Pierwszy milion trzeba ukraść

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
jordan
Gaduła
Gaduła

Pierwszy milion trzeba ukraść

Nieprzeczytany post autor: jordan »

Witam,
Rynkiem fx zainteresowałem się jakiś czas temu, wcześniej nie miałem żadnego kontaktu z giełdą nie licząc giełdy betfair ale opłaty, niespodziewane awarie a przede wszystkim jej nielegalny charakter w Polsce pchnęły mnie na rynek fx. Swoją przygodę jak chyba większość tu na forum przynajmniej z tego co czytałem zacząłem podobnie więc magiczne wskaźniki i inne pierdoły aż w końcu doszedłem do stadium w którym aby dostrzec wykres musiałem przebić się właśnie przez gąszcz owych wskaźników. Przełom nastąpił gdy znalazłem temat Fx-Krisa. Wszystko wydawało się przejrzyste i proste gdy podglądałem jego zagrania. Gorzej gdy samemu przychodziło mi podjąć decyzję ale uważam ,że jego dziennik posunął mnie o lata świetlne i pozwolił zaoszczędzić sporo czasu. Oczywiście w jakiś sposób staram się ta strategie dopasować jeszcze bardziej pod siebie ale podwaliny to jego strategia.

Wydaje mi się a właściwie jestem przekonany, że znalazłem strategie która mi bardzo dobrze leży. Jednak moją główną wada jest cierpliwość a konkretnie jej brak. Gdy wyczekam na odpowiedni moment to z tego co sobie notowałem to 60 -70 % zagrań mam z których spokojnie mógłbym zgarnąć po 50 pipsów z sl 15-20 pips. Jednak najgorzej jest gdy nie widzę nic do zagrania a jednak otwieram pozycję bo może akurat będzie po mojej myśli. Niestety zazwyczaj nie jest. Będę bardzo zadowolony jeśli uda mi się zarabiać 50 pipsów dziennie, wtedy zamykam pozycję (będą wyjątki ).

Założenia:
- lewar 1:500
- 1 - 3 pozycje dziennie (mogą byc wyjątki)
- depo to zawrotne 500 zł (tyle przeznaczę na start)
- MM - może lepiej nie będę pisał bo będzie w uznaniu większości straszny ale ustaliłem sobie, że tak będzie i jest to całkowicie świadoma decyzja ( uważam, że z tak niskim depo nie opłaca się stosować MM)

Tyle tytułem wstępy. Dziś jeszcze wrzucę pierwsze zagranie zagranie.

Awatar użytkownika
Nemojimmy
Gaduła
Gaduła

Re: Pierwszy milion trzeba ukraść

Nieprzeczytany post autor: Nemojimmy »

O stary,przy takim lewarze i takim depo to ładne szaleństwo.No ale powodzenia :)

Awatar użytkownika
kosmowariat
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kosmowariat »

Powodzonka w kradnięciu pipsiorów goldmanom, morganom i innym *******
Stop Loss (SL) - zlecenie giełdowe określające zysk Twojego banku. Pomaga ono bankom określić kierunek kursu wybranego przez Ciebie instrumentu.

Postaw SL'a! Ja już mam akcje tego banku ...

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Midas »

Jeżeli stawiasz na agresywny MM to zamiast wrzucać te 500 zł, wrzuć 100. Jeśli pójdzie po Twojej myśli to ze 100zł zrobisz 500zł przy ryzyku powiedzmy 20% w max 3 tygodnie. Za to jeśli nie pójdzie po Twojej myśli to będziesz miał pierwsze depo ujebane i jakieś bodźce do zastanowienia się czy to na pewno ma sens (a przynajmniej czy to ma sens w tym stadium rozwoju tradera), a nadal kasy na następne 4 próby :)

Pozdrawiam i życzę powodzenia.

A no i bądź świadomy, że jeśli grasz systemem takim jak Kris a tracisz to są tylko2 możliwości:
1. Jesteś chujowym traderem i nie radzisz sobie z psychiką
2. Brak Ci doświadczenia, przez co mylisz niektóre setupy i nie masz "wyczucia"

Wiem,że ubieram to w dość mocne słowa ale taka jest prawda, nie można się oszukiwać. Ja to bardzo długo robiłem. Niby gram systemem a tak naprawdę chuj ma to wspólnego z nim :P

Veni

Nieprzeczytany post autor: Veni »

Hej,

Co do MM to moja sugestia jest taka (sam tak robie), że zaczynasz od micro lotów czyli 0,01 lota.
Każdego dnia w którym jesteś na + idziesz w góre, czyli drugiego 0,02 lota.

Tak dalej po 10 dniach masz 0,1 lota a po 100 dniach masz 1 lota.

