalec
Bywalec

Przedział czasowy na wykresie

Nieprzeczytany post autor: Redfrog »

Jestem nowy na forexie. Od niedawna testuję demo BOSSA FX. Moje pytanie może wydać się dziwne, ale nie za bardzo rozumiem podział czasowy wykresów. Przykładowo otwieram wykres EURUSD i klikam przedział 5M. Powinno mi to pokazać logicznie rozumując kurs z ostatnich 5 minut. Problem w tym, że w rzeczywistości wykres obejmuje okres znacznie dłuższy niż 5 minut. To samo się tyczy pozostałych interwałów czasowych. Czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć o co w tym chodzi? Nie rozumiem też dlaczego na linii poziomej są na wykresie np 15M są daty od 17 do 20 jun.
Będę wdzięczny za wyjaśnienie tej kwestii.

Awatar użytkownika
candleelephants2
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: candleelephants2 »

włącz sobie widok słupkowy bądź świece. Na tf m5 jeden słupek\świeca to 5m, na h1 to 1h itd.
gdzieś jest to drzewo.

Awatar użytkownika
Redfrog
Bywalec
Bywalec

candleelephants2 pisze:włącz sobie widok słupkowy bądź świece. Na tf m5 jeden słupek\świeca to 5m, na h1 to 1h itd.
Włączyłem świece, ale już na pierwszy rzut oka widać, że na wykresie 1h, jedna świeca nie równa się jednej godzinie, nie wspominając już o wykresie dniowym.
Nadal nie kumam. :?

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

Redfrog pisze:
candleelephants2 pisze:włącz sobie widok słupkowy bądź świece. Na tf m5 jeden słupek\świeca to 5m, na h1 to 1h itd.
Włączyłem świece, ale już na pierwszy rzut oka widać, że na wykresie 1h, jedna świeca nie równa się jednej godzinie, nie wspominając już o wykresie dniowym.
Nadal nie kumam. :?
Oczywiście ze jest równa.
Spójrz na daty\godziny podkreślone na czerwono.

Dlaczego uwazasz ze tak nie jest ?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Redfrog
Bywalec
Bywalec

Rzeczywiście :oops:
Dzięki chłopaki za wyjaśnienie. Moja wiedza o forexie właśnie zwiększyła się o 20% :mrgreen:

ODPOWIEDZ