4 wejścia - 19 tysięcy lub 8 MC

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Jak dużego SL w pipsach średnio używasz?

brak
6
9%
70-100
2
3%
40-69
5
7%
20-39
14
21%
1-19
40
60%

Liczba głosów: 67

jak_zyc
Gaduła
Gaduła

4 wejścia - 19 tysięcy lub 8 MC

Nieprzeczytany post autor: jak_zyc »

Witam,

MC to nie 100 scalpów po 8,40zł SL, tylko jedna transakcja (jedna na dzień, będą też dni bez). Dlatego dziennik będzie absorbujący. Depozyt 1200zl - wejście za 0,3 lota (wielkość będzie wielokrotnośćią 1200zl, czyli depo 2400 0,6 lota) na USDPLN - zamykam ja na plusie albo broker na 30% depozytu (tj. 280 pipsów razem ze spreadem), czyli zostaje 360zł. Po każdym MC odnawiam depozyt. 8 szans. Po 4 udanych wypłacam.

Konto oczywiście real. Demo jest niedorzeczne - zamiast tracić czas bardziej opłaca się założyć działalność i tam zarobić.

Gdzie kupuje i sprzedaje? Skłaniam się ku sposobom moich kolegów, którzy od lat przesiadują w biurze maklerskim najczęściej całą sesję. I tak 95% osób nie korzysta z tego co przeczytały więc nie napiszę co to za sposoby. Albo podam dwa ironizując rzeczywistość. Jakieś mikronowe SL'e preferowane przez niektórych to nie dla mnie, rolę gra MC. Nie patrze na wykresy mniejsze od H4, w opozycji do tych, co całym ich forexem są wykresy pół minutowe!

Praca będzie uniemożliwiać mi długie wpisy, więc będą krótkie, często z telefonu.

PS: proszę nie wymieniać w tym wątku takich słów jak Price action lub ratio SL - TP!! :evil:

Awatar użytkownika
DonForex:-)
Gaduła
Gaduła

Re: 8 MC po 840zł

Nieprzeczytany post autor: DonForex:-) »

jak_zyc pisze:I tak 95% osób nie korzysta z tego co przeczytały więc nie napiszę co to za sposoby.
Świetny argument.

Korzystasz z PA? Jakie RR stosujesz?
"Someday - and that day may never come - I'll call upon you to give my pips back to me. But until that day, accept this justice as gift on my off day" - The Foreign Exchange Market in my f... nightmare.

MajorGC
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MajorGC »

To niezly sposob jesli wbijesz sie w dobry trend. Plus udane piramidowanie i moze pierwsze depo nie siadzie, moze drugie rowniez, ale moze trzecie albo czwarte wejdzie i odrabiasz z nadwyzka.
Chetnie bede zagladal z ciekawoscia wynikow.
Kazdy sposob jest dobry jak daje dobre wyniki.

Mam jedno pytanie. Zamykasz jak uznasz ze nie idzie dalej, czy zamykasz jak wyjdzie poprostu na plus pipsa albo plus 10 z wybicia i czekasz na kolejna taka sytuacje? Nie pytam o TP, pytam o cel.
"Zanim zareagujesz - pomyśl, zanim wydasz - zarób, zanim sie poddasz - spróbuj." Ernest Hemingway

jak_zyc
Gaduła
Gaduła

Zamykam jak nie idzie dalej... czyli po 1-2% zmiany ceny instrumentu.
Po 4 transakcjach średnio powinno być 19 tysięcy depo.

Zapomniałem dodać, wejścia 1 lub 2 razy w tygodniu.

jak_zyc
Gaduła
Gaduła

Sprzedałem o 17:10 po 3,1750
Wygranym nie jest ten, kto zgarnia pule najczęściej, wygrany to taki, kto zgarnia najwięcej pieniędzy!

Awatar użytkownika
kamelus
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: kamelus »

USDPLN sprzedałeś?

ukulele

Nieprzeczytany post autor: ukulele »

Chyba się bawisz w legendarnego p. Filipa. Napisz proszę, jaką metodą grasz bo mnie akurat ona interesuje. No i dlaczego grasz na tak egzotycznej parze jak USDPLN?

jak_zyc
Gaduła
Gaduła

To p. Filip bawił się w legendarnego mnie w tamtym roku, hehe :) Jak mówił na Forexie siedzi od roku, a ja naprawdę grubo więcej, co nie koniecznie przekłada się na takie wyniki jak on :D . Jestem gorszy :cry:

ostatnia świeca H4 coraz lepiej wygląda...
Wygranym nie jest ten, kto zgarnia pule najczęściej, wygrany to taki, kto zgarnia najwięcej pieniędzy!

jak_zyc
Gaduła
Gaduła

Re: 4 wejścia - 19 tysięcy lub 8 MC

Widzę, że zmienność nie jest zadowalająca - żeby czekać prawie tydzień na chociaż jednoprocentową zmianę kursu?? W takiej sytuacji byłem zmuszony dołożyć do pozycji, bo widzę że jak dotychczas to się cackam. Depo waha się po parę groszy :shock:

Cross sprzedałem po 3,1640 0,3 lota o godzinie 12:40...

Posunięcie warunkuję zbyt małą zmienność oraz bliskością decyzji RPP - z obserwacji wynika, że nic tam nie uzgodnią.

jak_zyc
Gaduła
Gaduła

Re: 4 wejścia - 19 tysięcy lub 8 MC

wcześniejsza pozycja na BE, późniejsza na MC - I szansa zmarnowana, czyli - 840zł

ODPOWIEDZ