Walizka

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Walizka
Stały bywalec
Stały bywalec

Walizka

Nieprzeczytany post autor: Walizka »

Witam wszystkich !
Zakladam ten dziennik, jak taki zbior informacji dla mnie i moze komus cos sie przyda.
Przygode z forexa zaczalem od wczoraj :D Ogolnie mam wieksze czy mniejsze pojecie ocalym tym 'tradingu' :D Przez ostatnie 2 lata gralem na opcjach binarnych z wiekszymi lub mniejszymi zyskami.
Bede gral na koncie demo przez najblizsze dwa miesiace zeby dosyc dobrze zaznajomic sie z ta cala terminologia(sl,swap itd.).
Ja jestem graczem dlugoterminowym(moge grac na kilka dni, kilka tygodni albo i nawet miesiecy),czasami moge zrobic jakas analize ale watpie czy ktos ja zrozumie bo strasznie chaotycznie pisze (te analizy raczej bede tylko dla mnie ) :P
Moja strategia opiera sie na poziomach zniesienia i rozszerzenia Fibonacciego ( wiem z zycia ze wielu ludzi uwaza Fibonacciego za cos bezuzytecznego ale ja widze cos wiecej niz tylko linie :p wiec prosilbym takie osoby zeby nie probowaly mi wmawiac ze nic nie ugram na tym) z czasem dorzuce do tego wave elliot i (cyphern pattern tylko musze bardziej to ogarnac)
Na platformach jakich bede gral to cFXPro(waluty) i MT4(akcje firm).
Walizka pelna czy pusta ?

Walizka
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: Walizka

Obrazek

Aktualnie otworzylem pozycje
GBP/USD(sell) na poziomie 1.5111
sl ustawiony jest na granicy 1.52628
Akualna strata wynosi ponad 94 pips (84Euro)
RSI utrzymuje poziom neutralny.
W ciagu nocy powinnien nastapic spadek.
Obrazek

Kurs GBP/USD bedzie spadal do granicy mniej wiecej 1.374.. a potem powinien pojsc ostro w gore.

Jak wspomnialem wczesniej to wszystko jest tylko dla mnie prosze nie brac moich wyliczen pod uwage, nie jestem profesjonalista ani nie mam zadnego wyksztalcenia w tym kierunku.
Uwagi mile widziane.
Ostatnio zmieniony 27 sty 2015, 21:26 przez Walizka, łącznie zmieniany 5 razy.

Walizka
Stały bywalec
Stały bywalec

Obrazek

Kurs Eur/Usd wydaje sie ze zmierza do roku 2000(ok.0.85), 3 razy testowal linie, gdzie za 4 polegl
jesli przebije 1.09 moze byc intersujaca.

mac
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mac »

nie znam sie na inwestycjach terminowych fibo dziala tyle moge powiedziec jesli chcialbys byc daytraderem lub nawet tygodniowo

ps TWOJ SL jest na luce podnies do gory bo mozesz stracic ,niepotrzebnie pozatym fajne momentum spadkowe , zl moze byc do polowy wykupione

gb/us to tylko moja skromana opinia tam gdzie masz sl powinnno byc Twoje wejscie
na forex mamy ta przewage ze czas nie gra roli :))
"IT'S NOT WHAT YOU TRADE, IT'S HOW YOU TRADE IT! " - TheRumpledOne

Walizka
Stały bywalec
Stały bywalec

Daytraderem raczej trudno mi jest byc poniewaz gdy gram na krotkoterminowych i przegram mam ochote jak najszybciej sie odegrac i to kilka razy mnie zgubilo, wiec moze ze kilka miesiecy albo lat jak uda mi sie opanowac moja rzadze zemsty:D OK dzieki podnislem, wlasnie mam problem gdzie stawiac ten sl bo wiadomo jak to niektore waluty skacza... racja przynajmniej nie ma bariery czasowej :D
Ostatnio zmieniony 27 sty 2015, 21:44 przez Walizka, łącznie zmieniany 1 raz.

mac
Gaduła
Gaduła

""Jak wspomnialem wczesniej to wszystko jest tylko dla mnie prosze nie brac moich wyliczen pod uwage, nie jestem profesjonalista ani nie mam zadnego wyksztalcenia w tym kierunku.
Uwagi mile widziane.""

masz byc profesjonalista :) i na tym to polega , kazde TWOJE WYLICZENI BEDA OKoMENTOWANE przez osoby , ktore moga przekazac wiedzie oraz Twoja nauke poglebic / polepszyc :))

mac
Gaduła
Gaduła

jaki broker posiada na mt4 akcje firm?

mac
Gaduła
Gaduła

a jesli powiem zebys na kursie 1.59 ustawil sell i zgarna 5 pips uwierzysz?

Walizka
Stały bywalec
Stały bywalec

w sumie kazdy tutaj chce byc profesjonalista ale to ciezka droga pelna upadkow i zwatpien w swoje umiejetnosci. Wyniki przyjda z czasem jesli dosyc duzo poswiecasz czasu i jestes zmotywowany. Mialem namysli indeksy gieldowe chyba tak to sie poprawnie nazywa.

Walizka
Stały bywalec
Stały bywalec

mac pisze:a jesli powiem zebys na kursie 1.59 ustawil sell i zgarna 5 pips uwierzysz?
Chodzi Ci o kurs GBP/USD ? Jesli tak to czym sie kierujesz ? liniami oporu i wsparcia ?

ODPOWIEDZ