Witam, fx interesuje się od od maja zeszłego roku, od początku tego roku mam konto real. Od czerwca fx stał się moim jedynym źródłem dochodów jaki strat

. Także cel jest taki żeby zarabiać i z tego żyć (nie zakładam sobie jakiś konkretnych kwot). Wcześniej inwestowałem analizując AF ale ogólnie wspierałem się AT (analiza świec, średnie kroczące, wskaźniki, s/r,LT) i szło mi w miarę jako tako tzn. były miesiące gdzie byłem na plus jak i na niewielki minus. Co ciekawe nigdy nie wyzerowałem konta może dlatego że gram stałym wolumenem 0.1 lota bo cały czas twierdzę że strategie można poprawić i wtedy zwiększać wolumen. Niedawno postanowiłem zmienić strategię i wywaliłem część wskaźników jak i dwie moje średnie kroczące które dawały mi sygnał i zastąpiłem je gmma (AF, analiza świeć,s/r, LT oczywiście zostawiłem). Trochę zmęczony i chcąc coś zmienić postanowiłem przerzucić się tylko na h4. Dlaczego? Jest mniej szumów, fałszywych wybić, można obserwować więcej par walutowych, mam więcej czasu, nie ma co chwilę sygnałów etc. Żeby już nie zanudzać podam moje zasady gry. Gram na eur/usd, gbp/usd, eur/jpy, usd/jpy, gbp/jpy, eur/pln, usd/pln, gbp/pln. Reszta mnie póki co nie interesuje ponieważ mam wykresy do tych par z s/r dzięki czemu wiem gdzie się ewakuować i stawiać SL

, TP nie wyznaczam. Wolumen póki co stały 0.1 lota z możliwością zwiększania jak będzie puchło konto

. Oczywiście nie mam zamiaru otwierać każdej transakcji gdy tylko pojawi się setup. W razie wątpliwości nie wchodzę i obserwuję. Z otwarciem dziennika wstrzymywałem się aż do teraz z powodu zawirowań z Syrią, decyzją FEDU jak i wyborami w Niemczech. Konto mam w bossie ale od nowego roku chcę przenieść się gdzie indziej ponieważ ich spready to rozbój w biały dzień (prawdopodobnie wybór padnie na BRE FOREX ECN gdzie obecnie testuje demo). Rozważam też podpiąć bosse pod myfxbook lub coś podobnego jeśli oczywiście da radę? Chętnie odpowiem na pytania i przyjmę krytykę na klatę, może nauczę się czegoś nowego. Będę pisał gdzie wchodzę i gdzie mam SL. Postaram się wrzucać jakieś obrazki. Póki co to tyle..
"Jeśli nie ustalasz celów dla siebie, jesteś skazany na pracowanie przy osiąganiu celów kogoś innego."
"Ci, którzy nie pamiętają przeszłości, są skazani na jej powtarzanie."