Na wstepie chce powiedziec ze pisze ten dziennik aby nadal poszerzac swoje doswiadczenie w tej dzieninie i podzielic sie swoja wiedza o AT.
Margin Call zaliczony w przeszlosci

Po ok 5 latach wracam na rynek bogatszy o nowe doswiadczenia.Nie lubie przegrywac.Tak wiec do rzeczy.Strategia będzie się opierała o rozpoznanie kierunku jazdy w krotkim terminie.Posluza do tego :
-Narzedzia
0.Oanda

1.Linie kanalow i trendow i inne formacje w dlugim i srednim terminie.
2.Przecinajace sie (lub nie) MA , SMA(14), EMA(60,100) , WMA(200) na wykresie H1.Aby wyznaczyc kierunek na intraday
3 Momentum (21) z przecinajacymi sie EMA (14,60) na interwale M15 wcelu znalezienia ewentualnych potwierdzen korekt,TP, chwilowych O/B i O/S.
-zalozenia
Aby wyznaczyc kierunek ryzykujemy do 1% kapitalu max ,(po pierwszym TP mozna zwiekszac wartosc)
Pierwszy SL za ostatnim/szczytem dolkiem jakies 30 pips takze SL moze wyniesc czasem ponad 100pips, po pierwszym TP, SL przesuwamy na 10 /20pips powyzej ema100.Czasami otwieranie pozycji przeciwstawnych aby zniwelowac straty.
Jesli nie ma silnych odbic/przebic od glownych linii na ST i MT to postepujemy wedlug strategii\
-strategia,
1.Jesli sma14 przebije 100 i zostanie to potwierdzone, otwieramy pozycje
z kierunkiem Sma14 a pierwszy zakladany TP jest rowny odlegosci ostatniego szczytu/dolku do wma200.Jesli przebicie jest falszywe i nastapi odbicie w kierunku przeciwnym to pierwszym TP bedzie ostatni szczyt/dolek
2.Na pierwszym TP zamykamy polowe pozycji reszta otwarta.
3 Czekamy cierpliwie przy silnych ruchach 2TP moze wyniesc duzo wiecej.
4Jesli zawroci czekamy czy potwierdzi sie przebicie ema60, jesli nie otwieramy taka pozycje aby ewentualny SL zabral to co mamy na + w otwartej pozycji(wybaczcie nie jestem matematykiem)
5.czynnosc mozna powtorzyc dotad az nie bedzie potwierdzenia przebicia z punktu 1.
Podsumowanie
Kompilacja roznych strategi nie tylko ze swiata finansow

+ male ryzyko poczatkowe, mozna zaczac od 100$, szybko sie zwraca SL
- Czasochlonne,sledzenie srednich
Zaczynam na subkoncie od przyszlego tygodnia po pol roku zapowiada sie obiecujaco.
Bede wstawial screeny z transakcjami.
Jestem pewny ze sa tu jakies bledy takze prosze o je wskazanie czy naprawienie bedzie to z pozytkiem dla nas wszystkich

Swoja droga ciekaw jestem czy mozna z tego zrobic EA.
Kazdy komentarz mile widziany dzieki.