Witam wiem że takich tematów było wiele, ale właśnie nie wiem o co to chodzi bo wyczytałem że na każdej jednej nie ważne jakiej parze walut skok o 1 pips to + lub - 10$. A grałem ostatnio tylko właśnie nie wiem z jakiego domu mam mt4.
grałem na 1 locie i na parze EUR/USD uzyskałem 39 pipsów dostałem 39$
a na parze USD/JPY uzyskałem 119 pipów. i dostałem 140.01 $ jak to możliwe
skoro 1 pips to 10$ może mi ktoś pomóc.
To ułóż sobie prostą proporcje też na początku nie mogłem tego zczaić. Zmien sobie zysk na liczenie w punktach na dole i tak bedziesz mial ile to na dolce i np Jeśli przy 1 lota masz 39 pkt zysku to równa się to (pokazuje Ci to na dole tam gdzie masz depozyt itp.) 3,9 pipsa razy 10 $ (bo transakcja na jeden lot) = 39 dolców. ...
Proporcja to
10 pkt zysku = 10 $
to np. 100 pkt zysku =
Ja do tego tak najprościej doszedłem.
Mam nadzieje ze za bardzo nie zamotałem
Uważaj jest tu dużo zadymiarzy jeśli masz tutaj swoje zdanie i umiesz, wybierać wątki na tym forum na pewno masz predyspozycje. Tylko frajerzy kłócą się kto ma większego.
skoro mam kwotowanie 5 miejsc po przecinku to jak to zmienić żeby było normalnie? to jest zależne od brokera jaki ma regulamin? czy należy pobrać innego mt? Jak tak to jakiego brokera polecacie?
Czyli jak dałem zlecenie USD/jpy to była to wartość 10Jpy tak? I wtedy broker przelicza mi to na $ i wpłaca na mój rachunek bądź ujmuje.
Powtórze to co koledzy zwykle odpowiadają - kwotowanie 5 miejsc po przecinku to standard (dla JPY 3 miejsca)
Uważaj jest tu dużo zadymiarzy jeśli masz tutaj swoje zdanie i umiesz, wybierać wątki na tym forum na pewno masz predyspozycje. Tylko frajerzy kłócą się kto ma większego.
aha czyli rozumiem że mam sobie przeliczać tak że jak mi pokazuje 39 punktów to jest 3,9 pipsa a w przypadku jpy to trzeba obliczyć wartość pipsa ile będzie w $ czyli jak miałem 119 pipsów to będzie to tak naprawdę 11,9 wtedy by się kwoty zgadzały.