Tak jak napisałem na wstępie. Przede wszystkim chcę zamieszczać tutaj ciekawe setupy oraz swoje ewentualne przemyślenia.
Jeśli chodzi o to czy gram na te patterny to nie jest to do końca przedmiotem tego journala.
Journal służy mi przede wszystkim jako dziennik, w którym zapisuje sobie ciekawsze wg mnie setupy.
Narzędzie wyszukuje w zależności od ustawionych filtrów dużą ilość różnych patternów, które później subiektywnie wybieram.
Formacje, które tutaj zamieszczam będę następnie analizował (wszystkie wrzucane wykresy mają zaznaczony poziom SL i TP) - co posłuży do stworzenia kompletnej strategii inwestycyjnej.
Myślę, że fajnie jest dzielić się z innymi użytkownikami softem, który na ten moment jest jednym z ciekawszym lub nie najciekawszym projektem harmonic trading na swiecie. Narzędzie cały czas się rozrasta. Osoby, które budują to narzędzie mają kilkuletnie doświadczenie poparte wieloma sukcesami. Sam zajmuje się rynkiem Forex od ok. 7 lat, z czego 4 lata samym harmonic tradingiem, wiec na pewno znajdzie się część osób, która chętnie będzie tutaj zaglądać

A jeśli nie, to skorzystam na tym ja
Pozdrawiam