Ale!
Po każdym dniu stratnym wracasz na poprzednią pozycję, po następnej stratnej odejmujesz 0,01 lota.

Żecze powodzenia i pozdrawiam

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Midas »

Jest też inny ciekawy sposób na MM:

100 zł, rr 1;3, risk 2%
1. TP = +6%
2. Grasz za 6%, w razie TP masz +18% a łącznie +24%
3. Znów grasz za 6% lub jeśli jesteś bardzo agresywny to za te 18%, w razie TP masz odpowiedni +, w razie sl (dla 6%) jesteś w dupe 6% czyli 24-6% (liczę to od początkowego kapitału, nie tego w trakcie otwierania pozycji 2 lub 3) czyli 18%
4. Masz 118 zł, grasz znowu za 2%.

I tak w kółko. Prowadzi to do tego, że razie takiej samej serii strat/zysków jesteś na nie znacznie większym + niż minusie. Jednak taki MM może prowadzić do ogromnej frustracji ze względu na "stanie w miejscu".

Czytałem też o ciekawym MM tylko nie znajdę w tym momencie linku(a?).. Było to coś zbliżonego, tylko tak jakby cały czas grało się za część zysku, a drugą część tak jakby "odkładało" się na konto. Bardzo ciekawe wyniki oczywiście jeśli się łapie serie tp... :D

Podsumowując całość, to MM jest ważne i granie za zarobione pieniądze (tzw. pieniądze brokera) może doprowadzić do naprawę chorych % - polecam poczytać posty Szwajcara. Jednak nie mając doświadczenia, systemu i pewnego wyczucia to brzydko mówiąc chuj nam to MM pomoże :)

Pozdrawiam, Midas

jordan
Gaduła
Gaduła

Zapomniałem napisać, że na razie te 500 zł to na demo. Przełom wrzesień/październik będzie real. Co do mikro to wydaje mi się, że nie da mi takiej motywacji jak przy większej stawce. 500 zł to kwota, która w żaden sposób nie wpłynie na mój domowy budżet :D

Awatar użytkownika
Kimkolwiek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Kimkolwiek »

jordan pisze:Zapomniałem napisać, że na razie te 500 zł to na demo. Przełom wrzesień/październik będzie real. Co do mikro to wydaje mi się, że nie da mi takiej motywacji jak przy większej stawce. 500 zł to kwota, która w żaden sposób nie wpłynie na mój domowy budżet :D
Wez czlowieku nie zalamuj mnie.. jezeli 500zl to dla Ciebie nic to po co pierniczysz sie z demo???? :roll: kilka osob dalo Ci ciekawe rady ale po tym co napisels mysla sobie: "idz pan w ch.j"
Chyba ze poczules presje i teraz gadasz ze to demo..... w ogole jaki broker oferuje 500z;l demo? :mrgreen:
Moja droga do wielkiego chajcu: http://www.forexfactory.com/kimkolwiek#27
Cos dla relaksu: https://www.youtube.com/watch?v=ACVUPrlDeTI
Nie sprzedaje sygnalow, nie robie szkolen.

WARNING:
DO NOT TRY THIS AT HOME!

Kazik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Kazik »

Kimkolwiek pisze:
jordan pisze:Zapomniałem napisać, że na razie te 500 zł to na demo. Przełom wrzesień/październik będzie real. Co do mikro to wydaje mi się, że nie da mi takiej motywacji jak przy większej stawce. 500 zł to kwota, która w żaden sposób nie wpłynie na mój domowy budżet :D
Wez czlowieku nie zalamuj mnie.. jezeli 500zl to dla Ciebie nic to po co pierniczysz sie z demo???? :roll: kilka osob dalo Ci ciekawe rady ale po tym co napisels mysla sobie: "idz pan w ch.j"
Chyba ze poczules presje i teraz gadasz ze to demo..... w ogole jaki broker oferuje 500z;l demo? :mrgreen:

Chłopak chiał zrobić dobre wrażenie a ty go od razu z buta.
Co do brokerów to nie wiem kto "oferuje" 500 zł, ale przyjmuje bardzo wielu.
Są tacy co przyjmują dowolną kwotę.

jordan
Gaduła
Gaduła

Kimkolwiek tak masz racje moim życiowym celem jest zamulenie Tobie atmosfery. Czy ja gdzieś napisałem, że 5 stów to dla mnie mało? Napisałem, że na przełomie wrzesień/październik ewentualna strata nie wpłynie na mój budżet domowy.

A to już zagranie z wczoraj

ObrazekUploaded with ImageShack.com

zastanawiam się czy po ewentualnym dojściu do poziomu 0,8850 nie zamknąć części pozycji a resztę zabezpieczyć i próbować jechać do 0.8000

ODPOWIEDZ