MC to nie 100 scalpów po 8,40zł SL, tylko jedna transakcja (jedna na dzień, będą też dni bez). Dlatego dziennik będzie absorbujący. Depozyt 1200zl - wejście za 0,3 lota (wielkość będzie wielokrotnośćią 1200zl, czyli depo 2400 0,6 lota) na USDPLN - zamykam ja na plusie albo broker na 30% depozytu (tj. 280 pipsów razem ze spreadem), czyli zostaje 360zł. Po każdym MC odnawiam depozyt. 8 szans. Po 4 udanych wypłacam.
Konto oczywiście real. Demo jest niedorzeczne - zamiast tracić czas bardziej opłaca się założyć działalność i tam zarobić.
Gdzie kupuje i sprzedaje? Skłaniam się ku sposobom moich kolegów, którzy od lat przesiadują w biurze maklerskim najczęściej całą sesję. I tak 95% osób nie korzysta z tego co przeczytały więc nie napiszę co to za sposoby. Albo podam dwa ironizując rzeczywistość. Jakieś mikronowe SL'e preferowane przez niektórych to nie dla mnie, rolę gra MC. Nie patrze na wykresy mniejsze od H4, w opozycji do tych, co całym ich forexem są wykresy pół minutowe!
Praca będzie uniemożliwiać mi długie wpisy, więc będą krótkie, często z telefonu.
PS: proszę nie wymieniać w tym wątku takich słów jak Price action lub ratio SL - TP!!