Od pewnego czasu sledze wpisy na tym forum. W koncu postanowilem samemu zalozyc dziennik.
Cel journala:
1. podzielenie sie z innymi moja strategia i spojrzeniem na rynek
2. doszlifowanie strategii - licze, ze czlonkowie forum beda aktywnie komentowac i dyskutowac, co pozwoli na zmiany na plus w moim tradingu, ktory jeszcze nie spelnia moich oczekiwan
O mnie:
Interesuje sie mocno FX od 2,5 roku
Od 1,5 roku traduje na mikrolotach na realu - bez sukcesow, bylo to bardziej probowanie roznych strategii
Na poczatku lipca zalozylem nowe konto na Admiralu (500 PLN) i tego bedzie dotyczyl ten dziennik.
Strategia:
poziomy S/R (okreslone na podstawie widocznych historycznych poziomow S/R, zniesien Fibo oraz Pivotow)
gra z trendem okreslonym na H1 (wspomagajac sie tez EMA200 oraz RSI, zeby filtrowac sygnaly)
wejscia na M15 po wyrysowaniu pinbara/engulfinga
mikroloty
ryzyko per trade max 1% depo
SL max kilkanascie pips - wykorzystuje Luktom Visual Order Editor zeby przestawiac automatycznie SL po osiagnieciu TP1
TP1 przed najblizszym S/R (ok 20 pips)
TP2 przed kolejnym waznym S/R (ok 40 pips)
brak otwartych pozycji przy waznych danych (oznaczonych na czerwono w kalendarzu ForexFactory) +- 10min przed i po ogloszeniu
Wyniki
Jak na razie na delikatnym plusie. Mam podpiety Myfxbook jakby ktos zainteresowany byl. Generalnie gdybym nie popelnil paru bledow (najszczesciej gra pod prad z nadzieja na odwrocenie, overtrading, spoznione wejscia), ktore czasami jeszcze popelniam (na szczescie coraz mniej - postep jest), to bylbym ok. 10% do przodu spokojnie.
Oczekiwania
Dojscie do regularnego wzrostu konta na poziomie 20% miesiecznie
Analizy bede wrzucal codziennie wieczorem. Zachecam do aktywnego komentowania

Pozdro!